Kisalföld logö

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 26°C Még több cikk.

Vírusos fertőzés okozhatta Beck Tamás halálát

FRISSÍTVE - A Kisalföld információi szerint hétfő délben elvégezték a tragikus hirtelenséggel elhunyt Beck Tamás boncolását. A nem hivatalos információ szerint a 19 éves sportoló halálához a vírusos fertőzés, valamint az ehhez társuló nagy fizikai megterhelés vezetett.
A Kisalföld információi szerint ma délben elvégezték a tragikus hirtelenséggel elhunyt Beck Tamás boncolását. A fiatalember, ahogy arról beszámoltunk még pénteken egy edzőmérkőzés után lett rosszul, előtte már has- és fejfájásra panaszkodott. Miután testvérével hazatért Győrbe rosszabbul lett, mentőt kellett hívni hozná. A kórházban pár órával később aztán elhunyt.

Ugyan a szövettani vizsgálatok eredményére még várni kell, nem hivatalos információ szerint a 19 éves sportoló halálához a vírusos fertőzés, valamint az ehhez társuló nagy fizikai megterhelés vezetett. Erre a diagnózisra, valamint agyi rendelleneneségre, esetleg tüdőembóliára gyanakodtak az orvosok még a boncolás előtt.

A fiatalembert az ETO FC saját halottjának tekinti. Beck Tamás temetése, 2009. július 24-én, pénteken 15.30-kor lesz Csákváron, a Temető utca 4. szám alatti sírkertben.


A sportoló édesapja, Beck István is megerősítette információnkat, miszerint Tamás az elsődleges orvosi vélemények szerint vírusos fertőzés következtében hunyt el.

- Hétfő délelőtt megtörtént a boncolás, megkaptuk a jegyzőkönyvet. Ebben az áll, hogy a vírusos fertőzés és a fizikai terhelés hatására lett rosszul, végül, összeomlott a keringése. Talán, ha kipiheni a betegséget, leáll és nem futballozik pár napot, nem történt volna meg mindez  - mondta az édesapa, aki azt is hozzátette: - Tamást szerdán vihetjük haza, s ott, ahol lakunk, Csákváron temetjük el. 


Korábban:

Nincs rá jobb kifejezés: döbbenet, ami történt. A hétvégén egy fiatal, eddig makkegészséges győri futballista halt meg, s egyelőre nem tudni, miért.

Beck Tamás, az ETO FC 19 esztendős labdarúgója – még pénteken – egy pápai edzőmérkőzésen lett rosszul.

A fiatalember az előző idényben a Gyirmót utánpótlás-együttesében szerepelt kölcsönben, s az NB I-be feljutott Pápa második csapatába akart igazolni.

Imádta a labdarúgást, s nagy tervei voltak: „Általában az az ember jut a legmesszebb, aki hajlandó merni! Aki mer nagyot álmodni... Focizom, és remélem, még jó sokáig csinálhatom!" – írta Tamás egy internetes közösségi oldalon saját magáról.

Miután nem bírt tovább futballozni Pápán, alig tíz perc után lekéredzkedett a pályáról. Ellátták, majd jobban lett. A meccs végén a szintén futballista ikertestvérével, Ádámmal és egy másik labdarúgóval hazamentek Győrbe. Éppen abba a kollégiumba, amit Fehér Miklósról, a szintén fiatalon elhunyt egykori győri játékosról neveztek el.


Beck Tamás ( a kép jobb oldalán) barátaival a Fehér Miklós Kollégiumban.
Beck Tamás ( a kép jobb oldalán) barátaival a Fehér Miklós Kollégiumban.


Ott aztán egyre rosszabbul lett, mentőt kellett hívni hozzá. Először a belgyógyászatra vitték, majd az intenzívre került, ám az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. Beck Tamás este a kórházban elhunyt.
A halál lehetséges okairól a hozzátartozók belegyezése nélkül nem adhattak információkat az orvosok. Nem hivatalos forrásból úgy tudni, a vírusos fertőzés és az ehhez társuló fizikai megterhelés okozhatta végül a fiatalember szívének leállását, de lehet, agyi rendellenesség, esetleg tüdőembólia alakult ki Tamás szervezetében.

