Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

A Vatikán is elismerte a földön kívüli élet lehetőségét

Felújult az ufóforgalom: Walesben június utolsó napjaiban három helikopterpilóta jelentette, hogy észleltek egy különös, erős fényt kibocsátó tárgyat, amelyet megpróbáltak követni. Ám a tárgy hirtelen eltűnt. Ezt megelőzően az Egyesült Államokban, Phoenixben is láttak megmagyarázhatatlan jelenségeket.

Ufó és ufológia újra aktuálissá vált, igaz, teljesen soha nem ment ki a divatból. A kormányok folyamatosan oldják fel az ezzel kapcsolatos anyagok titkosságát. Az idén Franciaország, Ecuador és legutóbb Nagy-Britannia cselekedett így.

Enrico Baccarini, az olasz országos ufológiai központ kutatója szerint ezeket a dossziékat azért nyitják meg, mert nagy az igény az információkra az egyes emberek és a különböző társaságok részéről. A növekvő érdeklődés oka részben az, hogy egyre inkább elfogadott a nézet, mely szerint az élet nem a Föld exkluzív öröksége. Még a Vatikán is elismerte a földön kívüli élet lehetőségét. A Mars-szonda mintái mutatják, hogy már a szomszéd bolygón is vannak bakteriális létformák.

Miért lennénk mi az egyedüliek a világűrben? – kérdezi a Corriere della Sera című olasz napilap hasábjain Baccarini. Katonai pilóták, kutatók, polgárok észlelik több mint 60 év óta a földönkívüliek tapintható jelenlétét. A katonai aeronautika is vizsgálja a dolgot, jelentései eljutnak a katonai vezetés különböző szintjeire.

Ilusztráció: atomgomba.blog.hu
Ilusztráció: atomgomba.blog.hu

Paul Hellyer volt kanadai védelmi miniszter 2005-ben egy konferencián, emlékeztetve arra, hogy 1963 és 1967 között részt vett az atlanti szövetség ülésein, kijelentette, hogy „1947-től az ufók szabadon repkednek egünkön" (Kenneth Arnold amerikai pilóta ekkor jelentette, hogy találkozott több repülő csészealjjal).

Baccarini szerint az Egyesült Államok 2020-ra tervezett újabb holdra szállása összefügg azzal az igénnyel, hogy bázist kell teremteni, ahonnan meg lehet védeni a Földet az intergalaktikus támadásoktól. A kutató emlékeztet arra, hogy az ufók már régóta léteznek, hiszen a Kr. u. IV. században élt Julius Obsequens latin író Prodigiorum liber (A csodák könyve) című művében a Római Birodalom egén sorakozó „tüzes pajzsokról" szólt.

Julius említett művében még hatvankét esetben számol be ehhez hasonló rendkívüli esetről. Ami azért nem kevés. Egy dolgot mindenképpen bizonyítani látszik: hogy ilyesmi már az ókorban is előfordult. Az akkori emberek is csodálkoztak, hitetlenkedtek, de mivel világképük egyszerű és egyoldalú volt, általában valamilyen meghatározhatatlan „istennek" tulajdonították a titokzatos repülő diszkoszok felbukkanását.

Aranyos gömb

Volt egy ma már kevésbé ismert, csak a szakemberek által nyilvántartott római történész, bizonyos Julius Obsequens. Nehéz elképzelni, kinek akart volna kedvezni, amikor könyvében, a  Prodigiorum liberben tipikus ufóesetet ír le. Igaz, a szavak, amelyeket használ, nem illenek mai elképzeléseinkhez és a ma megszemlélhető eseményekhez. De ne feledjük el, Julius nem azt írta le, amit a saját szemével látott, hanem mások beszámolóit, szóbeszédeket, történeteket örökített meg. Ez azonban nem zárja ki, hogy a politikailag-társadalmilag semleges ufójelenségről objektíven számoljon be. Hiszen nem fűződött érdeke sem azok eltitkolásához, sem megmásításához. Mellesleg éppen a mai ufóesemények igazolják az akkori szerzők igazmondását! Ma is történnek hasonló események, ezúttal már dokumentálhatók, bizonyíthatók.

Julius Obsequens szerint Kr. előtt 91 körül Spoletum környékén (a mai Spoleto városa) „aranyos gömb" szállt le a földre, és ott növekedni kezdett, majd kelet felé repült. Olyan rendkívül erős fényt árasztott, hogy elnyomta még a napot is...

