Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 10°C Még több cikk.

A valóságos emberi test

A BODIES… A kiállítás, ahol egész és részleges, valódi emberi testekből készült, páratlan műgonddal feltárt, majd egy újszerű eljárással tartósított preparátumok láthatók, melyeken a látogatók korábban soha nem tapasztalt módon, saját szemükkel, közvetlen közelről tanulmányozhatják a testük belsejében működő szerveket és szervrendszereket. Galéria.
Május 24-én a budapesti VAM Design Centerben (VI. kerület, Király u. 26.) megnyílik a nagy érdeklődéssel várt BODIES… A kiállítás című tárlat. A kiállításon, melyre a korábbi helyszíneken eddig nyolc millióan voltak kíváncsiak, egész és részleges, valódi emberi testekből készült, páratlan műgonddal feltárt, majd egy újszerű eljárással tartósított preparátumok láthatók, melyeken a látogatók korábban soha nem tapasztalt módon, saját szemükkel, közvetlen közelről tanulmányozhatják a testük belsejében működő szerveket és szervrendszereket.

Az emberi agy.
Az emberi agy.

– A kiállítás ismeretterjesztő hatása egyszerűen felbecsülhetetlen – mondta Dr. Roy Glover, a Michigani Egyetem nyugalmazott sejtbiológia-professzora, a BODIES… A kiállítás orvos-főigazgatója. – Az orvosok már évszázadok óta valódi emberi testeken tanulmányozzák a szervezet felépítését és működését, és most végre lehetővé vált, hogy a nagyközönség is bepillanthasson az emberi test rejtelmeibe.

A kiállítás látogatói több galérián végighaladva, testközelből vehetik szemügyre az emberi test csontváz-, izom-, szaporító-, légző-, keringési és egyéb rendszereit. Az egész testes preparátumok egy része a sportból ismert testtartásban figyelhető meg, hogy a látogatók mindennapi helyzetekben is el tudják képzelni a saját testük belsejét. Ezenkívül valódi emberi preparátumok mutatják be például az egészségtelen táplálkozás vagy a testmozgás hiánya által okozott elváltozásokat. Az egészséges tüdő mellett kiállított, kátránytól megfeketedett tüdő minden ismeretterjesztő irodalomnál és plakátnál ékesszólóbban mesél a dohányzás ártalmairól. Ez a kiállítás megváltoztatja az emberekben önmagukról kialakult képet. Célja, hogy felvilágosítson, erőt adjon, lenyűgözzön és inspiráljon.Az emberi test

A kiállításon látható emberi preparátumokat egy forradalmian új módszerrel, polimeres tartósítással konzerválták. Ennek során az emberi szöveteket folyékony szilikonnal itatják át, melyet ezután vegyszerekkel kezelnek és megszilárdítanak. A végeredmény egy gumírozott, sejtszinten tartósított preparátum, melyen tökéletesen megfigyelhetők a test csontjai, izmai, idegei, véredényei és különböző szervei. Az egész testes preparátumok elkészítése akár egy évnél is tovább tarthat.

A BODIES… A kiállítás világszerte hatalmas népszerűségnek örvend. Eddig több mint nyolc millióan látták olyan nagyvárosokban, mint New York, Las Vegas, Madrid és Santiago.

Jegyek elővételben
A nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényre a jegyek árusítása május 9-én kezdődött a Ticketpro országos hálózatában vagy a www.bodiesbudapest.hu weboldalon illetve az 555-5515 telefonszámon. A korábbi helyszíneken tapasztalt jelentős kereslet és a látogatók minden korábbi rekordot megdöntő száma miatt a szervezők azt javasolják, hogy az érdeklődők elővételben váltsák meg a jegyüket, ha már a budapesti megnyitó napján szeretnék megtekinteni a kiállítást. Külön lehet hétköznapi illetve hétvégi jegyet váltani. A felnőtt jegyek 3.300,-/3900,- forintba, a nyugdíjas és diák jegyek 2500,-/3000,- forintba, a gyerekjegyek (4-14 év között) 1750,-/2100,- forintba kerülnek, de létezik kedvezményes családi jegy is. Csoportok előzetes bejelentkezés után kedvezménnyel látogathatják a kiállítást. Nyitva tartás: mindennap 10.00-től 20.00 óráig.

Olvasóink írták

  • 2. asd 2008. május 15. 14:22
    „A kíállitás Bécsben is látható a Gasometerben 2008 aug. 31-ig.:-)))
    és szuper.”
  • 1. tricse 2008. május 15. 13:44
    „Na most sajnálom hogy nincs felesleges 20 ezer forintom,mert ide elvinném a gyerekeket és én is kíváncsi lennék rá!
    A fene egye meg ezt a csóróságot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákvízummal a kenguruk földjén

A világ egyik legszabadabb országa sem egyenlô a Kánaánnal, a munka ott is nagy úr. Tovább olvasom