Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Vívó-vb: Az ötödik helyért mérkőzik a női tőr- és a férfi kardcsapat is

A nők Kanadát, a férfiak Ukrajnát verték, így mindkét csapat az ötödik helyért mérkőzhet a cataniai világbajnokságon.
Az olaszoktól a negyeddöntőben elszenvedett vereséget követően a magyar női tőrválogatott simán verte a kanadaiakat, így pénteki utolsó fellépésén az ötödik helyért vívhat a franciákkal a cataniai világbajnokságon.

Az észak-amerikaiak - akik a 16 között meglepetésre legyőzték az olimpiai kvalifikáció szempontjából komoly ellenfélnek számító németeket - nem fejtettek ki különösebb ellenállást, a kilenc asszóból egyet sem nyertek meg. Knapek Edina, Varga Gabriella és Mohamed Aida is jól és eredményesen vívott. Különösebb izgalmak nélkül dőlt el ez az összecsapás, a magyarok 24 tussal bizonyultak jobbnak, míg a másik páston - a főcsarnok melletti egyik nagy sátorban - a franciák és az amerikaiak kiélezett küzdelme zajlott.

Érződött, hogy a "jól fizető" vb-n az elődöntőből kiszoruló csapatok is igyekeznek minél több pontot szerezni, hogy a selejtezős időszak végén, tavasszal kedvező pozícióban legyenek a londoni részvételt illetően.

Eredmények: a 16 között: Magyarország-Japán 34-29 (Varga plusz 7, Mohamed plusz 4, Knapek mínusz 1, Kreiss mínusz 5) a negyeddöntőben: Olaszország-Magyarország 45-30 (Mohamed mínusz 3, Varga mínusz 5, Kreiss mínusz 7, Knapek nem vívott) Lengyelország-Kanada 35-23 Koreai Köztársaság-Egyesült Államok 44-34 Oroszország-Franciaország 45-42

az 5-8. helyért: Magyarország-Kanada 45-21 (Varga plusz 11, Mohamed plusz 9, Knapek plusz 4, Kreiss Fanny nem vívott) Franciaország-Egyesült Államok 45-39

Az MTI felvételei.


_____________________
A női tőrözőkhöz hasonlóan a férfi kardozók is megnyerték első összecsapásukat az 5-8. helyekért zajló küzdelemben, így ha győznek a románok ellen, ötödikek, ha vesztenek, hatodikak lesznek a cataniai vívó-világbajnokságon.

Fontos volt az ukránok legyőzése, mert az olimpiai kvótaszerzésben veszélyesek lehetnek a magyarokra. Az olasz, orosz, román, német négyes a vb előtt előrébb tartott a riválisoknál, így a további egy, esetleg két helyért a fehérorosz, a magyar, az ukrán és a francia négyes pályázik reális eséllyel. Ezt a helyzetet befolyásolja a vb-szereplés, illetve több további verseny a kvalifikációs időszak március végi zárásáig.

A magyarok jól kezdtek az ukránok ellen, Decsi 5-0-ra nyerte asszóját, majd Szilágyi pástra lépésekor, már 8-0 és 9-1 is volt az állás. Aztán hamar csökkent a különbség, amely 35-35-nél el is tűnt. Feszült volt az összecsapás vége, Szilágyi 40-38-nál állt fel Jagodával szemben, az ukrán felzárkózott, 41-41-et, 43-43-at és 44-44-et is mutatott az eredményjelző. Az utolsónak hitt akciónál a magyar tábor már szinte a győzelmet ünnepelte, az asszóvezető azonban nem ítélt találatot. Ezt többen vitatták, így Kovács Tamás szövetségi kapitány is, ám nem volt mit tenni, következett az újabb összecsapás.

Szilágyi elkezdett hátrálni, de szorult helyzetében egy gyors csuklóvágással megszerezte a szükséges 45. tust.

Eredmények: a 32 között: Magyarország-Ausztrália 45-17 (Szilágyi plusz 11, Decsi plusz 8, Lontay plusz 5, Nemcsik plusz 4) a 16 között: Magyarország-Kína 45-32 (Decsi plusz 7, Szilágyi plusz 6, Lontay plusz 2, Nemcsik mínusz 2)

a negyeddöntőben: Olaszország-Egyesült Államok 45-42 Fehéroroszország-Románia 45-44 Németország-Ukrajna 45-30 Oroszország-Magyarország 45-33 (Decsi mínusz 1, Lontay mínusz 4, Szilágyi mínusz 7, Nemcsik nem vívott)

az 5-8. helyért: Magyarország-Ukrajna 45-44 (Decsi plusz 3, Szilágyi 0, Lontay mínusz 2, Nemcsik Zsolt nem vívott) Románia-Egyesült Államok 45-41

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ügynöke szerint Eto´o nem tér vissza az Interhez

Ügynöke szerint valószínűtlen, hogy Samuel Eto'o, az Anzsi Mahacskala futballistája a téli szünetben… Tovább olvasom