 
Pápán jobban lett

„Borzasztó és sajnálatos eset. Nagyon megrázta a klubot és a csapatot – nyilatkozta a Naplónak Szemán György, a pápai klub sportvezetője, aki elmondta még, hogy Tamás az edzéseken egész héten minden munkát elvégzett, nem látszott rajta, hogy nagyon kimerült vagy jobban elfáradt volna, mint a többiek. – Semmi jel nem utalt akkor még a tragédiára. A pénteki edzőmeccsen viszont feltűnt, hogy a mozgása nem összeszedett. A csapat edzője, Nagy Mihály a mérkőzés tizedik percében odahívta magához a futballistát, hogy megkérdezze, mi a baj. Tamás válaszolta, hogy fáj a feje. Az  edző azonnal lecserélte és beküldte az öltözőbe, ahol megmérték a lázát, ami harmincnyolc fok volt. Kapott lázcsillapítót, és utána pihent, ivott vizet. Jobban lett. Tehát számunkra tünetmentesen visszament Győrbe a testvérével és a barátaival" – számolt be a történtekről a sportvezető, aki hozzátette, hogy a rossz hírt másnap az edzésre jelentkező Ádám közölte a csapattal.

Pontosabbat nyilván a mai boncolás után lehet majd megtudni. Beck István, Tamás édesapja ezért is jön Győrbe már ma.

„Felfoghatatlan, ami történt – mondta érthetően megtörten a telefonba. – Tudja, a mindene, az élete volt a futball, s ebbe halt bele. Mindenáron bizonyítani akart, s ez lett a végzete. Nem akarta beismerni, hogy beteg, s hogy emiatt legyengült. Játszani akart."

Az édesapa elmesélte, hogy úgy tudja, Tamás már a mérkőzés előtt panaszkodott.

„Fájt a hasa és a feje, úgy tudom, kapott is valami gyógyszert. Ádám, a másik fiam mondta is neki, jobb lenne, ha nem menne el a meccsre, de nem tudta lebeszélni róla. Ha nekem szólnak akkor délelőtt, én biztosan lebeszéltem volna, s akkor talán nem történik meg mindez. Isten ments, hogy bárkit is bíráljak, de nem értem, abban a melegben miért kellett annyit edzeni, meccset játszani."

Az édesapának már csak akkor telefonáltak, amikor nagy volt a baj.

„Ádám hívott, hogy nem tud segíteni, pedig még vizes borogatást is tett a testvérére. Tamás velem már nem is beszélt, nem tudott. Azon nyomban elindultam Csákvárról, de már nem értem oda időben. Már nem élt, de megöleltem, magamhoz szorítottam. Mosoly volt az arcán..."

Tamásra és testvérére az ETO korábbi utánpótlás-vezetője, Fazakas József figyelt fel. A fiúk a szakember hívására érkeztek Fejér megyéből a Rába partjára.

 
Részvét

A futballista halálával kapcsolatban az ETO FC és a Gyirmót is közleményt adott ki: Tamást az ETO saját halottjának tekinti, és a klub mindenben támogatja a családot – fogalmazott Klement Tibor, az ETO FC ügyvezetője.
Mély megrendüléssel értesültünk volt játékosunk tragikus halálesetéről. Együtt érzünk a családdal, Tamásban kiváló sportembert ismertünk meg, akinek emlékét kegyelettel megőrizzük – olvasható a Gyirmót honlapján.


„Jól ment nekik a foci, s jól tanultak. Tamás a Bercsényiben végzett, sportmenedzsernek tanult tovább. Nagyon rendes gyerek volt, ahogy a testvére is. Kilenc éve, az édesanyjuk halála óta egyedül nevelem őket s a lányomat. A fiúk tudták, hogy nem állunk valami jól – májusban műtöttek, tizenegy hónapig táppénzen voltam –, s amit tudtam adni, azzal a kevéssel is megelégedtek. A győri klubnak köszönhetően a kollégiumban laktak, én pedig Csákváron."

A másik fiú, Ádám és a lánytestvér, akik erőt adhatnak az édesapának a gyászban.

„Nem tudom, hogyan, miképp lesz ezután. Nehezen viseltük az édesanyjuk halálát is, a fiúk mindössze tízévesek voltak akkor. Ádám általában magába fojtja minden bánatát. Ő egyébként visszament másnap Pápára, mert azt mondta, ezt biztosan Tamás is így akarta volna, de hiába utazott oda, nem tudott pályára lépni és futballozni."

