Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Vanyus Attila válaszolt: Bradeanu és Spiridon megtartását követelik a szurkolók

Nyílt levélben ágál Simona Spiridon és Aurelia Bradeanu megtartásáért két győri szurkolói csoport. Vanyus Attila, az Audi ETO elnöke szerint megalapozott, átgondolt döntést hozott az elnökség.
Nyílt levélben ágál Simona Spiridon és Aurelia Bradeanu megtartásáért a győri kézilabda BKU és 1904 Boys nevű szurkolói csoportja. Vanyus Attila, az Audi-ETO elnöke szerint megalapozott, átgondolt döntést hozott az elnökség.


 A szurkolók kedvencei

Mint azt a szurkolói csoportok írják, mára csak Spiridon és Bradeanu maradt meg a kedvenceik között. (Nagy kérdés, hogy a győri klub többi emblematikus játékosa közé tartozók, mint például Görbicz Anita, Pálinger Katalin, Vérten Orsolya vagy mások ehhez mit szólnak.) Megnéztük, mi lett az említett játékosokból azóta, hogy elhagyták az ETO-t.

Simona Gogirla: A román átlövő 32 évesen igazolt el Győrből. Hazájában a Rulmentul Brasov együttesében játszott – mikor nem volt sérült – egészen 2010-ig. Információink szerint jelenleg egy bukaresti csapatnál játékosedző.
Stancuta Guiu: A szintén 36 éves román kapus az ETO után a Vasasban és Kiskunhalason védett, majd hazatért hazájába.
Juhász Gabriella: Győrből a Ferencvároshoz igazolt, majd Brassó következett a sorban, jelenleg a Debrecen játékosa, de ott sem állandó kezdőjátékos.
Temes Bernadett: Győrből való távozása után már harmadik klubjánál szerepel: előbb Debrecenben, majd Dunaújvárosban játszott. Vácon talán megtalálta helyét, hiszen stabil játékos és válogatott is lett.
Bognár Barbara: Az ETO után belekóstolt a légióskodásba, a dán Aalborgból aztán hazatért Debrecenbe, ahol meghatározó ember, a BL idei góllövőlistáján 23 találattal az 50. helyen áll.
Ana Djokic: A horvát Podravka Koprovnica után a montenegrói Buducnost Podgorica játékosa lett. Jelenleg is ott szerepel, a BL-ben idén eddig 34 gólt szerzett, s ezzel a 25.
Herr Orsolya: Ő is a horvát Podravkához szerződött, ahonnan aztán anyagi gondok miatt hazatért, a Vác játékosa és a válogatott keretben is stabil a helye.
Herr Anita: Bár őt marasztalta a győri klub, a balkezes játékos mégis külföldre igazolt: előbb a német Oldenburg játékosa lett, jelenleg pedig a Göppingent erősíti.
Az Audi-ETO szurkolói csoportjai nyílt levélben fordultak a klub elnökségéhez. A BKU és az 1904 Boys elnevezésű csoportok szerint hiba elengedni a csapattól Simona Spiridont és Aurelia Bradeanut.

