Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Burgenland, a családi úti cél

A családok üdültetésére, szórakoztatására helyezik a hangsúlyt a szomszédos osztrák tartomány, Burgenland vendéglátói.

Szállodák, szabadidőparkok vetélkednek kicsikért és nagyokért, szolgáltatásaik mind azt a célt szolgálják, hogy szülők és csemetéik együtt érezzék magukat jól – nagyon jól.

Mire vágyhat egy kisgyermekes család, pláne, ha anyuka és apuka több, különböző korú s igényű csemetével töltene el együtt egy kis vakációt? Burgenlandban már tudják: a szomszédos osztrák tartományban olyan szolgáltatások várják a családokat a magyar pénztárcákkal is megfizethető szállodákban, hogy a gyerekek mindig ide kívánkoznak majd vissza, a szülők pedig mindenkinek ezt ajánlják majd... Az ígérgetések nem csak marketingfogások, a prospektusok igazat mondanak – ellenőriztük.


Óriásjátszótér és a liliomok

A Reiter’s Avance Hotelt három liliommal és 17 ponttal tüntették ki az ausztriai Relax Guide 2009. évi értékelésén. Bad Tatzmannsdorf szállodájában a jövő golfbajnokait képezik az apróságokból – persze, ha a szülőnek épp ez a vágya. Ha nem, akkor is marad a mosoly, a táj, a harapnivalóan jó levegő. A csecsemő- és gyermekfelügyelet lehetővé tette, hogy mi, szülők is kikapcsolódjunk egy kicsit. Persze óránként ellenőriztük, jól vigyázzák-e csemetéinket, de panaszra nem lehetett okunk. Ahogy a gasztronómiai ajánlatra sem, a patyolattiszta és biztonságos gyermekfürdőrészlegre sem, a nagyobbaknak pedig a csúszda, a mászófal és a különböző medencék nyerték el a tetszésüket. Az is élmény, hogy az étteremben a kicsiknek külön főztek – egészségeset, nekik valót, finomat!

˝Neked is, és nekem is, és nekünk is van helyünk˝ mottóval a szülőknek is saját részlegeket alakítottak ki. Ide tartozik többek között a szálloda saját termálrészlege az új, kizárólag felnőttek részére fenntartott pihenőszobával. És ha mindez nem lenne elég, egy információ, ami miatt minden gyermek szeretne itt tölteni legalább néhány napot a szünidőből: a szállodának több mint 2000 négyzetméterre kibővített játszórészlege van, amely immár Ausztria legnagyobb privát beltéri játszóterei közé sorolható.


Golf, napsütés, csobbanás

A stegersbachi Reiter’s Allegria Hotel egy gyönyörű golfpálya mellett épült. Az erkélyekről fantasztikus panorámában gyönyörködhettünk. A szálloda szabadtéri és fedett uszodája és csúszdaparkja a gyerekek kedvencévé vált, ahonnan csak könyörgés árán voltak hajlandók kijönni. A vizet permetező bókoló virágszáltól a különböző izgalmas csúszdavariációig széles a választék. Persze az volt a legjobb, amikor a testvérek és apukák versenyeztek, hogy ki ér le gyorsabban az óriáscsúszdáról... Az, hogy a fürdőben, az étteremben, a parkban minden úgy van – praktikusan és biztonságosan – kialakítva, hogy akár egy csecsemővel is élmény lehessen a nyaralás, itt természetes.


A mesék világa és az egészség

A határ közelében élő kisgyermekes szülők egy része bizonyára kipróbálta a St. Margarethenben található meseparkot, ami óvodai és iskolai csoportok kedvelt úti célja is. Hát idén újra érdemes kivinni a gyerekeket, mert újabb meglepetésekkel bővült a park. Képtelenség megunni... Ahogy nehéz lenne feledni az idén ötéves születésnapját ünneplő Hotel Sonnenparkot is Lutzmannsburgban vagy a pamhageni Vila Vita üdülőparkot, a Fertőzug 200 hektáros természet- és élményparadicsomát. Persze menjen a gyerek táborba, de azért jó, hogy együtt is élményekkel gazdagodhat a család.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdekességek a Harry Potterről

Ahogy a Star Wars szereplőiről, a Harry Potter hőseiről is készült legóváltozat, sőt... Tovább olvasom