Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Veszprémben játssza a BL-döntőt az Audi ETO

Kézilabda - Története során először jutott a BL-döntőbe a győri Audi-ETO. Most már biztos, hogy a fináléban a dán Viborg ellen Veszprémben játssza a visszavágót a zöld-fehér együttes. Az Egyetemi csarnok nem alakítható át az EHF igényei szerint.

12 óra 17 perc - Az Egyetemi csarnok nem alakítható át az EHF igényei szerint

Vanyus Attila, a Győri Audi-ETO KC ügyvezetője elmondta:
- Az eddigi mérkőzéseink helyszíne, a győri Magvassy-csarnok sajnos nem felel meg az Európai Kézilabda Szövetség feltételeinek. Szóba jött még lehetséges helyszínként az ennél újabb Egyetemi csarnok, de az sem fel alakítható át az EHF igényei szerint. A szerdai megbeszélések során eldőlt, hogy Veszprém ad otthont a mérkőzésnek, ez egyben megfelel a  játékosaink és a szurkolóink akaratának is. Egy biztos, mindenben segítünk fantasztikus szurkolótáborunknak az utazás megszervezésében.

11 óra 31 perc - 3000 ezer nézőnek nincs hely a Magvassy-ban  

Audi ETO KC női kézilabdacsapatának saját csarnoka helyett Veszprémben kell fogadnia a visszavágón a dán Viborgot a Bajnokok Ligája döntőjében - tájékoztatta a klub az MTI-t.

A kényszerű helyszínváltásnak az az oka, hogy az európai szövetség (EHF) szabályai szerint legalább 3000 néző befogadására alkalmas csarnokban lehet ilyen mérkőzést megrendezni, a győri Magvassy sportcsarnok azonban ennek az előírásnak nem felel meg.

Az MKB Veszprém férfi csapatának arénája a győriekével szemben minden igénynek megfelel. A találkozóra május 16-án, vagy 17-én kerül majd sor.

Korábban

Aligha volt boldogabb ember Vanyus Attilánál, az Audi-ETO ügyvezető elnökénél vasárnap este. Azzal, hogy a csapat bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, történelmi tettet hajtott végre. Pedig nem volt olyan régen, hogy kis híján megszűnt a győri női kézilabda.

"Ha jól emlékszem, huszonegy évvel ezelőtt a Richards-gyár úgy döntött, a jövőben nem támogatja a női kézilabdát Győrben, ám az akkori városi vezetés segített abban, hogy a helyi vállalkozókkal összefogva megmaradjon a megyeszékhelyen a női szakág. Győri Sportközpont SE néven kezdtük, s – 1991-től már ETO-ként – a kiesés széléről jutottunk el előbb a dobogó alsó fokáig, majd időről időre előrehaladva bajnokságot és Magyar Kupát nyertünk. Közben a nemzetközi porondon is letettük névjegyünket, többször döntőt játszottunk az EHF-kupában és a KEK-ben. Sajnos nyerni egyik alkalommal sem sikerült, de egy vereséget leszámítva én nem voltam csalódott. Persze jó lett volna, ha az egyik serleg hozzánk kerül, de én azt vallom, hogy hosszú ideig ott lenni a legjobbak között sokkal jobb érzés annál, mint ha egyszer kifutott volna egy jó eredmény. A tartós jó szereplés mögött ugyanis tervszerű, következetes munka áll" – kezdte Vanyus Attila, aki hozzátette: mind szakmai, mind gazdasági vonalon igyekezett a legmegfelelőbb embereket megtalálni.Simona Spiridon a győriek egyik legjobb igazolása.
Simona Spiridon a győriek egyik legjobb igazolása.


"Véleményem szerint egy klub irányítása több, mint egy feladat, ez hivatás, vagy inkább hitvallás. Nemcsak a sportágat, de az adott klubot is szeretni kell, mert így lesz igazán elhivatott az ember. Én tulajdonképpen a születésemtől ETO-drukker vagyok, a kézilabdán és a focin nőttem fel. Bevallom, más klubot nem is tudnék irányítani – noha voltak megkeresések –, de nem mennék innen el. Ez ugyanis már csak azért sem lenne sportszerű a részemről, mert egy másik egyesületet nem éreznék ennyire magaménak. Az ETO női kézilabda-szakosztályára nyugodt szívvel mondhatom, olyan, mintha az édesgyermekem lenne, s vasárnap este végérvényesen felnőtté vált"
– fogalmazott a klub első embere, aki az utánpótlásra alapozta a munkát, s az idő mindenképpen a döntés helyességét igazolta.