Mint azt a levélben írják: „...a csapat legutóbbi, február 19-i, Larvik elleni összecsapásán láthatták, hogy a csapat két meghatározó (ha nem a legmeghatározóbb) játékosa, Simona Spiridon és Aurelia Bradeanu a játék 60 percében – az elmúlt hetekben őket ért demotiváló tényezőket profi mentalitásukkal teljesen kizárva – klasszis teljesítményt nyújtottak. Láthatták, hogy ez a két lány állította meg a második félidő közepén a Larvik felzárkózását. Sajnos azt nem láthatták, milyen érzelmek is törtek fel Simiből és Mikából a lefújás utáni percekben. Mi igen. Önök pontosan tudhatják azt is, ha időnként beszélgetnek velünk, hogy nekünk, szurkolóknak mit jelent a két játékos személye és mit jelentünk mi a számukra! Mi nem vagyunk szakértők, mi csak a szurkoláshoz értünk. Csak annyit teszünk, hogy munkahelyi szabadságot és pénzt nem kímélve, a februári télben autóval végigvezetünk kétszer 1500 km-t a csapatért. ...És tudniuk kell, ezeket a túrákat nem kizárólagosan a meccsért tesszük meg, hanem a csapat tagjaiért is. ...Simi és Mika töretlen közvetlenséggel fordultak irányunkba, mindig mindannyiunknak megköszönték a szurkolást, érdeklődtek, mennyit és hogyan utaztunk értük, jó utat kívántak nekünk hazafelé. Emberség és figyelem áradt belőlük, bármekkora sztárrá nőtték is ki magukat. ...Korábbi kedvenceink (Gogirla, Guiu, Juhász Gabi, Temes Berni, Bognár Barbi, Dokic, a Herr testvérek) távozása után már csak ők ketten maradtak az igazi kedvenceink, akiket nemcsak játékuk miatt szeretünk, hanem emberségük miatt is. ...Nekik is nagyban köszönhető a klub elmúlt éveinek sikere. Mindketten hosszú távon gondolkodtak a győri szereplésben, letelepedésüket is fontolgatták, az utánpótlásképzésben is vállaltak volna szerepet. Ezért úgy gondoljuk, nem múlhat pár ezer eurón, hogy meg tudjuk-e tartani őket vagy sem. De ha még a szűk anyagiak miatt ez a döntés is születne, akkor se hisszük, hogy ezt így kellett volna kommunikálni velük, ahogy történt. ...Mivel nincs más lehetőségünk, így szépen kérjük önöket: Simi és Mika egyéves bérét még adják össze! Nem többet, egy évet! Ne így legyen vége! Nem ezt érdemlik, nem ezt érdemeljük!"

Nem gondolkodhatnak szurkolói fejjel.

Vanyus Attila, a győri klub elnöke nem teljesen érti a szurkolók reakcióját. Pontosabban az ő fejükkel gondolkodva tudja, nehéz elfogadni egy ilyen döntést, de az elnökség tagjainak higgadt fejjel kell a döntéseket meghozniuk, nem szurkolóként.

„Akik ezt a levelet írták, talán el sem tudják képzelni, mennyire fáj a szívem a két lányért, talán még jobban is, mint nekik, hiszen nap mint nap találkozunk, egy célért küzdünk. Időnként azonban meg kell hozni ilyen döntéseket is. Lehet szidni engem vagy az elnökséget, de azt azért hangsúlyozom, mi a mindenkori szakmai vezetés javaslatainak figyelembevételével döntünk személyi kérdésekről. A játékoskeret kialakításánál ezenfelül még szempontként számítanak az egészségügyi és a pénzügyi feltételek" – mondta a klub első embere.

„Olyan nincs, hogy valami mindenkinek jó, de arra azért felhívnám a szurkolók figyelmét, hogy korábban azt az Ana Djokicot is siratták, akinek a helyére érkezett Spiridon. Hasonló volt a hangulat akkor is, sokan szidtak bennünket. Biztos vagyok benne, hogy az új játékosok egy év alatt éppen úgy a szurkolók szívéhez nőnek majd, mint a szezon végén távozók, csak őket még nem ismerik" – folytatta Vanyus Attila, aki a levél egy szakaszát igencsak kifogásolja.

„Nem biztos, hogy szerencsés volt nevesíteni játékosokat, s úgy írni, hogy mára már csak két játékos maradt, aki igazi kedvenc. Azért arra is gondolhatnának a szurkolók, hogy a többiekkel szemben ez mennyire méltatlan, s talán nem is fogják fel, hogy ezzel többet ártanak, mint használnak. Ezek után elvárható mondjuk Görbicz Anitától vagy Kovacsics Anikótól, hogy odamenjen a szurkolókhoz pacsizni?" – tette fel a kérdést a klubvezető.

Ami az új játékosokat illeti, Heidi Löke érkezését már bejelentette a klub, a másik két igazolás azonban csak később lesz hivatalos. A hírek szerint a szlovén Ljubljana szerb játékosa, Andrea Lekic lehet Bradeanu utódja, míg a pályafutását befejező Katarina Mraviková posztjára a montenegrói Buducnost Podgorica jobbszélsője, Jovanka Radicevic érkezhet. Ha ezek igazak, akkor a BL-góllövőlistát jelenleg vezető Löke mellett az ezen a listán 3. és 13. helyen álló játékos lesz az Audi-ETO új szerzeménye...
Olvasóink írták