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. homo sum 2008. augusztus 26. 13:40
  „A 28-asnak üzenem:nálad okosabb emberek foglalkoznak a témával.Az okos embereknek köszönhetjük,hogy már ennyi mindent tudunk az univerzumról!Én is láttam ufót,akkor amikor még ezt a kifejezést még csak nem is hallottam.A kislányom három évesen mindig elmondta,most kiket lát a lakásban.Sajnos ma már ezt kinőtte.”
 • 34. miracle 2008. augusztus 26. 10:24
  „bőőőőőő”
 • 33. miracle 2008. augusztus 26. 09:51
  „"érdekes, hogy az ufok megjelenése álltalában USA-ban történik"
  És 1947 után, tekintettel arra, hogy akkor kezdtek kísérletezni repülő harcieszközökkel, rakétákkal, illetve kezdtek elterjedni a meteorológiai ballonok.
  Egyébként én is afelé hajlok, hogy nem vagyunk egyedül, de a bődületes távolságok miatt esélye sincs egyik civilizációnak sem felfedezni a másikat.”
 • 32. Korrekt 2008. augusztus 25. 22:20
  „31. leto 2008.08.25 21:59
  *************************************

  ...a te véleményed szerintem a leg elfogadhatóbb és reális.

  2 gondolotat tennél hozzá:

  ...érdekes, hogy az ufok megjelenése álltalában USA-ban történik:)

  ...a hiszékenység-hit túlzottsága attól függ, hogy milyen-melyik társadalomba-országba élünk....ez föleg kiérzödik a fejletteb-demokratikus országoknál, szerintem ök jobban állnak ezen a téren, nem lehet öket nagyon hülyiteni.”
 • 31. leto 2008. augusztus 25. 21:59
  „OMG.
  Látom beszabadult ide néhány fanatikus.. :) A Lehelkéhez hasonlókat könnyű az orránál fogva vezetni, ez meg is látszik. Ha azt sulykolták volna belé kiskorától, hogy szürke kis emberkék teremtették a földet, akkor most az ő haragjukat uszítaná Rád miracle, vagy lehet, hogy inkább a Vatikánra :)

  tricse: szerintem egész kreatív volt gobbihildlovasmellszobra :D

  homo sun: én sem kétlem, hogy léteznek vagy léteztek, esetleg létezni fognak más intelligens életformák rajtunk kívül, de lehetetlen eljutni hozzájuk a jelenlegi technológiával, olyan messze lehetnek.. vagy ha eljuttatnánk egy üzenetünket, vagy esetleg képviselőnket, vagy képviselőinket, mire odaérnének mi már rég kihaltunk, vagy esetleg ők halnak ki :) Vagy mi is meg ők is :D Szóval reménytelen. Szerintem. Persze a remény hal meg utoljára, én örülnék, ha tévednék, de a matematikai valószínűsége, hogy elérhető közelségben vannak, elég csekély. Talán ha valami tudományos áttörés jön, talán majd az LHC-vel elkezdődik.. ;)”
 • 30. miracle 2008. augusztus 25. 19:36
  „LEHELKE
  Pont te beszélsz, néhány topicban csúnyán beégtél, aztán leléptél.
  Senki nem hordott le senkit, max te engem a keresztény szeretet jegyében, gondolom. A felkiáltójelek mennyiségével meg a beragadt Shift-tel hiába palástolod a rést a műveltségeden. Légy szíves a témával foglalkozni és nem velem. Ha megy.”
 • 29. tricse 2008. augusztus 25. 18:33
  „mondod te ezzel a nickkel?:)))))”
 • 28. gobbihildalovasmellszobra 2008. augusztus 25. 18:28
  „Komolyan mondom,csak röhögök rajtatok.
  Az emberi hülyeség tényleg határtalan!”
 • 27. K.Sz. 2008. augusztus 25. 17:26
  „Azért nem kellene itt vallási vitákat bonyolítani!Ehhez már a középkorban is csak magasan képzett embereknek volt joguk.
  Ma meg minden panelzseni itt tolong...”
 • 26. LEHELKE 2008. augusztus 25. 17:15
  „MIRACLE!!!! TE SZERINTEM AZ ORDOGI SATAN FATTYA VAN ! AHOVA BETESZED A LABAD OTT TE AKAROD MEGMONDANI HOGY AZ EMBEREK HOGY GONDOLKODJANAK !! RAADASUL NEGATIV IRANYBA ! HA NEM HISZEL ISTENBE AKKOR SEM KENE MAS MAGYAR EMBERT LEHORDANI A VEGTELENSEGIG ! TE EGY FELSOBBRENDU KIS SZAR SENKINEK ERZED MAGAD A MAGAD SZAROS TUDASAVAL, AKI CSAK ERKOLCSI BOMLASZTAST HIRDET !! TAKARODJ VISSZA A SATANHOZ ES NYALOGASD A PATAIT !!! UTANNA PEDIG ULJEL BELE AZ USTJEBE ES SZENVEDD EL A POKLOT POKLOAT!!! MASRA NEM VAGY JO !!!!!!!”
 • 25. miracle 2008. augusztus 25. 17:01
  „anti miracle
  A többieket is lemajmozod? Úgy nézem a többség osztja a véleményemet. Témához ne nagyon szólj hozzá, mert úgy nézem az nem menne neked. Ahhoz magasabb IQ kéne, mint egy tál sült krumplinak.”
 • 24. csabesz 2008. augusztus 25. 16:09
  „Kedves amindenit!