Korábban:

Egy péntek délutáni edzőmeccsen lett rosszul Beck Tamás. A 19 éves futballista este a győri kórház intenzív osztályán elhunyt.

A futballista a legutóbbi szezont ikertestvérével Ádámmal együtt Gyirmóton töltötte, a héten pedig Pápán vettek részt próbajátékon, az NB III-as csapatnál. Mindketten a Győri ETO FC saját nevelésű játékosai.


Beck Tamás, az elhunyt fiatal futballista az alsó sorban balról a harmadik. Ikertestvére, balról az első.
Beck Tamás, az elhunyt fiatal futballista az alsó sorban balról a harmadik. Ikertestvére, balról az első. Fotó: Krizsán Csaba


A nemzetisport.hu információi szerint Beck Tamás a pápaiak pénteki edzőmeccsén rosszul lett, ezért elhagyta a pályát. Az öltözőben ellátták, majd hazament Győrbe, a Fehér Milkós Labdarúgó Kollégiumba. Itt este ismét rosszul lett, az intenzív osztályra szállították, ahol életét vesztette. A halál oka egyelőre ismeretlen.

A Kisalföld megtudta, hogy Tamás már betegen utazott el a pápai próbajátékra. Has és fejfájásra panaszkodott. Ikertestvére Ádám, ugyan megpróbálta lebeszélni, de a fiatal labdarúgó mindenképp játszani akart.

Ahogy arról beszámoltunk, a 19 esztendős futballista húsz perc után lekéredzkedett a pályáról, majd a testvérével és egy másik győri játékossal a mérkőzés után hazautazott a Fehér Miklós kollégiumba.

Állapota ott egyre rosszabbra fordult, hiába vett be gyógyszert. Végül mentőt kellett hozzá hívni, ám már a kórházban sem tudtak rajta segíteni.

Bár hivatalos információt a halál okáról a család engedélye nélkül nem adhattak a győri orvosok, úgy tudjuk három lehetőségre gyanakszanak. Egy esetleges vírusfertőzés és az ehhez társuló fizikai terhelés miatt  állhatott meg a fiatal sportoló szíve, esetleg agyi rendellenesség vagy embólia alakult ki a fiatalember szervezetében.

Olvasóink írták

61 hozzászólás
 • 61. nyüzüge 2009. július 22. 11:21
  „Még mindig nem tudom felfogni! Aranyos srác voltál,sokszor láttalak a Beriben. Nem szabadna ennyi idősen elmenni.Értelmetlen volt a halála.
  Részvétem az egész családnak!
  Nyugodj békében Tamás! :(”
 • 60. krisztinacska88 2009. július 22. 07:52
  „A gyászt csak az képes felfogni,aki már elvesztett valakit...sajnos!
  Nem ismertem személyesen Tamást,de nagyan sajnálom a családját...szörnyű lehet.
  Teljesen mindegy az ok...a lényeg ugyanaz,Tamás nincs többé.”
 • 59. Paci... 2009. július 22. 03:46
  „Tisztelt demeter (55.)

