Kisalföld logö

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -5°C | 1°C Még több cikk.

Világszínvonal testközelből

A magyar női kosárlabda-válogatott a világ- és olimpiai bajnok amerikai együttest fogadta szerda este.

Magyarország-Egyesült Államok 67-93

Bemelegítésként a győri közéleti csapat – soraiban a Kisalföld sportrovatának vezetőjével, Papp Győzővel – az élvonalban szereplő Rába Quelle Veritas Foton együttesével találkozott.
A himnuszok elhangzása után a főmérkőzés meccslabdáját Szijjártó Péter, a győri női kosárlabda-egyesület elnöke dobta fel.
A Magyarország–Egyesült Államok összecsapás remek hangulatban, telt házas csarnokban kezdődött el. A vendégek szerezték meg a vezetést, de az első negyedet a végig remekül játszó Papp Krisztina vezérletével a hazaiak nyerték meg.

A folytatásban aztán a kiváló játékerőt képviselő vendégek játszottak jobban, Sterbenz Tamás tanítványainak a kezdeti lendülete alábbhagyott, így a tengerentúli együttes megérdemelt előnnyel vonulhatott pihenőre.
A szünet után a hazaiak főleg triplákkal igyekeztek ledolgozni a hátrányukat. Fürész Emőke, Honti Kata és Horváth Zsuzsa egyaránt hárompontos dobásból volt eredményes, de az amerikai csapat jó játékának köszönhetően nem változott jelentősen a különbség.

Bár az utolsó negyedben a vendégek már kevésbé figyeltek a védekezésükre, a győzelmük nem forgott veszélyben. Az utolsó egy percet már a győri közönség vastapsa közepette játszották le a csapatok. A találkozó legértékesebb játékosa a Minnesota Lynx kosarasa, Nicole Ohlde lett, aki csapata vezéregyéniségének bizonyult. A magyar gárdában a BSE-ESMA centere, Papp Krisztina nyújtotta a legjobb teljesítményt.

Összességében egy kiváló hangulatú mérkőzésen az amerikai gárda igazolta a klasszisát, de a magyar válogatott is minden dicséretet megérdemel.

Főszerkesztő és csapatvezető

Szetey András
Szetey András, a Lapcom Kft. cégcsoportjához - amely a Kisalföld kiadója is - tartozó Délmagyarország főszerkesztője egyben a magyar női kosárlabda-válogatott csapatvezetője. Elmondta: a szövetségi kapitány, Sterbenz Tamás kinevezése óta tölti be ezt a pozíciót.

„ Némi gondolkodás után elfogadtam a felkérést. Elsősorban a családommal egyeztettem, de természetesen a munkám miatt is szükség volt arra, hogy tisztázzuk a részleteket. Társadalmi munkában dolgozom. Nagy öröm számomra, hogy szeretett sportágamban tevékenykedhetek. Az utazások szervezése, a programok előkészítése, a rendezőkkel történő kapcsolattartás egyaránt a feladataim közé tartozik. Néhány napja például elkészítettük a válogatott keret tagjainak július 20. és szeptember 24. közötti órára lebontott programját."

Szetey András hozzátette: a magyar női kosárlabdában korábban sosem volt felhőtlen a viszony a válogatott és egyes klubok között.
„ Ma már a lehetőségekhez képest mindig a legerősebb válogatott léphet pályára, köszönhetően elsősorban a szövetségi kapitánynak, de talán nekem is van benne egy kevés részem. Jó a hangulat az együttesnél, a pécsi és a soproni játékosok például puszival köszöntik egymást. A szakmai dolgokba nem szólok bele, ez a szövetségi kapitány dolga és felelőssége.

Remélem, hogy huszonnyolc év után ismét olimpiai résztvevő lesz a válogatott. Ehhez nagy bravúr kellene, de nem tartom lehetetlennek. Örülök, hogy már Győrött is van minőségi kosárlabdázás."
Szetey Andrásnak a szegedi kosárlabdacsapatnál nincs hivatalos funkciója, de ha teheti, ott szurkol a hazai mérkőzéseken.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Remek bemutatkozás

Varga Róbert, a Győri ETO FC hátvédje Debrecenben mutatkozott be az élvonalban. Tovább olvasom