58 hozzászólás
 • 58. bethoowen 2011. március 03. 20:19
  „Kedves "BKU" és "1904 BOYS"
  Ezek a felettünk álló erők,(lásd sponzor) , nem a mi fejünkkel gondolkodnak. Őket nem érdekli és nem is értik a játék szépségét, (magát a kézilabdát). Őket egyesegyedül az eredményesség érdekli, (hogy Görbe a háta mögül lövi a gólt vagy sem, az nem érdekli). Tehát Mikát és Szimit, vagy Hangyát "ezek" nem értik: Egyedül az 1.-es versus 4. hely közötti hírérték euróra vetített reklámértéke érdekli Őket..
  Itt tart a világ.. ...
  Válság is van..”
 • 57. Gi 2011. február 24. 16:59
  „Kedves Audi Eto szurkolók ha a csapatnak szurkoltok akkor befejezitek a szidalmazást és "hisztizést"!!!!!! Mindenki nagyon jól tudhatná hogy a vezetőség meghozta a döntését az bármennyire is nem tetszik sok embernek nem fogják megváltoztatni.

  Most már tényleg akkor tennénk a legjobbat, ha méltó búcsún törnénk a fejünket, és széppé tennénk a távozását ennek a két sport-emberi óriásnak. A helyettük érkező játékosoknak pedig esélyt adnánk!!!

  Nem tudom ki mit érezne ha a jövőbeni csapatának a szurkolóiról hallaná hogy hőzöngenek és esélyt sem adnak neki hogy bizonyítani tudjon és a szívükbe férkőzhessen ő is mint a két búcsúzó lány. Mert hozzájuk is eljutnak a hírek akár Norvégiánban akár Magyarországon él. Az biztos hogy senki nem gondolt eddig az ide érkező játékosra!!!

  Hajrá ETO!!!!!”
 • 56. Pepe9111 2011. február 24. 16:34
  „Azt hiszem, sokan Vanyus Attilával együtt, fordítva ülnek a lovon!
  Igenis a közönség, a saját szurkolók kiszolgálása, a cél, ehhez képest minden más másodlagos!
  Engem az se érdekelne, ha az ETO mint csapat a kiesés ellen játszana az NB1-ben, de szerethető játékosokkal.
  Mára talán csak Hornyák, Görbicz, Bradenau és Spiridon maradt aki lélekben is velünk van, a többi csak zsoldoscsapat! Persze képesek bárki ellen jó meccsen nyerni, de szurkolni egyre kevésbé tudok értük.”
 • 55. okosberci 2011. február 24. 11:45
  „A szurkolók a csaptnak szurkoljanak. Érzelmi kicsapongások mérséklésével. Az tuti, hogy egy Görbicz Anitának sem esett jól, hogy meg sem említik a kedvencek között. Pedig neki lenne kérője biztosan. De ő maradt Győrben!!Minek ilyenkor a hangulatot gerjeszteni?! Ezeket a szurkolókat kiválogathatná a szurkolói egyesület és elbeszélgethetne velük. Fölöslegesek ezek a törzsi villongások ott a kapu mögött nem?? :)”
 • 54. pacsibácsi 2011. február 24. 09:55
  „53. andrej! Azért Mika és Simi sem két pusziért játszik itt.”
 • 53. andrej 2011. február 24. 07:34
  „Én maximálisan megértem, ha egy szurkoló ember próbál maradni egy eladott és kizsákmányolt világban!
  Bármerre járunk, mindent a pénz mozgat és sajnos igen nehéz abba beletörődni, hogy egy egyáltalán nem olcsó és igencsak időigényes kikapcsolódására -ami egy idő után életformává válik- is úgy kell gondolni, mint a "termék részére".

  Ma már pénzügyi érdek fűződik mindenhez, jól tudom.
  Nem kell messzire menni, ahol egy megyei első osztályú labdarúgó havi 40-50e Ft-os fix (!) juttatást kap, abban a világban nagyítóval sem lehet szívből jövő, érzelmeken alapuló sportot, szurkolói megnyilvánulást találni. Mindent az üzlet, a biznic irányít. Hívhatjuk azt az üzletet Szíjjártónak, McCabe-nak, Audinak, vagy Piri Mama Falatozójának, tök mindegy, nem találni sehol semmit, amiben ne azt látná, hogy ő csak a "termék része".