  Semmi jogod ahhoz, hogy ismeretlenul elitelj ismeretlen embereket... ahelyett h itelkeznel inkabb kicsit, gondolj bele, hogy milyen rossz erzes most a szerelmenek, es a csaladtagjainak... a szavaiddal te nem h segitesz abban h konnyebb legyen nekik felfogni ezt a szornyuseget, hanem akadalyozod... mindenki maskepp viseli el a tragediakat... mindenki maskent reagal... maskent dolgozza fel... es nem kivanom h te neked is majd gyaszolndo kelljen, csak kicsit probalj meg egyutterezni... akar ismeretlenkent is... en Tamast csak latasbol ismertem, es a bnojet is, de nagyon megrazott a dolog, es melyen egyutterzek... es csak sajnalni tudom h ilyen esetben is sokan csak kritizalni tudnak... (bocsi az angol billentyuzet miatt, azert rtemelem olvashato az irasom...)”
 • 58. lapkom 2009. július 21. 22:33
  „Először is őszinte részvétem a családtagoknak és sok erőt kívánok a tragédia elviseléséhez!
  A hozzászólók többsége teljesen érthető módon, keresi a magyarázatot ilyenkor. Hisz felfoghatatlan, hogy életerős, kisportolt fiatalemberek egyik percről a másikra meghalnak! Sajnos többes számban kell fogalmazni, hisz az utóbbi években sok ilyen haláleset történt.Én már néhány éve fontolgattam az olvasói levél megírását e témában, amikor egyik fiam csapattársa, 22 évesen a kézilabdapályán veszítette el életét. Azóta sem tudom felfogni ezeket a tragédiákat.
  Igenis a szakembereknek valamit végre tenni kellene! A sportorvosoknak és a sportvezetőknek egyaránt! Nem csak az eredményeket kell elvárni és hajszolni, hanem a feltételeket is bíztosítani kell! Normális orvosi vizsgálatot és megfelelő terhelést! Nem vagyok sporthoz értő szakember, csak egy aggódó szülő! S nem csak a saját gyermekemért aggódom hanem mindazokért akik lelkesen és odaadással sportolnak. Mindnyájan felelősek vagyunk értük!!!”
 • 57. KISSTOP 2009. július 21. 21:03
  „Ez az egész nagyon szomorú, több ízben is...Azért egy kicsit fura, hogy ennyi fiatal sprotol veszíti el az életét, és nem hiszem el, hogy nem lehet tenni elenne...hihetetlen, hogy a csapatok edzőiben ennyi nincs, hogy egy komoly orvosi vizsgálatra alávetik a játékosait...valószínűleg kevesebben halnának meg....”
 • 56. ecet 2009. július 21. 20:45
  „Szegény fiu.... őszinte részvétem, jobb lenne ha ez a sport világ kicsit vissza venne a tempóból!!!!”
 • 55. demeter 2009. július 21. 19:38
  „magam is sajnálom a fiút, megdöbbentő a halála, de ez már nem az első eset, és egyszerúen nem bírom felfogni: hogy lehet az, hogy valaki a gyászában nem restell közösségi oldalakon és fórumokon hozzászólni...?”
 • 54. plupu8 2009. július 21. 17:05
  „tényleg nem segit semmit ha találgatunk csak rosszabb...nekem iszonyu a gondolat hogy HA ELŐBB.. és HA AZ ORVOS...iszonyu érzés elvesziteni valakit akiben életem szerelmét láttam. szörnyű”
 • 53. kolombela 2009. július 21. 14:38
  „"Vírusos fertőzés okozhatta Beck Tamás halálát"
  Szóval halmány fogalma sincs az orvosoknak a halál okáról.”
 • 52. MTT 2009. július 21. 12:00
  „50-nek! Ha olvastad, akkor láttad, amit írtam: az enyém is tenné, ha engedném. Az igazi, vérbeli sportoló az ilyen. Valóban. Nyugodjék békében.”
 • 51. espace72 2009. július 21. 09:46
  „Sajnos a részletes sportorvosi vizsgálat abból áll, hogy megmérik a focista magasságát, tömegét, vérnyomását, és egy 100 éves géppel készítik az EKG-t. Ez nem elég a mai világban! (tegnapi sportorvosi vizsgálat)
  Már július 10-től tart a felkészülés - napi két edzés - a legnagyobb hőségben. Talán az edzések megkezdése előtt kellene vizsgálni. Sajnos, mindent kiszűrni nem lehet, de megelőzni talán!
  A 16 és 14 éves fiaim 6 éves koruk óta fociznak, de még egy vérvételen, vagy terheléses vizsgálaton nem voltak! Pedig abból is sok minden kiderülhetne!
  Részvétem a családnak!
  Egy focista anyuka”
 • 50. KISSTOP 2009. július 21. 09:05
  „Szerintem teljesen felesleges így utolag okosnak lenni...ilyenkor már mindenki okos...Egyébként "MTT" ha a te fiad is focista akkor tudhatnád, hogy aki bármilyen sportott űz neki akkor az a legfontosabb!A bizonyítás, az hogy minnél feljebb jussanak a rangléstán...aki igazi sportember azoknak a sport az élete...Tamásnak is az volt...Nagyon sajnálom ami vele történt! Egy jó embert volt és marad örökre is akire mindenki aki ismerte szerette emlékezni fog, így én is! De ha már megkellett halnia, akkor ez méltó halál volt abba halt meg amit szeretett...
  Abban viszont van valami, hogy a kórház is hiányzott, valószínűleg a pápai orvos aki ellátta is hibázott, mivel akár jobban lett akár nem bekellett volna küldeni azonnal a kórházba, nem megvárni még rosszabbul lesz. De sajnos ez már nem hozza vissza Őt!
  Nyugodj békében Tamás! Örökké emlékezünk Rád!
  Őszinte részvétem a Beck családnak, Klaudiának! Kitartást és sok erőt kívánok!”
 • 49. MTT 2009. július 21. 08:31
  „Akár hogyan is történt, a pápaiak felelőssége sem elhanyagolható tény, miért kell kánikulában, hőség-riadóban edzetni a srácokat?! Ha rosszul volt, az ottani orvos miért nem kűldte be a pápai kórházba? Talán még lett volna idő...Persze utólag könnyű okoskodni, minden esetre, nem lett volna szabad hagyni, hogy ő, a 19 éves fejével döntsön és még ilyen állapotban hazautazzanak a testvérével. Az én 19 éves focista fiam is edz dagadt, duzzadt bokával, akár lázasan is tenné, ha hagynám. Szerintem megelőzhető lett volna a tragikus vég, ha odafigyelt volna legalább egy valaki, ez luxus, 19 évesen így meghalni!!!”
 • 48. bettyna 2009. július 21. 07:42
  „Nagyon szomorú, ami történt, helyes srácnak tűnik, akit sokan szerettek.

