Kisalföld logö

2019. 02. 24. vasárnap - Mátyás -6°C | 3°C Még több cikk.

Vége a menetelésnek

A magyarok rosszul kezdtek, s az utóbbi hetek jó játéka után védekezésben is gyengék voltak.

Jekatyerinburg - MKB-Euroleasing: 99:74

A hazaiaknál Griffith játszott, Dydek és Whalen nem. Cserny, majd Károlyi akcióból szerzett kosaraira büntetőkkel válaszolt a Jekatyerinburg. A zöld-sárgáknak bő két és fél perc elteltével megvolt a négy csapathibájuk. Az amerikai csillag, Yolanda Griffith kosaraival megugrott a Jekatyerinburg. Hejková 11–4-es hazai vezetésnél – a személyi hibák tekintetében 5–0 volt a soproniak „javára" – kért időt.

Az addig a régi szovjet népek barátsága jegyében bíráskodó játékvezetők gyorsan ítéltek két-két személyit Batkovic és Karpova ellen, de a soproni pontok csak nem gyarapodtak. Sok volt az eladott labda, de talán még több a rossz dobás. A negyed hajrájában Horváth Zsuzsa hatperces soproni kosárcsendet tört meg egy triplával. Közben a Jekatyerinburg Griffith és Batkovic vezetésével 19 pontot dobott... A negyed végén az oroszok a csereként beállt Dabovic találataival növelték előnyüket.
Cserny triplájával indult a második negyed, majd az addigi „importból dolgozó" orosz csapatnál a helyi erők is megvillantak. Mironova triplája, majd Szitnyak duplája keserítete tovább a soproniakat, akik Károlyi távoli találatával is csak 15 pontra (34–19) jöttek fel.

Hiába talált be rögtön pályára lépése után Gorbunova, Dabovic továbbra is tarthatatlan volt, triplájával húsz pontra nőtt a hazai előny. Károlyi révén próbálta – tisztes távolságból – követni ellenfelét az MKB. A félidő végén Zakaluzsnaja és Sauret kosaraival tovább nőtt a különbség. Az első félidőben brillírozó Batkovic és Dabovic szünet után is „bekezdett", Teasley pedig kipontozódott.

Újra nyomasztó fölénybe került a Jekatyerinburg. A magát összeszedő Matovic mellett más nem jelentett veszélyt a hazai kosárra. A negyed közepén Griffith újra villogott, a különbség harminc pont fölé nőtt. Majd még az ex-soproni Zakaluzsnaja is „megszórta" volt csapatát, folyamatosan nőtt az orosz együtes előnye, szétesett az MKB játéka.
A zárószakaszt kötelességből lejátszoták a felek, „kozmetikázott" is az eredményen az MKB, de a fontos kérdések már gyakorlatilag akkor eldőltek, amikor a Jekatyerinburg az első negyedben a 3. és a 9. perc között egy 19–0-ás rohamot „vágott ki".

A zöld-sárgákból a jelek szerint nagyon sokat kivett az éjszakai utazás, meg talán az előző két-három hét szenzációs menetelése, csak egyes időszakokban tudtak ellenállást kifejteni.

Natalia Hejková: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, s az utóbbi hetek jó játéka után védekezésben is gyengék voltunk, nem tudtunk mit kezdeni a palánk alatt a Griffith–Batkovic kettőssel. Csak annak örülök, hogy a végén volt tartása a csapatnak, de több jót erről a mecsről nem tudok mondani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EB 2012: bizakodó vezetők

A 2012-es labdarúgó EB rendezésére benyújtott magyar–horvát pályázat győzelmi esélyekkel várja… Tovább olvasom