Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Barátok között

A Barátok közt szereplőivel ismerkedtünk, az RTL Klubon futó sorozat díszletei között sétáltunk. Kinga és Géza kapcsolatát a lányt alakító Balogh Edina sem mindig érti. Nóra és Claudia nappaliját a valóságban csak egy keskeny folyosó választja el egymástól.
– Mellettem van Magdi néni, csak nagyon jó a plasztikai sebésze – mutatta be R. Kárpáti Péter Balogh Edinát, vagy ahogy talán többen ismerik őket: Berényi András Nádor Kingát. Megnéztük a díszletet, a jelmezeket, beszélgettünk néhány szereplővel, és láttuk Szőke Zoltánt (Berényi Miklós) zöld fürdőköpenyben átsuhanni egy folyosón.


A sorozat sikerének titka

Legyen annyira izgalmas, hogy másnap is bekapcsolja a tévét a néző, és ne legyen az élettől elrugaszkodott! Legyen mentes az aktuálpolitikától és a bújtatott reklámtól! Ez a sikeres sorozat titka R. Kárpáti Péter szerint, aki nem tartja skizoid állapotnak, ha az utcán Andrásként – vagy ahogy ő nevezi, a jó Berényiként – szólítják meg, és ő Andrásként reagál.
– Engem így ismernek, ez így van jól. Így a valódi énemet is meg tudom védeni – fogalmazott, majd hozzátette: gyakran kérdezik, hogy nem unja-e a szerepét.

Balogh Edina
Balogh Edina

Kinga a csókról

– Ha tíz éve minden este III. Richárdot alakítanám, akkor biztosan már a Lipótmezőn lennék. De Andrással mindig történik valami, így nem válik unalmassá – mondta. A szereplőknek nincs beleszólásuk karakterük sorsába, sokszor őket is meglepi, amit sorozatbeli énjük tesz. Edina például maga is csodálkozik, milyen gyorsasággal békül ki és szakít újra az általa alakított Kinga Gézával (Németh Kristóf).

– A szájnál érintjük egymást, de valójában nem csókolózunk – válaszolta a csókjelenetek mélységét firtató kérdésre, a házi nyúlra nem lövünk szabályról pedig azt mondta: családként működnek, ezért szóba sem jön a színészek közötti szerelem. Ezalól csak Kinizsi Ottó (Imre) és Deutsch Anita (Andrea) kivétel. Ők a forgatáson szerettek egymásba, és 2004-ben összeházasodtak.


Ha kiírnak a sztoriból

Akit kiírnak a történetből, azt a tíz éve futó sorozat színészei R. Kárpáti Péter szerint „fájó vagy esetenként kevésbé fájó szívvel engedik el".

– Ha nincs több a karakterben, már minden megtörtént, ami megtörténhet, akkor el kell mennie. De ettől nem kell félni, az élet a változásoktól szép – mondta Edina. A forgatásokkal két hónappal járnak az adásba kerülő epizódok előtt.

„Ha jót akarsz ebédelni, gyere velünk gombát szedni" – olvastuk Kertészék falvédőjén, mellette a falon házi áldás. A Rózsa a képernyőn nagyobbnak tűnik. A trükk: geometria, színek, elrendezés – magyarázta Böjte Piros, a sorozat kommunikációs menedzsere. A bisztróban a sörcsapon a nem létező márka: Pheke. Bartha Zsolt és Szentmihályi Zsófi lakásában rajzok, az asztalon Az emberi test című könyv. Ki gondolná, de a valóságban Nóra és Claudia nappaliját csak egy keskeny folyosó választja el, Tilda konyhája pedig szemben van Claudia irodájával. Kinga és Géza lakásában – igen, még mindig együtt élnek – motoros-
újságok, bukósisak és Kinga miatt élénk színek, hozzá ez illik.


A ház udvara is belső helyszín

– A növények széle lehetne barnább. Történjen meg az ősziesítés! – adta ki az utasítást a producer.

A történet alakulásáról a szereplők semmit nem árulhattak el, ezt a környezetük már természetesnek veszi. Az Eriket játszó Réti Barnabást családja már nem is kérdezgeti. Tudják, hogy úgysem beszél.

Magdi néni nem hord Guccit. A jelmezeket külön teremben tartják, mindenkinek saját ruhaállványa van a valódi és a sorozatbeli nevével. Nemcsak a jelmezek, de a kiegészítők – övek, fülbevalók, karkötők, nyakkendők – is névre szólnak. A való életben egyik szereplő sem hordja a benti, vagy ahogy ők nevezik, „játszós" ruhát. A jelmezek kiválasztásánál figyelembe veszik a karakter jellemét, ízlését és anyagi helyzetét. Magdi néni nem hordhat Guccit – szemléltette az elvet a nejlonotthonkák mellett állva Kalamár Tamás.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madonna és a megaheringkonzerv

Ha valóban volt több mint ötvenezer ember kedden a bécsi Duna-szigeten, ha fizettek a jegyért, és ha… Tovább olvasom