"Mikor kezdtük, jó, ha ötven-hatvan gyerek kézilabdázott. Ma hatszáz fölötti a gyerekek száma, s a bő két évtized alatt olyan gyémántokra leltünk, mint Pálinger vagy Görbicz – folytatta a klubelnök. – Persze a felnőttcsapatnál szükség van a klasszisok igazolására, s úgy gondolom, az esetek legnagyobb százalékában nem is nyúltunk mellé."

Az idei szezonban – most már bevallja – Vanyus Attila sem hitt abban, hogy döntős lesz a csapat.
"Nem tagadom, az Ikast elleni hazai vereség után, mikor Aurelia Bradeanu bejelentette: gyereket vár, én sem gondoltam, hogy idáig jutunk. Pedig alapvetően mindig is pozitívan gondolkodtam, de ha ezt állítja valaki abban a pillanatban, megkérdőjelezem az értelmi képességeit. Szerencsére a lányok rám cáfoltak, s egy óriási siker küszöbére értek" – mondta Vanyus Attila.


A Veszprém Aréna (kis képen) adhat otthont a zöld-fehérek Viborg elleni BL-döntő-visszavágójának.
A Veszprém Aréna adhat otthont a zöld-fehérek Viborg elleni BL-döntő-visszavágójának.


A kérdés már csak az, hol rendezi a visszavágót a klub.

"Borkai Zsolt polgármester, a klubunk elnöke korábban azt mondta, nem szeretné, ha nem Győrben lenne a finálé, elvégre ritkán jut el idáig magyar csapat. A realitás azonban az, lehet, hogy mégis »albérletben« kell játszanunk. A Magvassy-csarnok biztosan nem felel meg az európai szövetség feltételeinek, s az egyetemi csarnok sem a legjobb ilyen rendezvényre. A játékosok és a szurkolók sem támogatják, hogy utóbbi helyen játsszunk. A legvalószínűbb helyszín az ötezer néző befogadására alkalmas veszprémi aréna. Egy biztos, ha ott lesz, mindent megteszünk azért, hogy fantasztikus szurkolóinknak, amilyenekhez foghatók nincsenek még Európában, segítsünk, hogy ne kelljen lemaradniuk erről a hatalmas élményről" – mondta végezetül a klub ügyvezetője.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. VanyusA 2009. április 24. 20:01
  „Kedves Hedon /12-es beirásra/
  Én nem haragszom Rád, annak ellenére, hogy borzasztó gyűlöletet érzek irásodban, nem tudom miért. Látod én nagybetüt használok, mert apáca nevelőnőm Kunigunda nővér igy tanitotta. Azokban az 50-es években -ha éltél már- találkozhattál velem minden vasárnap reggel, mert 7 kor ministráltam a Kármelita templomban. /9 éves koromtól "jobb belső" voltam, ha tudod egyáltalán, hogy az mit jelent/
  Ami viszont nagy különbség köztünk, én nem gyűlölködöm csak ugy származás miatt, én nagybetüvel irom embertársaim nevét és az emberek között nem faji megkülönböztetést teszek, hanem a jó és a rossz alapján itélek.
  Ennyit a nemtelen beirásod személyes részéről. Az EHF levelét lehet birálni, lehet nem szeretni /Viborgban is igy tették/, de végre kell hajtani. Nem Vanyus és főleg nem Borkai Zsolt váltott köpönyeget, hanem abban biztunk sokáig, hogy fel tudjuk ugy turbózni az Egyetemit, hogy itt legyen a döntő. Sajnos hiú ábránd volt ez részünkről. Egyébként nincs abban semmi különleges, hogy EB csoportmeccsekre jó, BL döntőre viszont nem. A BL döntőre sokkal komolyabbak az előirások.
  Én Vanyus Attila vagyok. És Te?”
 • 35. rabszi 2009. április 22. 09:16
  „Sziasztok!
  Nem tudjátok hol és mikortól lehet majd jegyet vásárolni a május 16-i meccsre?
  Köszönöm”
 • 34. okostojas007 2009. április 22. 07:47
  „A szurkolónak az dolga hogy mindenhova kövesse kedvenceit.
  A károgók meg menjenek a Püspök erdőbe a nyárfákra ülve károgni .....”
 • 33. Hedon 2009. április 22. 07:17
  „#32

