Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Weitner távozna Gyirmótról

Weitner Ádámot, a másodosztályú Gyirmót futballistáját klubja vezetői tiltották el egy hónapra a focitól.

Weitner Ádámot, a másodosztályú Gyirmót futballistáját klubja vezetői tiltották el egy hónapra a labdarúgástól, ezért a játékos úgy gondolja, nem lép többet pályára jelenlegi csapata színeiben.
Weitner Ádámot, a Haladás elleni bajnokin törlesztésért állította ki a játékvezető, s a szövetség három mérkőzésre „meszelte" el a gólerős, volt élvonalbeli játékost. A történet azonban még korántsem ért ezzel véget, a Gyirmót fegyelmi bizottsága – vagyis a futballista saját csapatának vezetősége –, megfejelte a határozatot, s november 20-ig tiltotta el a renitenskedő futballistát.

„Nem mentem fel magam"

A döntés meglepte Weitnert, aki érdeklődésünkre elmondta, úgy határozott, hogy többet nem lép pályára a Gyirmót színeiben.
„Nem álltak ki mellettem a csapat vezetői, hiába kértem, legalább nézzék meg a szombathelyi meccsről készült kazettát, amely bizonyítja ártatlanságomat. Nem tették meg, s úgy tudom, fellebbezést sem nyújtottak be. Azt mondták, ha akarom, tegyem meg ezt én. Ezek után pedig több meccsre el is tiltottak, ráadásul ezt közleményben kiadták az újságoknak, ami szerintem a csapat belügye."

Weitnerrel egyébként nem először fordult elő, hogy kiállították.
„Természetesen nem mentem fel magam. Elismerem, hogy sokszor túlreagálom a pályán történteket. Ebben azonban közrejátszik, hogy sok minden nincs rendben körülöttem. Amikor idekerültem Gyirmótra, bíztam benne, hogy fél év múlva újra az NB I-ben szerepelhetek. Erre ígéretet kaptam, de csak később tudtam meg, hogy a hátam mögött olyan egyezség született a Gyirmót és a Vasas között, amely szerint egy évig  nem engednek el az élvonalba. A csoda, hogy ilyen idegállapotban is hasznára voltam a csapatnak s gólokat lőttem."
A futballista szerint kicsi a valószínűsége, hogy ezek után pályára lépjen jelenlegi csapatában.

„Remek edzővel, nagyszerű közösségben játszhattam. Remélem, az elnök úr nem kényszerít arra, hogy egy alacsonyabb osztályú külföldi csapatban folytassam, mert az amatőr szerződésem távozás esetén csak erre biztosít lehetőséget. Szeretném, ha közös megegyezéssel felbontanánk a 2008-ig szóló megállapodásomat" – mondta Weitner Ádám.

Aki el akar menni, mehet

Horváth Ernő, a gyirmóti klub elnöke szerint elkerülhetetlen lépés volt a játékos megbüntetése.
„Weitner Ádám súlyos sportszerűtlenséget követett el, lefejelte ellenfelét, majd az öltözőben kitört egy ablakot. Azért kapott csak három meccset, mert a szövetségnél tekintettel voltak arra, hogy Gyirmóton ilyen nem szokott előfordulni. Ráadásul meg sem bánta tettét, ezért döntöttünk az egy hónapos eltiltás mellett. Úgy gondolom, az olyan vezető, aki ilyen viselkedést eltűr, az nem vezető. A gyirmóti egyesület becsületéről volt szó, így nem is hozhattunk másmilyen döntést".

A játékos távozásával kapcsolatban az elnök elmondta:
„Aki nem akar Gyirmóton futballozni, az elmehet. Én azonban bízom benne, hogy egy hónap múlva egy higgadt Weitner Ádám lép majd újra pályára. Jó futballistáról van szó, aki hasznára válhatna a csapatnak, azonban csak akkor, ha változtat a hozzáállásán. Egyébként a csapatnak és megítélésének nagyon jót tett a büntetés, erre bizonyíték a remek kupamérkőzés és a hétvégi bajnoki találkozó" – fogalmazott Horváth Ernő.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Duplázott a lengyel futó

Gyõrbe érkezett a Bécs–Pozsony–Budapest Szupermaraton… Tovább olvasom