Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Vendégsiker az új fiúval

Soproni Ászok–Univer KSE 91–102 (28–24, 18–28, 21–29, 24–21) Sopron, NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, 800 néző. V.: dr. Valovics, Bognár.
Ászok: Csirke 7/6, PARKER 22, WALKE 12/6, Sajni 8. GLISOVIC 25. Cs.: Nikolics 9/6, Stan 5, Bogdán, Horváth Á. 3/3. Edző: Kmézic Zorán.
Kecskemét: Takács 2, MCDANIEL 24/12, MADISON 22/3, TANÁCS 11/3, GAMBIROZA 29/12. Cs.: MÉRÉSZ 10/3, Horváth Cs. 4. Edző: Molnár Csaba.

A találkozó előtt három nemzetiség egymást rég nem látott tagjai ölelkeztek össze és paroláztak egymással. Kezdte a „barátkozást" a kenyerét régóta Magyarországon kereső két amerikai, Madison, illetve Parker, majd üdvözölte egymást a két délvidéki center, a bosnyák bajnokságból egymást nyilván jól ismerő Glisovic és Gambiroza, majd következett a két Horváth. Pk persze magyarok, korábban a MAFC csapatában hosszabb ideig együtt kosaraztak, aztán Ákos Sopronba, Csaba pedig éppen a MAFC helyén a legmagasabb osztályban lévő Kecskemét csapatához került.
Madison duplái és Csirke triplái vezették be az alsóházi rangadót. Jobbára a vendégek futottak az eredmény után, de mivel az Univer új szerzeménye, Gambiroza rendre úgy talált be az Ászok gyűrűjébe, hogy dobás közben szabálytalankodtak vele szemben a hazaiak, ő pedig a büntetőket is értékesítette, így a Parker és Glisovic vezette Ászok nem tudott elhúzni. A második negyed elején mindkét magas ember, Gambiroza és Takács dobott egy-egy triplát a vendégek részéről, így hamar kiegyenlített az Univer. Nem jött rosszul a soproni csapatnak, hogy a tarthatatlan Gambirozát leültette egy kicsit pihenni mestere. Walke ebben a periódusban kiválóan őrizte McDanielt, és az ellenakcióból Glisovic hatalmas zsákolásával 40–34-re meglépett ellenfelétől az Ászok. Ám ahelyett, hogy a nagy nehezen megszerzett pár pontos előnye birtokában nyugodtan, türelmesen kosarazott volna, rohanni, kapkodni kezdett a soproni csapat. A kecskemétiek előbb könnyed ziccerekkel egyenlítettek, majd egy 16–2-es „szakaszgyőzelemmel" a szünet előtt fordítottak.
A második félidő eleje nem a védekezésről szólt, szinte minden akció kosárral végződött mindkét oldalon. Hiába termelte tehát a pontokat Walke és Glisovic, mindig jött a válasz. A soproni együttes új játékosa, Nikolic csak erőlködött, érződött, hogy még nem teljes az összhang a többiekkel. A negyed közepén aztán beemelt egy hárompontost, ám erre újfent Gambiroza felelt triplával. A befejező negyed előtt 14 pontra nőtt a vendégelőny. Nem jött be az alacsony szerkezet az Ászoknál, Gambiroza és McDaniel viszont továbbra is tarthatatlan volt. A hajrában egész pályás letámadással csökkentette ugyan Walke és Glisovic révén hátrányát az Ászok, de a szervezettebben kosarazó Kecskemét ellen nem volt esélye nyerni.
Kmézic Zorán: – Hazai pályán 102 pontot kaptunk, nagyon gyengén védekeztünk, a hibáinkat könyörtelenül kihasználó Kecskemét megérdemelten nyert.
Molnár Csaba: – Nagyon boldog vagyok. Aki a pályára került, mindenki megtette a magáét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihasználni a hazai pálya előnyét

Vasárnap újra „összejön” a női kosárlabda-válogatott nagy része. A nemzeti csapat… Tovább olvasom