Sragner László blogja

2009.02.04. 19:14

Életveszélyes téma 2

Egy hozzászóló felvetésére, Életveszélyes téma címmel írtam pár sort a cigánykérdésről. Azt ígértem, hogy összeszedem a gondolataimat és próbálok valami okosat mondani, érzelmek és elfogultság nélkül.

Járattam az agyamat, de egyre sötétebb és baljósabb gondolatok jöttek elő, ezért megkérdeztem néhány nálam sokkal okosabb és kevésbé idealista embert, hogy ők mit gondolnak.

 Sajnos, nem leptek meg a válaszok.

 Íme a legjellemzőbbek.

A - Szerintem ebbe a cigányos ügybe ne ártsd bele magadat a blogodon. Semmi értelme, jól nem fogsz belőle kijönni. A cigánykérdésre az egyetlen megoldás, ha kivándorolsz.

B - A cigánykérdést demokratikus körülmények között csak rengeteg pénzzel lehetne megoldani kb 200 év alatt. Se pénz se türelem nincs. Tehát Magyarországon a cigánykérdésre nincs megoldás!

C - A gazdagok úgy oldják meg a cigánykérdést, hogy olyan helyen laknak, ahol nincsenek cigányok. A gyereküket olyan iskolába járatják, ahova nem járnak cigányok. Ha betegek, magánkórházban gyógyíttatják magukat, ahol nincsenek cigányok. Nem utaznak tömegközlekedéssel. Az értékeiket őriztetik, ha tovább romlik a helyzet, akkor majd testőröket fogadnak. A szegények, akik meg a cigányozás frontvonalában vannak, ... nos hát ők a demokrácia áldozatai, ............. ha nincs szerencséjük. ......... Járulékos kár.

D - Senki se gondolja komolyan, hogy meg lehet oldani a cigánykérdést. Azok a fajsúlyos értelmiségiek, akik a politikában és a médiában nyomják a témát a cigányok integrálása érdekében és a kirekesztés ellen, azok még véletlenül se keverednek a cigányokkal. Nincs példamutatás, nincs megoldás.

E - A Magyar Gárda létrejötte a társadalom gennyes állapotából olyan törvényszerűen következik, mint az, hogy éjszaka után reggel jön. Aki ezen meglepődik, az nem járt be a történelemórára.

Nekem ennyi elég is volt!

Az egyik tv csatornán megszavaztatták a nézőket a miskolci rendőrkapitány nyilatkozatával kapcsolatban. 95% helyeselte, amit a kapitány tett és mondott.

A Kisalföld szavazás a Magyar Gárda Iváni vonulásáról: szintén kb 95% azt mondta, hogy vonuljon a Gárda.

Mit lehet kezdeni egy demokratikus társadalomban - állítólag mi azok vagyunk - a többség ennyire egyértelmű megnyilvánulásával?

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!