Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Veszélyben a soproni olimpikon pályafutása

Kerékpár - Amint az várható volt, Sopron egyetlen olimpikonját, Radasics Vilmost választották az év férfi BMX-versenyzőjének. Az viszont korántsem volt várható, hogy egy ilyen sikeres esztendő, egy jó olimpiai szereplés után Radasicsban még az is felvetődött, hogy abba kell hagynia a magas szintű versenyzést.
Az év férfi BMX-versenyzője díjat hetedik alkalommal elnyerő sportember érdeklődésünkre elmondta: a díjkiosztó ünnepségen, amelyen a bajnoki címért járó díj mellett vehette át a 2008 legjobbjának járó címet, elsősorban az ő olimpiai szereplése volt a téma. Aztán amikor a hogyan továbbról kérdeztük, érezhetően elkomorodott a hangja.

„Azt gondoltam, egy olimpia, egy jó szereplés után könnyebb lesz támogatókat találni, mint korábban. Nos, mint kiderült, ez nem így van. Országos cégeknél, vállalkozásoknál jártunk, de volt, aki a gazdasági válságra hivatkozva utasított el minket, más pedig nem tudta, milyen ága is a kerékpársportnak a BMX."

Pedig elvben most is lehetne versenyezni, fejlődni, igaz, a soproni olimpikont más is foglalkoztatja:
„Januárban lesz az államvizsgám az egyetemen, elsősorban arra készülök, így most nem nagyon kerékpározom. Ami pedig az esetleges támogatókat illeti, abban bízom, hogy januártól azzal, hogy új év kezdődik, talán javulhat valamit a helyzet."

Radasics Vilmos kérdésünkre válaszolva elmondta, külföldi, a kerékpárokat, a felszereléseket biztosító támogatója mellette áll, sőt, erről a „szakterületről" további érdeklődők is vannak. A szponzorok támogatására elsősorban a versenyekre való utazások, szállások miatt lenne szüksége. Mert ha nem tudja a legjobbak ellen Európa-bajnoki vagy Világkupa-futamokon rendszeresen megmérettetni magát, akkor nincs esélye továbbfejlődni, s ezen a szinten akár abba is hagyhatja a versenyzést. Éves szinten a költségek fedezésére számításai szerint 4–5 millió forintra lenne szüksége. Úgy gondolja, talán hasznos lenne egy sportügyekben jártas menedzser, aki segíteni tudná ebben. Most azonban első az államvizsga, és aztán, ha a támogatók terén történik némi előrelépés, akkor az államvizsga után belevág az alapozásba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosarazás a két ünnep között

Kosárlabda - Immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg streetballfesztiváljának téli változatát a… Tovább olvasom