Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Vincze Ottó válaszút előtt áll

A héten eldől, mi lesz a Győri ETO csapatából távozó Vincze Ottó sorsa. Elképzelhető, hogy más pozícióban marad a zöld-fehér klubnál. Lehetséges az is, hogy az élvonalban folytatja a pályafutását. Az irányító nehéz döntés előtt áll, hiszen a családjával együtt megszerette a várost.
Három éve Zalaegerszegről érkezett a Győri ETO FC csapatába Vincze Ottó. A szakemberek és a szurkolók egyaránt komoly erősítésnek könyvelték el az akkor ötszörös válogatott irányító leigazolását.

Félig teljesítette a küldetést

A futballista mutatott teljesítményéről ma már megoszlanak a vélemények, ám az egészen biztos, hogy a játékos ma is az élvonalbeli bajnokság egyik legképzettebb labdarúgója. Nem mellékesen talán a legprofibb felfogású játékosok egyike is, hiszen vereség után vagy esetleg egy kellemetlen témában is mindig készséges volt, szívesen állt a sajtó, köztük lapunk rendelkezésére is.

„Úgy érzem, összességében emberileg pályafutásom szinte legjobb három évét zártam. Szakmailag azonban nem tudtam teljesen azt a küldetést teljesíteni, hogy példakép és vezéregyéniség legyek a fiatalok között. Az első évben méltó ellenfelei voltunk az élcsapatoknak, a bajnok Debrecent például itthon és idegenben is legyőztük, a bajnokság végén pedig az ötödik helyen zártunk úgy, hogy esélyünk volt az ezüstéremre is. Voltak tehát jó eredményeink, még ha ezeket sokan el is felejtik manapság. Utána valóban gyengébben szerepeltünk, aminek sok összetevője van, én például annyiszor voltam sérült, mint korábban még soha. Így tulajdonképpen csak két évet játszottam a csapatban. Nagyon sajnálom, hogy a kiesés elleni harcban nem tudtam segíteni a csapatnak. Minden önteltség nélkül mondhatom, hogy ha végigjátszom a tavaszi szezont, akkor nem lettek volna ilyen jellegű gondjaink, hiszen az ellenfelek biztosan jobban odafigyeltek volna ránk" – mondta Vincze Ottó, aki a három év alatt négy edzővel is dolgozott, de mindegyik szakemberrel jó viszonyt ápolt.

Az egész tavaszt kihagyta

„Valamennyien fontos szerepet szántak nekem. Reszeli Soós István elképzelése az volt, hogy rutinos játékosok mellé beépít a csapatba fiatalokat. Csank Jánossal is jól kijöttem emberileg, igaz, az eredményességben ez nem mutatkozott meg, csalódást jelentő helyen végeztünk a bajnokságban. Pajkos Jánossal keveset dolgoztam együtt. Sajnálom, hogy Klement Istvánnak, aki a középpályán visszavont szerepkörben számított volna rám, nem tudtam segíteni" – folytatta Vincze Ottó.

A játékmester január végén súlyos térdsérülést, szalagszakadást szenvedett és az egész tavaszi szezonban nem állhatott a Rába-parti legénység rendelkezésére. A 33 éves futballista ma már ugyan felépült, ám az ETO új vezetőedzője, Egervári Sándor kijelentette: Mátyus Jánossal együtt rá sem számít a következő szezonban.

Megszerette a várost

„Egervári Sándor döntését megértem, tudomásul veszem és elfogadom, hiszen szakmai indokokkal támasztotta alá az elképzeléseit, amelyeket fel is vállalt. Elmondta nekem, hogy egy új, fiatalos ETO-t épít, amelyben nekem már nem szán szerepet. Korrekt módon meg tudtuk beszélni a dolgot, ritka ez a mai világban. Ugyanakkor most el kell döntenem, hogyan tovább. A családommal együtt nagyon megszerettük a várost és elképzelhető, hogy más pozícióban ugyan, de maradok a klubnál. Konkrétumokat még nem szeretnék elárulni, hiszen még nem értünk az egyeztetések végére. Ebben az esetben viszont abba kell hagynom az aktív pályafutásomat. Ugyanakkor vannak ajánlataim más élvonalbeli csapatoktól és én imádok futballozni, óriási bizonyítási vágy van bennem. Válaszút elé kerültem, nehéz döntés előtt állok, ám a héten eldől a sorsom. A kisfiam szeptemberben kezdi az iskolát, őt is megkérdeztem: azt mondta, hogy Győrött szeretne maradni" – fejezte be a játékos, aki egyébként az elmúlt négy hónapban keményen edzett, barátaival kispályás mérkőzéseket játszott. A műtött lába már tökéletes állapotban van és Nagy Sándornak, valamint Váczi Lászlónak köszönhetően a fizikális állapotát tekintve sincs lemaradása.

Kovács Balázs
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajt, csak magyarokkal

Hétfőn délelőtt Végh Tibor irányításával, s egyelőre meglehetősen foghíjas kerettel megkezdte a… Tovább olvasom