Sragner László blogja

2008.08.18. 14:40

Nyári aprólék olimpiával

Kánikula. Olimpia orosz-grúz háborúval. Sziget.

Hál’ Istennek egyikkel sem kellett sokat foglalkoznom, mert egy hetes családi összetartásra húzódtunk el a Bakonyba.

Sörözés, ultizás és unoka pesztrálás. Ezek az igazán fontos dolgok a világban!

Kánikula? – Akkor izgalmas, ha mondjuk vegyvédelmi ruhában kell 60 kilós lőszeres ládát cipelni. Volt benne részem, bőven! 

Ha azt kell eldönteni, hogy csak egyszerűen árnyékban sörözzünk, vagy árnyékban sörözzünk és ultizzunk, akkor jöhet a kánikula!

Olimpia? – Van még, aki sporteseménynek nézi az olimpiát? Engem egyáltalán nem hoz lázba, hogy melyik gazdag országnak van több olyan doppingszere, amit egyelőre nem vizsgálnak.  Biztos ki lehetne mutatni ezeket is, de a gazdag országok sportdiplomáciája a kimutatás bevezetését is a megfelelő érdekek szerint irányítja.

Most éppen Kína mutatja meg a világnak, hogy ki a főnök.

Mi meg statisztálunk a darabban. Nem is lenne ezzel semmi bajom, mert biztosan sokan szívükön viselik a magyar sportolók szereplését, és nem szeretném őket megbántani, de miért kerül ez nekünk pénzbe. Fizessen a rendező, a média vagy akárki, akinek ez üzlet azért, hogy ott szerencsétlenkedünk, és akkor nem szólunk egy szót sem.

Apropó, majd' elfelejtettem, hogy Athénban milyen jól jártak velünk. Egy kicsi, a sportdiplomáciában erőtlen, de az olimpiákon nagy múltú országon be lehetett mutatni, hogy a NOB milyen szigorúan lecsap a doppingolókra.

Az ilyen-olyan csoda atléták, úszók stb … azok persze nem doppingolnak, á nem – csak 30-40 évesen feldobják a talpukat, ......... de az már alig érdekel valakit.

Az olimpia üzlet és politika, semmi más. Az amerikaiak, kínaiak, oroszok stb csodáltathatják magukat a világgal. Hogy éppen melyiket kell a legjobban csodálni, abból tudhatjuk az erőviszonyokat a világban.

A szponzorok, a sport kacatokat gyártók és főleg a média közben óriásit kaszálnak. Nekik világrekordok kellenek minden áron, mert az vonzza a nézőt.

Hogy doppingolnak a ’gladiátorok’ – bocs sportolók - , na és?!

Csökken az érdeklődés attól, hogy időnként valaki előáll azzal, hogy ilyen teljesítményt, ilyen izomzatot nem lehet természete úton produkálni? Nem! Na hát akkor mi a probléma … ?

Az olimpia a béke ünnepe!

Ennek szellemében indult az orosz-grúz háború a megnyitó alatt. Természetesen mindkét harcoló fél csak viszonozta a tüzet. Az amerikaiak meg az oroszok úgy gondolták, hogy ha már úgyis huzakodunk a Kaukázus körül, akkor csináljunk egy jó kis háborút az olimpia alatt, ne örüljenek annyira a kínaiak.

Persze lehet, hogy ez megint csak az én 'beteg', összeesküvéses agyam szüleménye.

Sziget? – Szerencsére túlkoros vagyok!

Egyszer kimentem körülnézni. Pár éve volt. A wc-mosdó blokk örök élmény marad. Mindenkinek ajánlom, hogy egyszer tegyen próbát. Ha nem lesz befüvezve, mint ahogy én sem voltam, akkor nehezen fog másra emlékezni.

Az egyéb szigeti dolgok fogyasztásához drog kell, vagy nagyon sok pia, így azokról nem tudok hitelesen mondani semmit.

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!