Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Virág Zsoltért kosaraztak

A súlyos sérülést szenvedett győri tornász, Virág Zsolt felépüléséért rendeztek szerdán kosárlabdatornát Győrött, a Nádorvárosi Közoktatási Központban.

Az idei tanév zárásaként remek hangulatú hagyományos utcai kosárlabdatornának adott otthont tegnap a győri Nádorvárosi Közoktatási Központ. Két korosztályban 55 négyfős győri általános iskolai csapat, valamint két német együttes vett részt a Nádorvárosi-kupán. Utóbbiak Willichből érkeztek.

Tíz pályán nagyon sok, mintegy 240, 9 és 14 év közötti gyerek pattogtatta lelkesen a labdát és igyekezett minél többször a gyűrűbe találni a streetball szabályai szerint. Az eredmény ezúttal másodlagos volt, hiszen a torna elsősorban jótékony célt szolgált. A résztvevők ugyanis Virág Zsolt felépüléséért fogtak össze példamutató módon. Mint arról a Kisalföldben korábban már többször beszámoltunk, a magyar tornasport egyik nagy ígérete a diákolimpia makói országos döntőjében szenvedett súlyos nyakcsigolya-sérülést, amelynek következtében az alsó végtagjai lebénultak, jelenleg is az országos rehabilitációs központban ápolják.

Panácz Attila, az iskola testnevelő tanára, a torna egyik szervezője elmondta: „Természetesen hallottunk Zsolt balesetéről, amely mindenkit mélységesen megdöbbentett. Sajnos ilyen bárkivel előfordulhat, még egy testnevelésórán is. Nagyon szurkolunk neki, hogy felépüljön és ezzel a tornával is igyekeztünk neki segíteni. Sok jó szándékú ember és cég támogatta a rendezvényünket, a diákok szülei például süteményt sütöttek és azt árusítottuk. Több egykori diákunk – akik ma már középiskolákban tanulnak – tért vissza hozzánk, hogy játékvezetőként segítse a munkánkat. Árverésre bocsátottuk az élvonalban szereplő SEAT Foton Győr női csapatának a mezét, de egy urnába is gyűjtöttük a jótékony adományokat. A teljes bevételt Zsolt kapja meg."

Zsegora Csaba, az iskola igazgatója mindehhez hozzáfűzte: a rendezvény remekül illeszkedett az iskola profiljába, hiszen a karitatív tevékenység, a jótékonykodás nemcsak manapság, hanem korábban is jellemző volt az intézményre.

A jól sikerült kosárlabdatorna után a végelszámolásnál kiderült, hogy a résztvevők jelentős összeggel, 128 ezer forinttal járultak hozzá Virág Zsolt gyógyításához.

Kovács Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldre utazhat a Tippmester

A múlt héten ért véget a Kisalföld, a győri Rába Quelle fürdő, valamint a Győri ETO FC közös játéka, a Tippmester. A nyerteseket – az első tíz helyezettet jutalmaztuk – lapunk székházá- ban köszöntöttük kedden. Az összetettben legtöbb pontot elérő, mindössze tizennégy éves Varga Dávid egy értékes külföldi utazást nyert. Tovább olvasom