jegyzet

2021.01.12. 06:30

Útvesztők

Fábik Tibor

A Ferencváros a múlt szerdán a Facebookon és az Instagramon is tudatta, hogy „szenzációs” bejelentésre készül, és ez alaposan beindította a szurkolók fantáziáját. Ideig-óráig az a megbízhatónak tűnő értesülés tartotta magát, hogy Szalai Ádám jön haza Mainzból, ami jó néhány Fradi-drukkert megrettentett, bár volt, aki megjegyezte, hogy ha csak motivációs trénernek érkezik, az nem olyan nagy baj. A csatár azonban hamarosan maga cáfolta a hírt, másnap pedig kiderült, hogy az új igazolás az ötszörös olimpiai bajnok kajakos Kozák Danuta, aki nyolc év után búcsút intett az UTE-nek.

Aminek persze a zöld-fehér futballdrukkerek is örültek, de kicsit (néhányan nagyon) átverve érezték magukat. Újabb nap elteltével aztán jött egy, a labdarúgócsapatot érintő, háromszereplős átigazolási sztori. Az MTK-hoz távozott Varga Roland, aki hat évet húzott le az Üllői úton, három bajnoki cím megszerzéséből, három Magyar Kupa- és két Szuperkupa-győzelemből vette ki a részét, s 225 mérkőzésen 75-ször talált az ellenfelek kapujába. „Varga Roland személyében nemcsak egy játékos, hanem egy remek ember, a szurkolók egyik nagy kedvence is elhagyja együttesünket” – méltatta a klub honlapja a 19-szeres válogatott, 30 éves támadót, akinek az a nagy pechje, hogy Szergej Rebrov vezetőedzőnél viszont nem volt ilyen nagy kedvenc, a BL-csoportkörbe benevezett 22 játékos között sem talált neki helyet.

Az ukrán mestert csak módjával illik bírálni, mégiscsak 25 év után ő vezette újra a BL főtáblájára a csapatot, ám az sokatmondó, hogy a Fradi Facebook-oldalán a Varga távozásáról hírt adó poszt alatt a legtöbb „lájkot” az alábbi három bejegyzés kapta: 1. Pedig inkább őt nézegetném, mint a Zubkovot; 2. Az én Ferencvárosomban – tudásod, harcosságod, hatékonyságod miatt – mindig kezdő leszel!; 3. Sokkal több lehetőséget érdemelt volna!

Varga tehát az MTK-hoz igazolt, és az FTC még egy csinos összeget is utalt a kék-fehéreknek, akiktől cserébe érkezett a náluk alapembernek számító, 25 éves Gera Dániel, valamint a nagy tehetségnek elkönyvelt, 22 éves Katona Máté. Nos, Varga mindenképpen jól jár, az útvesztőből kikeveredve az MTK-ban bizonyosan pályára léphet, és a mentalitását ismerve megszakad majd, hogy bizonyítson.

Gerának és Katonának egyelőre az edzéseken kell megszakadnia, de esetükben az sem garancia semmire.

Lehet, hogy a Fradi-fakóban, Soroksáron kötnek ki. Ha viszont Rebrovnál bekerülnek a kezdőbe, a válogatott felé is megnyílik az út előttük. Mondhatjuk: dupla vagy semmi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!