Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Vipera jótékony vizitje

A bunyós többrekesznyi gyümölccsel és dobozos kakaóval érkezett a megyei kórház gyermekosztályára.

Filmbe illő volt, ahogyan az ellenség a legutóbbi győri bokszmeccsén elszaladt Vipera, alias Kovács Attila elől, ám tegnap leginkább a sportolót kergették, de legalábbis csüngtek rajta azok a kis- és nagyobb gyermekek, akiket a bokszoló Zágoni Mariannával együtt egy reggeli erejéig vendégül látott a megyei kórház gyermekosztályán.
Mariann és a sportoló berkekben csak Viperaként emlegetett Európa-bajnok bunyós több rekesznyi gyümölccsel, dobozos kakóval érkezett tegnap a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház gyermekosztályára, ahol a kis- és nagyobb gyermekek már várták őket.
Gombás Róbert apuka kislányával az ölében ült le reggelizni.
– Alaposan megleptek bennünket – állította a kislánya mellől alig moccanó apuka, akit délután a neje vált a gyermekintenzíven. – A kislányunkat kétoldali tüdőgyulladással kezelik az orvosok. Vipera neve a sportból ismerősen csengett, de személyesen még nem találkoztunk. Ez az akció megtörte az itteni napirendet, bevallom, rendkívül jólesik a gesztus.
A péri Komjáti Kálmánné nagymama, négy és féléves Melinda unokája egészségért aggódik ezekben a napokban a kórházban.
– Engem már az itteni játszószoba látványa is alaposan meglepett, amikor a kisunokám bekerült az osztályra – sorolta a nagymama. – A sok játék lefoglalja a lurkókat, a mostani felajánlás pedig azt mutatja, a civilek közül is sokan gondolnak a kis betegekre. Az orvosok és a nővérek mindent megtesznek a gyermekek gyógyulásáért, ami nekünk is reményt nyújtó.
A kamaszkorosztályból persze akadt, aki meg sem szólalt a meglepetéstől, ám Vipera autogrammjáért azért sokan sorbaálltak.
– A családunkban több kis- és nagyobb lurkó nevelkedik és bizony néhányuk a kórházi osztályt sem kerülték el – avatott be az elhatározás részleteibe az ötletadó Zágoni Marianna. – A kórházi menü olyan amilyen, mi mindenesetre ezen szerettünk volna javítani gyümölccsel és néhány ínyencséggel. Attila az első szóra szívesen csatlakozott az akcióhoz: elkísért és kifizette az adomány felét.
Európa-bajnok bokszolónk tegnap két tárgyalás előtt érkezett a jótékony vizitre. Mariannhoz régi barátság fűzi, így ötletét is szívesen támogatta. Legutóbb a nagypapáját látogatta a kórházban, s a terheléses vizsgálatok miatt is rendszerint megfordul az intézményben. A több láda déligyümölcs, rekesz kakaó mellett a szeretetét hozta, remélhetően nem utoljára.
Dr. Ruszinkó Viktória osztályvezető főorvos munkatársai és a szülők nevében is megköszönte a felajánlást, szerinte ez nem csupán új színfoltot, de kivételes szimpátiát is kelt a kis betegekben, ami testet-lelket építő.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az FC Sopron őszi szezonja a számok tükrében

Az FC Sopron a 12. helyen zárta a bajnokság őszi idényét (tavaly ilyenkor az előd Matáv FC Sopron a… Tovább olvasom