Jegyzet

2022.05.06. 06:30

Varázslat

Szilágyi László

Karim Benzemának és Carlo Ancelottinak is igaza van. A Manchester City elleni Bajnokok Ligája-elődöntő után a Real Madrid Aranylabda-várományos csatára és a spanyolok edzője is megjegyezte, hogy a visszavágón varázslat várható. Maguk az érintettek tudják, milyen végkifejletben gondolkoztak, milyen messzire repítette őket a fantáziájuk, mindenesetre nehéz szavakat találni arra, ami szerda este a Real Madrid otthonában, a Santiago Bernabeuban történt.

Felejthetetlen, varázslatos futballélménnyel ajándékozták meg a felek a sportág rajongóit. Itt érdemes felidézni, mit mondott Benzema a 4–3-as City-győzelemmel véget ért odavágó után. „A legfontosabb az, hogy mi soha nem tesszük le a fegyvert, mindig harcolunk a végsőkig. A Bernabeuban valami varázslatos dolgot fogunk csinálni” – nyilatkozta egy hete a borostás csatár. Nos, tehát így is lett. Legfeljebb a mérkőzés főszereplői tudják, hogy mi is történt a Bernabeuban, mert józan ésszel nehéz felfogni mindazt, amit a Real művelt hazai pályán: a 90. és a 91. percben szerzett gólokkal mentette hosszabbításra a párharcot.

A blancók nem csak szerdán, az idei Bajnokok Ligája kieséses szakaszában is kitettek magukért.

A 13-szoros BL-győztes megint bebizonyította azt, amire Benzema utalt: soha nem teszi le a fegyvert. Nem tette a nyolcaddöntőben sem, amikor Kylian Mbappé góljával a PSG vezetett, és továbbjutásra állt Madridban, és nem tette a negyeddöntőben, amikor 3–0-ra égett, és kiesésre állt a Chelsea ellen.

Megint – ezúttal Rodrygo duplájának a képében – jött a varázslat, a fordítás 0–1-ről pillanatok alatt hosszabbításra mentve a párharcot. Benzema tizenegyesgólja pedig eldöntötte a továbbjutást.

A Real zsinórban harmadszorra is visszatáncolt a szakadék széléről.

Hogy az újabb varázslatban mennyi szerepe volt a dohányzást a meccseken heves rágógumizással helyettesítő olasz edzőnek, Carlo Ancelottinak, aki nem átallotta lecserélni az utóbbi évek atomközéppályás-sorának valamennyi tagját, Luka Modricot, Toni Kroost és Casemirót, nem tudható. Abban sem lehetünk biztosak, hogy a modern futball filozófus edzőinek egyik legnagyobbika, Pep Guardiola nem gondolta-e túl, nem taktikázta-e agyon a visszavágót. És arra sem kaphatunk egyértelmű választ, hogy az újabb madridi csodában mekkora szerepet játszott a közönség, a Bernabeu varázsa. Csak azt tudjuk konstatálni, hogy Karim Benzemának és Carlo Ancelottinak igaza lett: varázslatos élményt kaptunk ajándékba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!