Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Vesztett, de megóvta a mérkőzést a Soproni sÖrdögök

Kosárlabda - A sÖrdögök csapata hazai pályán kapott ki a Falco KC-tól. A lefújás után a hazai csapat megóvta a találkozót játékvezetői műhibára hivatkozva. A női bajnokságban a SEAT Foton idegenben győzte le a Savariát.
S. sÖrdögök - Falco KC 74-83 (26–22, 26–26, 9–17, 13–18)

Sopron, Uniqa NB I-es férfimérkőzés, 2000 néző. V.: Téczely, Domonkos, Minárovics.

sÖrdögök: CRUZ 20/9, BROOKS 20/9, Cousinard 12/3, Körtélyesi, DIES 15
Cs.: Boldizsár 3/3, Csorvási 2, Vesztergom, Halmai
Edző: Meszlényi RóbertFalco: KÁLMÁN 26/6, PANKÁR 8/6, CSIRICS 20/9, Perincic 10/6, Horváth Z. 10/3
Cs.: Ocitti 7, Harrelson, Lakatos
Edző: Szrecsko Szekulovics

Parádésan kezdett a Sopron, állva hagyta a Falco csapatát. Nem egészen három perc elteltével több mint tízpontos előnyre tett szert a sÖrdögök a bajnok ellen. Szrecsko Szekulovics, a vendégek edzője időkéréssel próbálta megtörni a sörgyáriak lendületét, s emberfogásról zónára állította át csapatát. Dies kosaraival azonban tartotta előnyét a Sopron. A második szakasz elején a vendégek a magára talált Horváth találataival felzárkóztak, a légkör pedig felforrósodott. A játékvezetők érezhetően megzavarodtak, a Falco Kálmán büntetőivel araszolgatott. A félidő utolsó perce a bajnoké volt, Pankár és Csirics tripláival egy 10–0-ás rohammal szorossá tette a meccset.

Idegesen kezdett mindkét csapat szünet után, az első három percben egy Kálmán-duplán kívül mást nem kellett rögzíteni a jegyzőkönyvbe. Aztán Pankár triplát dobott, s ezzel a bajnok átvette a vezetést. Hatalmas küzdelemben fej fej mellett haladtak a felek. A sÖrdögöknél ekkor több volt az egyénieskedés, így a Falco tartotta szűk előnyét. A befejező negyed Ocitti zsákolásával kezdődött, amelyre Boldizsár triplával felelt. Nem volt túl sok kosár, ám azok annál látványosabbak volt. Amikor fordíthatott volna, kapkodott a hazai együttes. A kritikusabb helyzetekben nyugodtabb bajnokcsapat a remek soproni kezdés ellenére fordított és nyert a tizenegy büntetőt rontó soproni csapat ellen.

A lefújás után a hazai csapat megóvta a találkozót játékvezetői műhibára hivatkozva. Bokor Ákos, a sÖrdögök ügyvezetője elmondta: a negyedik negyedben 6 perc 57 másodperccel a lefújás előtt lejárt a támadóidő a Falco akciójánál, ám a játékvezetők nem reagáltak, s az akciót követően is a vendégeknek adták a labdát.

Meszlényi Róbert: – Nem vezet sehová, ami most van a magyar kosárlabdában. Ez Berényi és Valovics urak szégyene. Egyértelmű, hogy a három játékvezető nem volt alkalmas egy ilyen meccs levezetésére. Fel kell függeszteni a bajnokságot, amíg nem rendeződik a bírók helyzete.

Szrecsko Szekulovics: – Gratulálok mind a két csapatnak, remek mérkőzés volt. Azzal tudtunk nyerni, hogy a szünet után több támadólepattanót szereztünk, és hogy a soproniak legjobbja, Cruz elfáradt, s nem volt, aki átvegye szerepét.

Savaria-Helios BC - SEAT Foton Győr 74-89 (16–21, 13–25, 18–20, 27–23)

Szombathely, Uniqa NB I-es női mérkőzés, 200 néző. V: Török, Tahin.

Savaria: Szabadfi 8, Sándor 6, Gebri 5/3, GADNAI 12, ROBINSON 33/6
Cs.: Szalai D. 10/6, Bicskei, Horváth E.
Edző: Krasznai Milán

SEAT Foton: Borovicková , KOVÁCS K. 14, VIDA 17/3, IMBERGEROVÁ 11, Keller 4
Cs.: Antolovics 10, FŰRÉSZ 23/6, Radunovic 3, Süle 5/3, Orsó 2

Edző: Tapodi Péter

A SEAT Foton Győr csapat az MKOSZ által bejelentett halasztás ellenére lejátszotta soros bajnokiját Szombathelyen. A mérkőzésen végig vezetett a Foton a sereghajtó Savaria ellen. Tapodi Péter, a vendégek edzője előzetes ígéretének megfelelően igyekezett forgatni csapatát, és az eddig kevesebbet szereplő fiataloknak is lehetőséget adott.

Krasznai Milán: – Ilyen vereségsorozat után nagyon nehéz talpra állni, de a dobott pontnak mindenképpen örülök, ha eztán kicsit jobban koncentrálunk, idővel többre is képesek leszünk.

Tapodi Péter: – Bár sérültjeink száma tovább gyarapodott, azért hasznos mérkőzést játszottunk a lelkes szombathelyiekkel.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NBII: őszi bajnok a Gyirmót

Labdarúgás - A Gyirmót várhatja a tabella éléről az NB II Nyugati csoportjának tavaszi rajtját.… Tovább olvasom