Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Vipera: ''Nem leszek kidobóember!''

Rácz Félix befejezi ökölvívórendezvényszervezői tevékenységét. A döntés Kovács „Vipera” Attilát is érintette.

Kovács Attila június elején, Szolnokon szerezte meg az IBO-
szervezet világbajnoki címét, miután egyhangú pontozással győzte le az addigi címvédő brit Steve Conwayt. Az ökölvívó az utóbbi két évben látványos stílusával, óriási kiütéseivel hódította meg a magyar közönséget.

„Eddig a magánéletemet áldoztam fel a cégem érdekében, most viszont a cégemet áldozom fel a magánéletemért" – indokolta  döntését Rácz Félix, amikor bejelentette kivonulását a sportágból. Mindez azonban olyan gyorsan került nyilvánosságra, hogy a klub versenyzői is csak az újságokból értesültek róla.

– Vágjunk a közepébe. Haragszik Rácz Félixre? – kérdeztük Kovács Attilát.

– Igazából nem, bár szó se róla, kicsit finomabban is közölhette volna a döntést. Ennek ellenére megértem, hiszen mindenkinek szíve joga eldönteni, hogyan folytatja tovább az életét.

– Azért az mégiscsak furcsa, hogy az újságokból kellett megtudnia, hogy megszűnt a munkahelye.

– Rácz Félix megkérte azt az újságírót, akivel beszélt, hogy egyelőre ne jelenjen meg a nyilatkozata. Adjon időt neki, amíg beszél velünk. Engem már aznap kerestek, így  tudtam a dologról, amikor Félix felhívott. Azt mondta, van egy rossz híre, sok mindenből elege lett, ezért kiszáll a bokszból.

Az igaz lehet,  Rácz Félix döntését nagyban befolyásolta, hogy a gálákat közvetítő tévécsatorna egyre kevesebb pénzt adott a rendezvényekre?

– Erről nem tudok. Amiről hallottam, hogy Félix csak később, az év végére tervezte, hogy kiszáll a sportágból, s voltak nézetkülönbségek közte és a csatorna között. Főleg Nagy Jani rosszul sikerült amerikai meccse után romlott meg közte és a tévé közt a viszony.

– Mindez érthető, de nem érzi, hogy Rácz Félix valamennyi felelőséggel azért mégis tartozik önök iránt?

– Persze, s arról nincs is szó, hogy magamra hagyott volna. Épp a héten ülünk le beszélgetni egy külföldi lehetőségről. Úgy tudom, egy németországi iroda venné át a menedzselésemet.

– Ez azt jelentené, hogy szakítana Győrrel, s elköltözne a városból?

– Nem, mert ugyanazokkal a feltételekkel dolgoznánk együtt, mint a Felix-Promotionnél. Edzőimmel, Lévai Istvánnal és Nagy Sándorral itt készülnénk, csak a mérkőzések lennének külföldön.

– Az egyik volt klubtársa azt nyilatkozta, ha nem marad más lehetősége, elmegy az éjszakába dolgozni. Ha nem jön össze semmilyen szerződés, ön is ott vállal munkát?

– Nem leszek kidobóember! Ugyan sokat veszíthetek, mert már nem vagyok annyira fiatal s mindössze két-három jó évem lehet a bunyóban, de most még a csúcson vagyok, s érzek magamban annyit, hogy akár többször is megvédjem világbajnoki címem. Egyébként több érdeklődő is akadt, hívtak egy fővárosi klubhoz is, de mindenképpen megvárom, mit ajánl Rácz Félix.

– Nagyobb klubok, mint például az Universum, nem hívták, nem jelentkezett náluk?

– Eddig nem kerestek, én pedig nem fogok az ajtajuk előtt kuncsorogni. Biztos hallottak az eseményekről, ha kellek, gondolom, majd felhívnak.

– Meddig kell megvédeni a világbajnoki címét, nem kerül így veszélybe az öve?

– Bevallom, fogalmam sincs. Remélem, a szervezet vezetői belátják, nem egyszerű ez az ügy, hiszen nem én nem akarok bokszolni, hanem a klubom szűnt meg.

– Sikerült feldolgoznia az elmúlt napok eseményeit?

– Természetesen mindez kihatott a felkészülésemre is. Főleg lelkileg viseltek meg a változások. Sokat pihentem, rengeteget aludtam, mégis nagyon fáradtnak éreztem magam, de úgy érzem, már túljutottam a nehezén, és optimistán várom, mit hoz a holnap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc klubot vizsgálnak az angol csúszópénzbotrányában

Nyolc klub 39 átigazolási ügylete kapcsán további két hónapig folytatódik a vizsgálat az angol… Tovább olvasom