Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Dés és Geszti elégedettek a győri dzsungellel

A Győri Nemzeti Színház 2007. november 10-én mutatta be A dzsungel könyve című musicalt, mely azóta is lépcsős telt házak előtt arat hatalmas sikert. Forgács Péter színidirektor a premierre is meghívta a sikeres szerzőpárost. Dés László és Geszti Péter akkor elfoglaltságaik, később pedig az influenzajárvány miatt nem tudtak eleget tenni a meghívásnak.
A sikerdarab alkotóit nagyon várta a társulat is, hiszen a véleményük a produkcióról nagy jelentőséggel bír.

Csütörtökön, kevéssel az előadás kezdete előtt hatalmas fekete terepjáró gördült be a színház parkolójába és a hazai könnyűzenei élet mágusai szálltak ki belőle. Az este meglepetése volt, hogy hozzájuk később csatlakozott Geszti Péter kedvese. Edit Bécsből érkezett a győri előadásra.

A produkció előtt néhány perccel a vasfüggöny mögött a gyors fotózást a színészek között kedélyesen végigmosolyogta az alkotópáros. A közönség azonnal észrevette az illusztris vendégeket, akik közvetlen csevegésbe kezdtek a nézőkkel, amelynek A dzsungel könyve kezdőhangjai vetettek véget.

Az előadást nézve gyakran jóízűeket nevettek, a lírai részeket csendesen figyelték, a tempós zenéket – igazi muzsikusokhoz illően – a lábukkal dobogták és a combjukon dobolták. A színészek – de különösen a gyerekszereplők – bravúros játékát ámulva nézték. Az előadás végén a közönség ünnepelte a két szerzőt, akik a rivaldafényben állva köszönték meg a nézők tapsát.


A csütörtöki előadás két meglepetésvendége Dés László és Geszti Péter volt.

Dés László Kossuth-díjas zeneszerző

– Nagyon tetszett a győri előadás. Ekkora színpadon még sohasem láttuk a darabot. A Pesti Színházban szinte kamara-előadás körülményei között megy A dzsungel könyve. Itt már a méretek és a színpadtechnika is magával ragadó volt. Forgács Péter nagyszerű rendezése mellett nekem mint zenésznek igazi élmény volt, hogy nagyszerűen énekelte a szerepét minden szereplő, amellett, hogy kiválóan játszott. Kicsit zavarba is jövök, amikor nagyon jó énekesek adják elő ezeket a szerepeket, mert én igazából ezt prózai színháznak írtam. Ügyeltem rá, hogy a dalok ne legyenek nagy hangterjedelműek, ne legyen bennük túl magas hang, ne legyenek bennük túl nehéz ritmikák, poénok.Úgy éreztem, hogy a győri közönség is nagyon szereti. Köszönet a győri társulatnak.


Geszti Péter dalszövegíró

– Nagyon kompakt előadást láttam Győrött. A dzsungel könyvét idehaza és külföldön eddig tizenöt színházban mutatták be. Itt ritka jó előadást láttam, ami ritka nagy örömet okozott nekem. Minden a helyén van, kerek egész az előadás, minden pontján átgondolt és jól megvalósított produkció a győri. Nekem külön öröm volt az előadásban gyerekeket látni, ami a szívemhez közel álló elképzelés. Sok mindent lehetne egyenként is dicsérni a szereplőktől kezdve a rendezésen, a koreográfián, a jelmezeken keresztül a díszletig, de számomra a darab egysége volt lenyűgöző. Büszke vagyok rá, hogy Győrben ilyen jól megy a darab. Nagyon hálás vagyok azoknak, akik éltetik ezeket a karaktereket, figurákat és dallamokat. Jó érzés arra gondolni, hogy azokon az estéken, amikor A dzsungel könyvét játsszák a győri színházban, akkor az emberek sírnak és nevetnek, érzelmek jönnek elő és élménnyel távoznak az előadás végén. Győrben megkapják ezt az élményt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színházi zenészek legjobbjai a monacói cirkuszfesztiválon

Monte-Carlo nevét hallva a legtöbb embernek az azúr tengerpart mágikus szépsége, a kaszinók, a… Tovább olvasom