  Érdekes, hogy valogh Jóskát kifelejtetted a felsorolásból.
  Neki aztán lett volna ideje 12 év alatt valami elfogadható
  sportcsarnokot építtetni. Ha nem csal az emlékezetem
  1994-2006 között Ő volt Győr polgármestere.
  Ráadásul elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy az egyetemi
  sportcsarnoknak az eredeti tervekhez képest egy "fapados" változata épült
  meg.
  Ja és a szocik idén is a szinházat javasolták felújítani 4 milliárd forintból
  és nem sportcsarnokban gondolkodtak.
  Igaz valogh Jóska kézi meccsen csak választási kampányok idején járt.
  Borkaiék pedig a multifunkcionális csarnok ügyét - amiről egyébként közgyűlési határozat
  is van - egy akkor blama után talán előrébb fogják rangsorolni.”
 • 32. Heco107 2009. április 21. 21:41
  „Természetesen megyünk a meccsre,akárhol is lenne.A legjobb és legközelebbi választás a Veszprém Aréna volt,ezt nem is vitatja senki.Aki igen,az nem tud reálisan gondolkodni.Természetesen az egész győri városvezetés Borkai Zsolt p. úrral az élen szégyelje magát,hogy egy ilyen eseményt ami lehet,hogy az ember életében csak egyszer van,azt más városban kell megtekinteni.Biztos vagyok benne ,hogy nem könnyű beosztani azt a keveset ami van: kb 45Mrd,de a veszprémi költségvetés se sok: 20Mrd.Sok felé járok az országban és sajnálattal tapasztalom,hogy jóval kisebb városokban milyen impozáns létesítmények vannak.A régi dicső korban épült Magvassy-nk felett bizony elszállt az idő.
  Ja és még valami,sokszor egy csarnok építése nem csak a sok pénzen múlik,hanem a piáron,lásd Nyugat -Európa.

  U.i.:Biztosan fergeteges hangulat lesz Veszprémben.Hajrá ETO!”
 • 31. IV.Béla 2009. április 21. 21:23
  „Ponci!
  Te építetted az egyetemi csarnokot, vagy miért vagy ennyire mellette? Voltál benne valaha? Ha igen, akkor tudhatnád, hogy miért nem akar senki sem ott játszani. Alkalmatlan mindenre, úgy ahogy van. Amúgy azt mondod, akkor beférnek kb. 3600-an? Tisztában vagy azzal, hogy a szponzoroknak, az EHF-nek, meg az ilyen-olyan VIP-emberkéknek mennyi jegyet kell adni? Marad kb 2500 jegy a szurkolóknak.
  Így lett csak nyereséges a csapat költségvetése, hogy bejutottunk a döntőbe, ha csak és kizárólag pénzügyi okok miatt vinnék az Arénába a meccset, akkor sem érdekelnének az okok. Én ott leszek, meg az is, akit érdekel a csapat is. Te meg csak károgj tovább, nem érdekelsz senkit :)
  Amúgy mondd már el, hogy miért olyan érdekes, hogy hol játszott a Hypo tavaly? Mi bajod volt a bécsújhelyi helyszínnel (3600-an voltak ott, ha érdekel)? Hogy nem az egyetemi csarnokban rendezték azt a meccset is?”
 • 30. lali84 2009. április 21. 19:50
  „ennél jobb helyet elsem lehetne képzelni biztos vagyok a veszprémiek is ki fognak menni szurkolni és reméljük győrből indulnak buszok veszprémbe.tud erről valak valamit?kőszőnőm.bizunk a sikerbe.de ha jol hallotam a viborg is más pályán játsza a hazai meccsét..sok sikereket”
 • 29. H.Gabi 2009. április 21. 19:17
  „Bárhol lesz a meccs, azzal kell foglalkoznunk, hogy bíztassuk a csajokat, hogy szurkoljunk.
  Ne egymást ócsároljátok, hanem menjünk el a meccsre és segítsük a lányainkat az áhított ARANY-hoz!!
  A meccs előtt sétáljunk el Cozma képéhez és gyújtsunk egy gyertyát neki, érte, miatta és a sok sok kézilabdát szerető ember miatt!!CSAK AZ ETO!!”
 • 28. Poncius_01 2009. április 21. 19:06
  „#27

