Kisalföld logö

2019. 02. 24. vasárnap - Mátyás -6°C | 3°C Még több cikk.

Deep Purple-relikviák bűvölteében

Közel százötven Deep Purple bakelit- cd lemez, videokazetta, könyvek, megszámlálhatatlan poszter és emlék – őrzi mindezt a sopronhorpácsi Regényi Tibor.

– 1972-ben, amikor kimaradtam az általános iskolából, kaptam meg az első Deep Purple bakelitlemezem – kezdi Regényi Tibor. – Aztán sorra jöttek a lemezek, majd a cd-k és fotók. A 70-es években rengeteget hallgattuk a Szabad Európa rádiót, mivel gyakran játszották az együttes felvételeit. Már akkor éreztem, tudtam, ez az a zene amit nagyon is szeretek. Talán innen indult a gyűjtőszenvedélyem.

A negyvennyolc éves sopronhorpácsi férfi sokat köszönhet barátainak, ismerőseinek és a Lord együttesnek. Az utóbbiak a rendszerváltás előtt kimehettek a vasfüggönyön túlra és behoz(hat)ták a Deep Purple felvételeket. Olyanokat is, amelyeket hazánkban nem lehetett kapni. Mára már közel százötven bakelit- illetve cd lemezt, műsoros videokazettát gyűjtött össze, mellette számtalan posztert, fényképet. Különösen büszke arra az 1500 fényképet tartalmazó könyvre, amelyet az együttes fotósa adott ki. Mint mondja, szerencséje volt a vételnél, hiszen éppen az utolsó előtti kötetet kapta ajándékba. S persze ne feledkezzünk meg arról a dzsekiről sem, amelyet az együttes tagjai írtak alá. Regényi Tibor nem áll messze a zenétől: a Drazsé nevű duóban gitározik, és rendszeresen járnak zenélni éttermekbe, lakodalmakba, vagy ahová éppen hívják őt és társát.

– Öt élő koncerten voltam, természetesen vasárnap is ott leszek a budapesti fellépésünkön – folytatja. – Sajnos, nehéz a közelükbe férkőzni, pedig jó lenne egyszer személyesen találkozni a tagokkal. Két nagy szekrényben, kulcsra zárva tartom a relikviákat, a lemezeket, köztük az eredeti és felbontatlan csomagolású korongokat. Eszmei értékük felbecsülhetetlen. Gondoltam arra is, hogy egyszer a nagyközönség elé tárom a gyűjteményem, ám nagyon félek, nehogy valami baja essen, vagy eltűnjön akár egy darab is.

Olvasóink írták

 • 4. csiga68 2009. július 13. 18:34
  „Dr. Tóth Zoltán Úr!

  Nem vagyok Keszthelyi........de ott voltam katona!!!!!!”
 • 3. Dr. Tóth Zoltán 2008. november 02. 19:21
  „Jónapot Attila meg szeretném kérdezni hogy maga Keszthelyi-e?”
 • 2. Regényi Attila 2008. október 05. 16:04
  „Tisztelt Tóth úr!

  Regényi Attila vagyok a Tibi öccse.........engem elér a következő címen: attila-regenyi@hotmail.com”
 • 1. Tóth Sándor 2008. július 14. 14:13
  „Regényi Úr elérhetősége kéne nekem,mint DP rajongónak!
  Köszönettel Tóth Sándor”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arctalan segítők a telefonban

Félmillió hívás évente: hazánkban ennyien fordulnak az ifjúsági telefonos… Tovább olvasom