Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

45 perc család

Ha csak naponta 45 percünk van a családunkra, nem mindegy, azt hogyan töltjük el. Közösen tévézünk? Eszünk?

Egy brit kutatásból, amelynek során 3000 gyereket és szülőt kérdeztek meg, az derül ki: a családok egyre kevesebb időt töltenek egymással és azt is inkább egymás mellett, nem pedig együtt.

Az átlagcsalád naponta 45 percen át van együtt. És ezt az időt a tévé előtt vagy a vacsoraasztalnál töltik el.

Ennél még aggasztóbb, hogy a családok közül kétszer annyian definiálják magukat ˝televíziós és digitális családnak˝, mint ˝gondoskodó, törődő családnak˝, amikor megkérték őket, hogy jellemezzék magukat.

A megkérdezettek közül háromból egy azt mondta: a legtöbb időt étkezéssel töltik, míg hatból egy azt válaszolta, hogy tévéznek vagy számítógépes játékokat játszanak.


Míg a közös bevásárlás és kirándulások népszerűek, addig a tradicionális családi együttlétek száma csökken.

Csak a megkérdezettek öt százaléka mondta azt, hogy a családtagok közösen sportolnak, 3 százalékuk olvas közösen mesét. 2 százalék válaszolta azt, hogy a családtagok közösen végzik a házimunkát. Ugyanakkor a szülők azt is bevallották: úgy érzik, sokkal kevesebb időt töltenek a gyerekeikkel, mint kellene.

Függetlenül az állástól és az anyagi helyzettől, az anyák 35 százaléka végez házimunkát abban az időben, amikor a gyerekeivel lehetne. Az apák 23 százaléka ahelyett, hogy a gyermekeivel foglalkozna, inkább a barátaival tölti idejét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

El kell számolni Istennek, embernek egyaránt

Első találkozásuk a nyolcvanas években történt. Azóta töretlen szeretet, barátság köti össze a… Tovább olvasom