  És melyik az az EHF előírás aminek az Egyetemi csarnok nem felel meg ??
  Konkrétumokat !!
  Hypo tavalyi döntős csarnoka ? Láttad már ?
  Ha igen akkor ezt a mellébeszélő szöveget, meg a lányok is ezt akarták
  dumát nem eszed meg.”
 • 27. Andersen 2009. április 21. 18:23
  „Nem értem a fanyalgókat. Az EHF előírást be kell tartani, és kész. Győrben nincs ilyen csarnok.Veszprémnél jobb helyet pedig elképzelni sem tudok kézilabda BL döntőre! Vagy komolyan gondolja valaki, hogy a veszprémi szurkolók nem mennek ki és nem segítik a győri lányokat?Fantasztikus hangulat lesz, igazi fesztivál! Hajrá Győr!!”
 • 26. 07743 2009. április 21. 17:35
  „A férfi kézi labdát a támogatók hiánya,/Gardenia stb/ okozta,Ugyanazok tették tönkre akik a Vagongyárat,Az Útobbi gazda meg csak mondja-mondja,de támogatót nem szerzett.Nagy öröm,hogy BL döntős az ETO,szomorú,hogy a város vezetése nem építetett a csapatához méltó csarnokot,akár Tarsoly Urral közössen,Ott voltam az ETO:Benfika meccsen.Simons góljánál arra gondoltam,hogy az ETO pályán meglett volna a győzelem...Hasonló vegyes érzéseim vannak Vaszprémmel kapcsolatban,de ha arra gondolok,hogy nyertünk már kupát a Symában,akkor nyerjünk kupát Veszprémben Anita szülővárosában a BL ben is.Hajrá ETO!!!”
 • 25. Poncius_01 2009. április 21. 17:19
  „A győri Egyetemi csarnok adatai:
  oA csarnok beépített alapterülete: 3947 m?.
  oA beépített szintek alapterülete: 5306 m?.
  oA férőhelyek száma összesen 2036 fő, ebből 1376 fix és 620 mobil ülőhely.
  oEgyéb rendezvényeken további 1600 ülőhely alakítható ki. Álló koncert esetén max. 5500 fő.
  oA csarnoképület 50 x 65 méter befoglaló mérettel, 13 méter hasznos belmagassággal, vasbeton és acélszerkezettel.
  oA küzdőtér 33 x 56 méteres, nemzetközi sportversenyek lebonyolítására is alkalmas lengőparkettás sportpadlóval bír, teherbírása 1000 kg/m?

  Ha ez nem alkalmas Vanyus A. szerint akkor érdekelne, hogy a Hypo a tavalyi döntőt , hogy játszhatta
  abban az osztrák csarnokban amelyikben végül is rendezték.
  Ez a történet a pénzről szól semmi másról, kamu maszlag szöveggel megspékelve.”
 • 24. RickCartman 2009. április 21. 17:07
  „Újra:teljesen jogos, kár az egyetemen vitatkozni, meg tömött zsebeket emlegetni: Mindenki Veszprémbe!
  Mindegy mivel, különbusz, különvonat, aki kocsival, vigyen még 3-4 embert magával!
  Sznobék meg pukkadjanak meg, nézzék otthon plazmatévén, azért vették, nem?
  Amúgy megőrültem anno 1986, jöttek a brazilok, Népstadion, 3:0 ide, mögöttem ültek ilyen sznobok(már akkor voltak ilyen újgazdagfélék) + sznobnék, rám szóltak, ne ugráljak, mikor magyar gól volt, mert nem látnak...kicsit lett csak az egyik pasi ajka felhasadva, el is mentek hamar haza...”
 • 23. Poncius_01 2009. április 21. 16:57
  „Nem gondoltam volna, hogy miután először bejutunk a döntőbe azt azonnal
  be is áldozzuk a minél nagyobb bevétel érdekében.
  Veszprém egy idegen város idegen környezet, ahaol bukásra vagyunk ítélve.
  Akik ezt erőltették remélem el tudnak majd számolni a lelkiismeretükkel.
  Évi 112 millóval támogatja a város a csapatot mégsem volt képes azt elérni
  hogy Győrben az Egyetemiben rendezzék a hazai visszavágót.
  Néhány évvel ezelőtt még EB meccset is lehetett ott rendezni, most meg semmire
  sem jó. Legalább is a hivatalos változat szerint.”
 • 22. w57 2009. április 21. 16:36
  „női kézilabda meccsre többen mennének, ha beférnének a csarnokba.. és nem a másik hátát kéne nézni..Sok sikert csajok!!!!!
  focistáknak sok sikert és sok nézőt:)”
 • 21. IV.Béla 2009. április 21. 16:22
  „Hedon: ilyen szánalmas dumát már rég hallottam. Galileai vér? Üldözési mániád van, barátom?
  AZ EHF úgy rendelkezik, hogy a döntőben legalább 3000 nézőt be kell tudni fogadnia a csarnoknak. Ezt valahogy meg lehetne oldani a Magvassynál is, de a balesetmentes elhelyezést semmiképp. Olyan "menekülőfolyosók" kellenek, amiken keresztül ki tudják üríteni a csarnokot pillanatokon belül, ez pedig az agyonmibellelátózott Magvassynál nem lenne lehetséges.
  Amúgy nem értem, hogy minek itt károgni, szerintem a győriek úgyis előbb juthatnak hozzá a jegyekhez, mint a veszprémiek, buszokat szerintem fog indítani a klub. Akinek számít valamit az ETO, azt nem fogja földhözvágni a kétszer 80 kilométer, aki meg ezért nem jön, annak nem is kell ottlennie az Arénában. Bár ha sznobék mégis ki akarnak jönni, akkor kérjenek tanácsot azoktól az ETO-szurkolóktól, akik kísérték a csapatot Norvégiába vagy éppen Oroszországba, hogy hogyan küzdjék le a Győr-Veszprém távot.”
 • 20. FrankieBoy 2009. április 21. 15:10
  „# 18. Vasziszdasz

