Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Varga Zoltán visszatért az ETO-hoz

Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC tulajdonosa az év elejére ígért szenzációt. A hír korábban már kiszivárgott, így aligha okozott bárkinek is meglepetést, amikor pénteki sajtótájékoztatóján az ETO első embere Varga Zoltánt mint a klub szakmai igazgatóját mutatta be.

Hivatalos bejelentés: Tarsoly Csaba elnök tegnap jelentette be, hogy a jövőben Varga Zoltán lesz az egyesület új szakmai igazgatója.
A szakvezető megbízatásának időtartamáról még folynak a tárgyalások. Emellett Tarsoly Csaba hosszasan elemezte az elmúlt másfél év munkáját.

Quaestor: Lemostuk a múlt sarát

A Quaestor Rt. 2001 nyarán vette meg a közel kétszázötvenmilliós adóssággal a csőd közelébe jutott ETO FC Kft.-t. Az elnök-tulajdonos örömmel mondta, hogy az eltelt időszakban a múlt szinte valamennyi „sarát" lemosták magukról, így anyagilag biztonságba került az egyesület. A közeljövő céljai között a részvénytársasággá alakulás és a tőzsdére való betörés szerepel. Ezen munkálatok irányítását az év elejétől a Quaestor cég regionális igazgatója, Farner Balázs irányítja majd.

Kettős ügyvezetés

Az operatív dolgok a továbbiakban kettéválnak. A technikai feladatok összehangolása és irányítása az eddigi technikai igazgató, Szemán György hatásköre alá tartozik, míg a szakmai munkát Varga Zoltán felügyeli. Varga korábban szakvezetőként már dolgozott Győrött, vezetésével azonban a csapat tizenegy forduló után egy győzelemmel az utolsó helyen állt. Tizenöt hónappal ezelőtt, a Vasas elleni vereséget követően a tréner lemondott, s most visszatért.

A szakmai stáb változatlan marad

Az eddigi szakmai stáb, vagyis a vezetőedző és segítői, valamint az utánpótlási igazgatói poszt betöltője változatlan marad. Továbbra is Tamási Zsolt az első csapat edzője, míg Birta Gábor az utánpótlás felelőse. Emellett a jövőben Ulbert Tibor vezetésével kapusiskolát hoznak létre Győrött.

A célok változatlanok

Ami az idei bajnokságot illeti, a célok változatlanok, vagyis a nemzetközi kupaszereplést jogosító hely elérése. A felkészülés hétfőn kezdődik, de ahogyan az új szakmai irányító és a vezetőedző közötti munkamegosztás, úgy a teljes program is kidolgozás alatt van.
A játékoskerettel kapcsolatban Tarsoly Csaba elmondta, hogy Tamási Zsolt a napokban adott le egy anyagot az esetleges keretszűkítésről és az erősítésekről. Előbbivel kapcsolatban több játékos szabadlistára kerülése és kölcsönbe adása várható, míg utóbbi téren még nincsenek konkrétumok.

Csak nagy teljesítménnyel lehessen nagy pénzeket keresni
 
Tarsoly két gondolatot fogalmazott meg beszámolója során. Az egyik arra a tapasztalatára épül, hogy a magyar labdarúgásban nagyon sokan vannak, akik teljesítmény nélkül kapnak kiemelkedő juttatásokat. Véleménye szerint ezen a téren a klubtulajdonosok összefogásával kell változtatni, miszerint lehessen nagy pénzeket keresni a honi fociban, de csak és kizárólag megfelelő teljesítménnyel.

Továbbra is hangsúlyos az utánpótlás képzése

A másikban az utánpótláshelyzetre tért ki. Sok kiritika érte a vezetést azon a téren, hogy nagyon sok külföldi szerepel az együttesben, ezzel kissé háttérbe szorítva a tehetséges győri fiatalokat. Nos, a tulajdonos elképzelései nem változtak, továbbra is nagy hangsúlyt kíván fektetni a fiatalok képzésére, célja az utánpótlás létszámának megduplázása. Rövid távon éppen a külföldi labdarúgók – akik nem a kiöregedett, levezetni vágyó korosztályból kerültek Győrbe – szemléletét szeretné meghonosítani az egyesületnél.

Hamarosan indul az ETO honlap is

Ami még nagyon fontos, hogy a klub jobban nyisson a szurkolók irányába. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy terveznek szurkolói ankétokat, az idegenbeli mérkőzésre a drukkerek utaztatását segítik, s az első negyedévben várható a régóta ígért honlap elindulása is.

Olvasói Fórumunk a témában: Valóban hiányzik Varga Zoltán?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dakar Rali: magyar kamion a 16. helyen

A Vadas Tamás, Gajdos Tamás, Csombok János trió a 16. helyen zárt a kamionok között a 25. Dakar Rali… Tovább olvasom