Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Világcsúcsot gyúrtak Fábryval

Ezer helyett ugyan csak ötszáz masszőr gyúrta ötszáz páciens izmait, de az első Magyar Masszőr Találkozón a hétvégén, Győrött így is világcsúcs született.

A szakmai fejlődésre és a kikapcsolódásra alkalmat adó programok mellett különleges eseményt is tartottak a hétvégén Győrött az első Magyar Masszőr Találkozó keretében. A kétnapos rendezvény hangulatát a vasárnap tartott világcsúcskísérlet emelte. A Magyar Masszőr Egyesület kezdeményezésére ugyanis a Magvassy Mihály Sportcsarnokban ötszáz masszőr dögönyözte egy időben, egy helyen, egy órán át, egyszerre alanyait. Eredetileg ugyan ezer masszőrképesítéssel rendelkező jelentkezőt vártak a szervezők, de így is sikert könyvelhetnek el. Mivel ilyen eseményre még nem volt példa – bár még a hivatalos bejegyeztetés hátravan –, úgy is fogalmazhatunk, hogy világcsúcs született – tudtuk meg Kovacsics Imre egyesületi elnöktől.

„Dögönyözők" randevúja

A résztvevők a győri kórház csecsemőosztályának gyűjtött adományhoz is hozzájárulhattak, de persze a jótékony cél mellett a masszőrtalálkozó igazából a szakmai randevúra teremtett alkalmat. Szombaton dr. Berkes István, a sportkórház főigazgatója és munkatársai tartottak előadásokat a benevezetteknek. Mayer Henriett is azért csatlakozott a programokhoz, mert kíváncsi volt ezekre a tájékoztatókra, régebbről ismert és más szakmatársaira. A győri hölgy, aki főfoglalkozása mellett négy éve vállal masszírozást, örült annak, hogy sok új krémet, olajat, eljárást
próbálhatott ki a rendezvényen. Elmondta, hogy mióta elvégezte a masszőrtanfolyamot, több sportoló és idős ember jár hozzá. Tapasztalata szerint aki egyszer kipróbálta a masszíroztatást, az attól kezdve rendszeresen igényli, mert a kezelés testi és lelki problémákra is feloldást ad, teljes ellazulást biztosít.

Ellazulás egy órán át

A világcsúcskísérlet, a közös gyúrás persze ehhez épp nem biztosított tökéletesen nyugodt körülményeket, de sokak így kóstolhattak bele először a masszázs áldásos hatásaiba. Vasárnap délelőtt a Magvassy küzdőterét kék papírlepedővel letakart masszázspadok tengere öntötte el. Egy-egy fekvőalkalmatosság mellett többnyire egy fehérbe öltözött szakember várta önkéntes „beutaltját", aki sorsolás alapján került a keze alá. A hatvanperces közös ellazulás aztán tizenegy után nem sokkal dudaszóra kezdődött. Az egyik – talán a legidősebb – résztvevő, egy 65 éves férfi gyakorlottan tűrte, ahogy lábait, karjait, derekát, nyakát átmozgatták. De a „kezeltek" közt volt megyénk több tucat polgármestere is, többek között Balogh József győri és Stipkovits Pál mosonmagyaróvári városvezető. És akadtak hírességek a masszőrök oldalán is, példaként megemlíthetjük Eisemann Lászlót, a magyar labdarúgó-válogatott és Lipcsei Gábort, a Ferencváros gyúróját.

Kommentált stresszoldás

A nézők persze a színpad köze-pére kerülő sztárvendégeket figyelték leginkább. Ott ugyanis Szőke András filmrendező térdelt fel barátja, Fábry Sándor farára és nyomta hosszan a gerincoszlopa melletti izmokat. A „nagy dumás" tévés ezt az akciót némi népszerűsítő szöveggel kommentálta. Mikrofonon keresztül elmondta: ugyan sokak a masszírozást úri huncutságnak tartják, de az előítéletek visszatartó ereje ellenére időt kellene szakítaniuk erre a stresszoldó lehetőségre. Szerinte mindenkin akad egy kis masszíroznivaló, és arról szólt, hogy „akinek negyven fölött nem fáj semmije, az nem is él". Az ismert személyiség a masszázsasztalon fekve biztatta arra a megjelenteket és a képernyő előtt ülőket, lassítsanak gyakorta értelmetlenül gyorsan pörgő életükön. Úgy véli, az emberek többsége miközben attól fél, lemarad valamiről, ezért kapkod, épp a filozofikus időtöltésre alkalmat adó masszázs hiánya miatt pergeti ki ujjai közül az élményt adó pillanatokat. Tegnap persze a tömeges masszázs mellett a résztvevők másképp is kikapcsolódhattak, délután a Pa-Dö-Dő zenéjére lazulhattak.

Kapcsolódó cikk
Szőke masszírozza Fábryt

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragédia a berlini maratonon

Szívinfarktus következtében életét vesztette az egyik futó a berlini maratoni viadalon. Tovább olvasom