  Annyiban helyesbítek, hogy az ETO magyar bajnoki focimeccseire "ÚJRA" többen járnak, mint a női csapat kézimeccseire! :) Nem volt olyrég, hogy alig 3-400-an lézengtek egy focimeccsen! A csajok már akkor EHF és KEK-döntőket vívtak, nem 1500 néző előtt!
  Hsz-ed második részében VA hibáztatása nevetséges... :)))”
 • 19. okostojas007 2009. április 21. 15:08
  „vasziszdasz ha tudod mit jelen az hogy sto éto akkor emlékeznél arra hogy az ETO a Benfica ellen azért játszott a Népstadionban mert 90 ezer néző ment ki a mecsre .
  Leírom mégegyszer betüvel - kilencvenezer néző ETO mecsen !
  ezek megimételhetetlen és csodálatos dolgok , ezért minél többen kell hogy élőben részesei legyenek .
  90 ezer ember örök élménye lett hogy láthatta Eusébiót játszani.
  Én személy szerin a Budapest Arénába vinném ott kb 10 ezer néző lehetne amiből 9500 győri lene .
  és visszatérve Moszkvára - ha ott lenne akkor is több ezer győri utazna a lányoknak drukkolni.”
 • 18. Vasziszdasz 2009. április 21. 14:51
  „A gyengébbek kedvéért mégegyszer: Tarsoly Csaba jórészt a magánvagyonából építette a stadiont, az ETO parkot. Ezért minden győri (persze az irigyek nem) csak elismeréssel, köszönéssel adózhat. A profi focicsapatot a város 1 forinttal sem támogatja. Mellesleg egy ETO magyar bajnoki focimeccsen még mindíg többen járnak, mint a kézire..
  Ezzel ellentétben a profi női csapat több, mint százmillió forintot kap közvetve és legalább ugyanennyit rejtett támogatás formájában a várostól. Ezért cserébe a győri "Szent Tehén" (akinek köszönhető többek között a győri férfi kézilabda tönkretétele) nem engedi Győrben játszani a meccset, inkább a dupla haszon reményében elviszi Veszprémbe. Ez gyomorforgató egy kicsit.”
 • 17. okostojas007 2009. április 21. 14:51
  „tavaly két angol klub Moszkvában játszotta a foci BL döntőt
  azt a csapatot aki bejut egy ilyen fináléba nem érdekli hol játszik
  Szerintem Veszprémben ugyanolyan mérete van a pályának és labda ott is gömbölyű.
  a szurkolóknak meg az a dolga kövesse a csapatát bárhova és teremtsen hazai hangulatot.”
36 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MKB-Sopron: Egy lépéssel közelebb a címvédéshez!

Kosárlabda - Egy lépéssel közelebb kerül a bajnoki címvédéshez az MKB-Euroleasing Sopron a női… Tovább olvasom