Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Veszélyben a Cápák hétvégi játéka

Amerikai futball - Hétvégén kezdődik a magyar bajnokság, ám a Győr Sharks még nem tudta befizetni a nevezési díj egy részét.
Ha péntekig nem sikerül rendezni a tartozást, veszélybe kerülhet a korábban két magyar bajnokságot nyert csapat indulása.

Igazi rangadóval indul az amerikai futballbajnokság, ugyanis szombaton 12.30 órakor a Győr Sharks a címvédő Budapest Wolves gárdáját fogadja a Győri Dózsa-pályán. Vasárnap 15 órától a DAC-pályán ugyanebben a felállásban a két klub juniorgárdája is összecsap egymással. A két meccs megrendezése azonban veszélybe került, ugyanis a korábban két bajnoki címet nyert Cápák komoly anyagi problémákkal küzd.

Cserjés Károly elnök elmondta: a hiány elsősorban a jó nemzetközi szereplés eredménye.

„Fura érzés, hogy miközben annak örülünk, hogy az európai rangsorban ott vagyunk a legjobb húsz között, a nemzetközi kupában a döntőig meneteletünk, azon aggódunk, hogyan sikerül előteremteni a pénzt a magyar bajnoki indulásra. Az idő szorít bennünket, mert a szövetségnél azt mondták: ha péntekig nem fizetünk, akkor nem lehet meccs a hétvégén. Az az igazság, hogy mi magunk sem hittük, hogy rögtön az első évben döntőt játszunk a nemzetközi kupában, s az olaszországi finálé szinte teljesen leapasztotta a bankszámlát. Ugyan az eredményeknek hatása is van, mert főtámogatónk ígéretet tett arra, hogy jövőre még több pénzzel támogat bennünket, nekünk most kellene előteremtenünk háromszázezer forintot. Ha más nem lesz, akkor néhány tehetősebb játékos kölcsönad a klubnak" – beszélt a kialakult nehéz helyzetről Cserjés Károly.

„Az ígéret szerint az olaszországi útra a várostól is kell még kapnunk egy jelentősebb összeget, s reméljük, az adó egy százalékával is tudnak majd később támogatni bennünket magánszemélyek és cégek, vagyis hosszabb távon rendeződhet a helyzetünk. Annyit még hozzátennék, hogy a Győr Sharks korábban kétszer is szervezett jótékonysági mérkőzést, mellyel a nehéz helyzetben lévőkön tudtunk segíteni. Idén éppen az anyagiak hiányában nem tudtunk hasonló meccseket lekötni, ráadásul – milyen fura az élet – most éppen nekünk van szükségünk segítségre. Én bízom benne, hogy minden megoldódik, s a hétvégén a terveknek megfelelően ki tudunk majd futni a pályára, s győzelemmel kezdjük az új idényt, melyben a gondok ellenére is a végső siker a célunk" – tette hozzá az elnök.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

US Open: Babos egyesben kiesett

Tenisz - Babos Tímea három játszmában (6:1, 6:7, 4:6) kikapott az amerikai nyílt teniszbajnokságon a… Tovább olvasom