  Szerintem lehet beszélni itt a kórházról (44.) vagy modern, a szívrendellenességet kiszűrő módszerekről (42. - bár itt egyáltalán nem erről van szó, nem szívbetegségről), az egyetlen, amit hangsúlyozni kéne, mert sajnos ez vezetett a tragédiához: BETEGEN NEM SZABAD SPORTOLNI! Ennyi. :(”
 • 47. ÁÁÁÁÁ 2009. július 20. 22:49
  „sporttársi részvétem az egész családnak, hozzátartózoknak! :(
  hihetetlen érzés így ismeretlenül is "elveszíteni" egy futballtársat.”
 • 46. gjozsi88 2009. július 20. 18:35
  „Domestic!
  A virusfertőzéssel legyengült szervezet erős terhelése melletti szívprobléma nem sportorvosi eset!
  A virus fertőzésre igazán komoly gyógyszer nincs, szervezetnek kell megküzdenie ellene, tüneteit kezelik!
  Őszinte részvétem a hozzátartozóknak!
  Isten útjai sajnos kifürkészhetetlenek!”
 • 45. csajszi23 2009. július 20. 14:22
  „Domestic! Csak halkan mondom, unokaöcsém Tomival együtt lakott a koleszba és Pestre jártak terheléses vizsgálatra, úghyhogy ne keverd ide a győri kórházat!”
 • 44. Domestic 2009. július 20. 12:52
  „A győri kórház kardiológiája, de sorolhatnám: szülészete... talán már nem rendelkezik elégséges szakember állománnyal. Azért arra is kíváncsi lennék, hogy segíthettek volna ezen a gyereken, vagy esetleg tényleg így van ez az egész világon és már senki, semmit nem tehetett volna?
  Gyanítom a kórházunk is ludas ebben az esetben....
  -de lehez, hogy tévedek...
  akkor viszont, én kérek elnézést!”
 • 43. miss.moneypenny 2009. július 20. 10:27
  „Rettenetesen sajnálom.Nyugodj békében.”
 • 42. Esther 2009. július 20. 10:11
  „Tegnap lattam a Rapid Wien Liverpool meccset. mindegyiknek szivfrekvencia merö volt a mellkasahoz csatolva. ennek segitsegevel az orvos kintröl mindegyik futbalistanak latja a pulzusat,vernyomasat, igy egyböl eszreveszi ha valami rendellenesseg van. ezt az eletmentö keszüleket mert nem lehet Magyarorszagon is hasznalni?annyi hülyesegre kiszorjak a penzt?ez nem erne meg???”
61 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

43 milliót kapnak az NB I-es csapatok a tévés pénzből

Labdarúgás - Alig egy héttel azután, hogy minden érintett fél jóváhagyta a Magyar Labdarúgó… Tovább olvasom