Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

A legnépszerűbb Webber-slágerek Mahó Andreától

Mahó Andrea ma a főváros több színházában ünnepelt sztár. Pályája a Győri Nemzeti Színházban kezdődött és köti ide ma is. Molnár Ferenc Liliom című darabjában egy kisebb szerepben (Lujza) mutatkozott be, majd következtek az operettek és a musicalek.
A Leányvásárban Lucyt, Claude-Michel Schönberg A nyomorultak című művében Cosette-et, a Miss Saigonban Kimet énekelte. Az elmúlt évad sikerdarabjaiban, a Büszkeség és balítéletben és a Chicagóban is elragadtatta a közönséget. „Az év musical-énekesnője" címet 2003-ban nyerte el. Sikerrel játszik az operettszínházban A csókos asszonyban, a Mária főhadnagyban, valamint A szépség és a szörnyetegben Belle szerepét énekli. A Madách Színházban pedig két Webber-műben, a Volt egyszer egy csapatban és Az operaház fantomjában főszereplő. Ez utóbbiban Christine szerepét énekli felejthetetlenül.

A nagyérdemű szívesen hallgatja a népszerű dallamokat odahaza is, és gyakran ostromolták a művésznőt rajongói, hogy miért nincs még szólólemeze. Erre nem sokat kell várni, albuma elkészült.

– Egy színésznőnek nagy boldogságot jelent, ha a közönsége szereti a művészetét. Valóban sokszor és sokan kérdezték meg, hogy mikor lesznek hallhatók lemezen is az általam énekelt musicalslágerek. Manapság több kollégámnak jelent meg hasonló albuma, de én nem ezt a divathullámot akartam meglovagolni. Valóban a közönségigény szülte a most megjelenő lemezt, amely találkozott az én régi vágyaimmal is. Az albumot Más lesz a holnap címmel szeptember 17-én mutatjuk be.

– Webber életműve hatalmas. Milyen szempontok szerint válogatták ki a dalokat?

– Valóban nagy feladatot jelentett eldönteni, hogy mi kerüljön a lemezre. A tizenegy dal között akad olyan is, amelyet a musical-előadásokon is énekeltem már, de elsődleges szempont volt, hogy a legnépszerűbb Webber-slágerekkel örvendeztessem meg a közönséget. Jelenleg a Madáchban Az operaház fantomjában és a Volt egyszer egy csapatban játszom, így kézenfekvő volt, hogy ezekből is válogattunk. Ezek mellett énekelek a Macskákból és az Evitából is. Webber írt egy csodálatosan szép rekviemet és ebből is választottam egy dalt, a Pie Jesut. Ennek különlegessége, hogy ez egy klasszikus mű és operaénekesek szokták énekelni. A hangom klasszikus, így bátran próbálkoztam ennek a gyönyörű dalnak a feléneklésével.

– Milyen meglepetésekkel, különlegességekkel szolgál a most megjelenő lemez?

– Olyan Webber-musicalekből is elhangzanak dalok, amelyeket eddig még nem mutattak be Magyarországon. Ilyen a Sunset Boulevard és a Song and Dance, amelyhez eddig még nem született magyar szöveg. Nagyon megtisztelő, hogy számomra a magyar szövegeket Bródy János írta a lemezhez.

– Kik segítették a lemez születését?

– Bródy Jánoson kívül Kocsák Tibor, aki a Volt egyszer egy csapatból felhangzó Más lesz a holnap című dalt hangszerelte. Zsoldos Béla pedig a zenei vezetője volt a lemeznek. Az lemeznek kiváló férfi kollégáimat is megnyertem. Miller Zoltánnal Az operaház fantomjából a nagyduettet éneklem, Csengery Attilával pedig az Amigos parasiente című dalt adom elő, amelyet Webber a barcelonai olimpiára írt. Igazán nagyszerű emberekkel, ízig-vérig profikkal dolgozhattam, és ez nagyon megkönnyítette a fél évig tartó munkálatokat.

Pozsgai János
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsúzik a világ a Maestrótól

Szombaton temetik el szülővárosában, Modenában a 71 éves korában hasnyálmirigyrákban elhunyt… Tovább olvasom