Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

Végleg pályán kívül a Foton

A női hivatásos liga intézőbizottsága szerdán jogerősen is kizárta a bajnokságból a Ventwest-Foton csapatát.
Karácsony előtt első fokon a versenybizottság tette meg ugyanezt.  A szerdai üléssel kapcsolatban dr.  Nyíri Dezső, a liga elnöke elmondta, az IB helybenhagyta a VB döntését.  Mint mondta, magát a konkrét esetet nem is vizsgálták, mivel a Foton nem adott be az elsőfokú döntés ellen fellebbezést, s nem is fizette be a fellebbezési díjat.  A döntés értelmében a Ventwest-Foton csapata nem tagja többé a női

A csoport mezőnyének, s eddigi mérkőzéseinek eredményét megsemmisítették, magyarán a hét végén már nem lesz mérkőzése a zöld-fehér csapatnak. Fűzy András, a Foton elnöke elmondta, azért nem fellebbeztek, mert az ügyvezető, Balogh Imre csak január 10-én tudta átvenni az elsőfokú határozatot, ami ellen nyolc napon belül lehet fellebbezni, tehát csaknem egy hete lenne még ezt megtenni. 

Egyébként a kétmillió forintot, amellyel a liga szerint a másik soproni csapatnak, az MKB-Euroleasingnek tartoznak, ügyvédi letétbe helyezték. Az ügyvezető a magyar kosárlabdázás fekete napjának tartja a szerdait, s szerinte sokkal inkább sportpolitikai, s nem jogi döntés született. 

Mint mondta, mivel ez ellen már nem fellebbezhetnek, a szövetség elnökségéhez fordulnak jogorvoslatért – mint azt tették az ügy kapcsán többször is. Beadványukat kiterjesztik az elsőfokú határozattal szembeni fellebbezésükkel kapcsolatos, szerintük jogtalan s szabálytalan eljárásra is.  Kérni fogják az MKOSZ elnökségét az eredeti állapot visszaállítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Edzőháború

Mészöly: "Miért tűrjük, hogy egy külföldi ember irányítson a magyar futballban, miért nem választunk… Tovább olvasom