Kisalföld logö

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Wenger megjegyezte Dudás Ádám nevét

A héten eldőlhet, hogy tesz-e ajánlatot a világhírű Arsenal Dudás Ádámért. Vele készített interjúnkat itt olvashatják.

Dudás Ádám két hétig vendégeskedett a világhírű Arsenal labdarúgócsapatánál, a Győri ETO FC tehetséges futballistáját tíz napig tesztelték az „ágyúsok". A próbajáték remekül sikerült, a fiatal futballista, jelenleg már Magyarországon, az angolok – remélhetőleg pozitív – válaszát várja.

– Hogy teltek a napjai Londonban? – kérdeztük Dudás Ádámot.

– Elég sűrű volt a program, kicsit el is fáradtam a végére – kezdte a 17 éves futballista. – Volt, hogy csak napi egy gyakorláson vettem részt, de általában naponta kétszer edzettünk.

Délelőtt kilenckor kezdődött az első gyakorlás, aztán a közös ebéd, majd egy kis pihenő után jött a második edzés. Szabadidőmben úsztam, tévéztem, javarészt pihentem a másnapokra. Megnéztem Londont, s ott lehettem Dennis Bergkamp fantasztikus hangulatú búcsúmeccsén is, ahol először találkoztam személyesen Henryval.

– Az Arsenal legújabb létesítményében, az új Emirates-stadionban készültek?

– Nem. A csapat mindent igényt kielégítő edzőközpontjában voltak az edzések. Ott legalább tizenöt-húsz kiváló minőségű pálya áll a futballisták rendelkezésére.

– Milyenek voltak ezek a gyakorlások?

– Nem volt túlzottan sok feladat, de amit kértek, azt mindig nagyon lendületesen kellett végrehajtani. Talán ez volt a legnagyobb különbség a hazai edzésekhez képest. No meg az, hogy még az egymás közti játék is nagyon pörgős volt.

– Úgy tudjuk, nem mindig az első csapattal készült.

– Az első nap velük edzettem, aztán elutaztak Ausztriába edzőtáborba, így a juniorkerettel készültem tovább. Aztán, amikor visszajöttek Arséne Wengerék, újból csatlakozhattam hozzájuk.

– Tudták egyáltalán Lehmannék, hogy ki is ön, s hogy honnan érkezett?

– Persze, s azzal is tisztában voltak, mennyire fiatal vagyok. De egyáltalán nem éreztették velem, hogy ők mekkora szupersztárok, mindenki teljesen normálisan viselkedett velem. Igaz, nem beszélek nagyon jól angolul, mégis megértettük egymást. Főleg a csapat holland jobbszélsőjével, Vincent van den Berggel beszélgettem sokat.

– Azt hallottuk, külön Arséne Wenger is foglalkozott önnel.

– Így van. Amíg kint voltam, legalább öt szakemberrel dolgoztam, köztük volt az első csapat edzője is. Ő az egyik gyakorlás után külön is megnézett. Kapura kellett vezetnem a labdát, kicselezni a kapust és gólt lőnöm. Szerencsére az összes szituációt sikerült jól befejeznem.

Ezen a kis vizsgán milyen volt az első benyomása Wengerről?

– Rendkívül intelligens, szimpatikus ember. S ezt nem csak udvariasságból mondom. Egyébként ő volt az egyetlen, aki helyesen ejtette ki a nevem. A többiek mind sz betűvel mondták, míg Wenger hibátlan kiejtéssel emlegetett.

– Mérkőzéseken is pályára léphetett.

– Igaz, s nem is ment rosszul a játék. Az első meccsen gólt lőttem, majd a másodikon gólpasszt adtam. Egymás közti játék során pedig többször is a kapuba találtam.

– Összességében hogyan értékeli a kint töltött napokat?

– Úgy érzem, mindent megtettem, ami tőlem telhető. Hogy ennek mi lesz az eredménye, nem tudom. De babonából nem is szeretném most elmondani. Ami biztos, a búcsúzáskor többen is sok szerencsét kívántak, s remélték, viszontlátnak a csapatnál.

Hogyan tovább, s mit gondol, mikorra dőlhet el a sorsa?

– Kedden csatlakozom a többiekhez, mármint az ETO játékosaihoz. Ha minden igaz, már az első csapattal készülhetek. Azt még sajnos nem tudom, pontosan mikor, de remélem, minél hamarabb megérkezik a számomra kedvező válasz Londonból.

Korábban >>

Aranyéremről álmodik Dudás Ádám (2006-04-06) >>
Dudás Henryékkel készülhet (2006-07-21) >>
Dudás jó formában (2006-07-28) >>
ETO: Dudást vinné az Arsenal (2006-07-21) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dán csapat ellen készülnek

Az Audi-ETO a héten is több edzõmérkõzést játszik. Kedden 10 és… Tovább olvasom