  Pont ez a baj, hogy a vallásos emberek azt hiszik mindenkinél különbek! Elkövetik a hatalmas bűneiket, amit a saját "szabályzatuk" tilt, de nem számít a vasárnapi misén jól meggyónjuk azt, és voálá meg is van bocsátva... A hit szép dolog, de csak akkor, ha azt nem álszentek gyakorolják!

  Ettől függetlenül valami nálunk jóval értelmesebb életforma teremtett minket, akikből aztán az egyház hasznot húzott. Mivel jelenleg az egyház a legnagyobb szervezet a földön. Az egyház is szép lassan kénytelen ráébredni, hogy nem hülyítheti tovább az embereket, szép lassan kitálalnak morzsákat a teljes igazságból.

  Az evolúció egy nagy humbug, amit szerencsére az egyház is elvet! Aki azt állítja, hogy rajtunk kívül nem létezhet értelmes élet, az vizsgáltassa ki magát! Ha az emberiség ki nem írtja magát, mielőtt olyan szintre eljutnánk, akkor nagyon csodálatos felfedezéseket fogunk még tenni ezzel kapcsolatosan.”
 • 23. K.Sz. 2008. augusztus 25. 15:51
  „Kaptam egy könyvet egy barátomtól,Hit Gyülekezetes.Őszintén hiszik,hogy a Pokol egy ténylegesen létező hely,a Föld belsejében van.Másfél km átmérőjű tűzkatlan,démonok,senyvedő lelkek,még testük is,van csak víz és vér nélkül,stb.Tiszteletből olvastam el.Azt nem tudom,hogy ha a Föld majd meghal,mert kihúny a Nap,akkor Isten hova telepíti át a Poklot?Nehéz ügy,ilyesmivel vitatkozni.Pláne azt megmagyarázni nekik,hogy a végtelen világűrben elvileg végtelen számú értelmes élet létezhet.”
 • 22. homo sum 2008. augusztus 25. 12:52
  „Van élet más bolygón is.Naponta érkeznek hozzánk.Nem látjuk őket,ahogy sokmindent nem észlelünk körülöttünk.Csak az agyunk fejlettebb a többi állaténál.A mi érzékszerveink nem olyan jók.Az Isten létezése pedig egy jelenleg is fejlődésben lévő tudatunk eredménye.Létezik,fejlődik,ahogy mi is.Nem a menyországban van,hanem körülöttünk.A földi élet maradványa.Pár évtized mulva akár kommunikálni is fogunk tudni a másvilággal.Ez része az evoluciónak.”
 • 21. as 2008. augusztus 25. 12:17
  „Gondolom azértnem gondolja senki sem azt hogy a világegyetemben egyedül vagyunk? A mi galaxisunkban több százezer naprendszer van és ilyen galaxisból van több millió a világegyetemben. Szal az egyház nagyon nem tagadta eddig sem max nem ismerte el :)”
 • 20. atomgomba.blog.hu 2008. augusztus 25. 11:58
  „köszönöm a cikk írójának, hogy a rajzomat használta illusztrációként :]
  amúgy, ha egy meteoron találnak baktériumokat, az is földönkívüli lény???”
 • 19. tricse 2008. augusztus 25. 11:11
  „leto

  köszi:))))))))”
 • 18. tricse 2008. augusztus 25. 11:10
  „zzz

  ha már ennyire 21.századi vagy akkor képzeld azt,hogy az élet egy software,isten a programozója és azért kell mindig újratelepítenünk mert tökéletes program nem létezik,meg amúgy is mire belejönnénk addigra elavul:)”
 • 17. leto 2008. augusztus 25. 10:50
  „tricse: Semmi, hiszen lehet, hogy az ufóban, amit láttál isten ült, aki nem hisz abban, hogy létezik egy természetfeletti lény, aki egyes vallások szerint a világot teremtette, vagy annak működését, történéseit irányítja vagy ellenőrzi. Tehát egy ateista ;)”
 • 16. tricse 2008. augusztus 25. 10:40
  „én láttam ufo-t,mármint azonosítatlan repülő tárgyat,nem is egyszer és hiszek istenben is és elfogadom az ateistákat is a véleményükkel együtt

  már miért zárnák ki ezek egymást?”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tokió és Győr Kodály nyelvén

Még a győrújbaráti táborban vakációzó gyerekeket is meglepte, a tokiói Aszobino-ki kórus tagjai… Tovább olvasom