  Ilyenkor a lokálpatrióta ember, aki emocionális, gondolkodó lélek, és igencsak ragaszkodik valamihez, keresni kezd támpontokat. Olyas valamiket, amiben megkapaszkodhat, legyen az egy szimbólum, egy föld, egy nemzet, egy csapat, bármi, ami a többi hasonló gondolkodásúval összetartja.
  Mica egy ilyen szimbólum sokunk számára. Egy ember az elüzletesedett, pénz irányította világban, aki sokunk számára eltörölte az előítéletet, hogy a sztár két méterrel a föld felett járó mítosz és csak ritkán ereszkedik le közénk. Közénk, akik pénzt és időt nem sajnálva buzdítjuk őt, elkísérjük bárhová. Szeretjük őt, nem akarjuk, hogy így legyen vége ennek az időszaknak. Ennek a több, mint fél évtizednek.
  Tudjuk, hogy semmi nem tart örökké, viszont abban sem vagyunk biztosak, hogy egy tollvonással kell véget vetni hét évnek, még ha az üzleti életben így is szokás.

  A többiek - akik ugyanúgy fantasztikus játékosok, többen közülük ikonok is - nem említésének oka talán, hogy ezzel azt akarták csak éreztetni, hogy emberként mennyit jelent nekünk a két csaj. De ettől függetlenül a többiek sem kevesebbek egy fikarcnyit sem, fantasztikus sportolók, akiket ezért midenki nagyra becsül. Micához és Simihez viszont a sportbeli kötődésen kívül szoros emberi kapcsolat is fűz sokunkat, ennek köszönhető a kiemelés, nem mások bántása volt a cél.

  Tudjuk, hogy nem a farok csóválja a kutyát.
  ETO szurkolók vagyunk. Szeretni fogjuk ezt a csapatot, míg élünk. Bízunk benne, hogy helyre fog állni a világ rendje, erősek leszünk jövőre, ha nem a legerősebbek, de két nagyszerű embert veszítünk.
  Nem az újak ellen ágálunk, sőt, Lekicsnek kifejezetten örülünk is; a régieket ne dobjuk el!

  CsakAzETO!

  Sportbaráti üdvözlettel:
  Andrej /1904 BOYS/”
 • 52. CsabaKiraly 2011. február 24. 00:31
  „En sem ertem miert nem a szurkolok valasztjak ki a csapatot, hisz sokkal tobbet tudunk mint a vezetoseg.”
 • 51. Gyuri84 2011. február 23. 23:33
  „okos tojás vezetőség! elad két olyan játékost akik már bizonyítottak! és hoznak helyettük másokat nem hiszem hogy azok kevesebbet fognak keresni mint ők ketten. Löke a szombati meccsen nem mutatott nagyot. lehet ő a világ legjobb beállósa de szombaton nem azt mutatta. spiridon jobb volt nála! át kéne gondolni ezt még egyszer hogy érdemese megválni két olyan játékostól akik már bizonyítottak! anyagilag épp ott lesszenek minta megtartanák ezt a két jó játékost! vagy rosszabbul járnak mert az újak többet kérnek

  HAJRÁ ETO!!!”
 • 50. zsukov 2011. február 23. 19:24
  „Majd lehet magyaráni a bizit 1 év mulva idióta vezetés !!!”
 • 49. 621 2011. február 23. 19:14
  „Megígérem, hogy ebben a témában nem fogok többé fárasztani senkit. Néhány dolgot viszont el szeretnék mondani. Nem a vezetőség védelmében - különösen nem Vanyus Úr védelmében - mert egyrészt nem szorul védelemre, másrészt meg nem tisztem senkt sem védeni. Meglehetősen bornírt dolognal tartom a két - egyébként naggggyon kiváló- sport -leányeligazolásával kapcsolatos történéseket. Minden tiszteletem azoké akik a véleményükért keményen kiállnak, harcolnak érte, de! Attól tartok a két leányzóért "szorítók" már túlléptek saját elgondolásukon is(mentsük meg a kedvenceinket) és annál a pontnál vannak, ahol a harc csak azért folyik, hogy ÚGY LEGYEN MINDEN AHOGY ÉN AKAROM MERT!!!!. ha jól olvastam a levelükben az is érv a harcban, hogy pénzt fártadságot nem kímélve utaznak a csapat után, hogy drukkolhassanak nekik. Milyen csapat után? Olyan után,amiben azok szerepelnek akiket a klub vezetése alkalmaz. Jól. Eredményesen.Kiválóan. csodálatra méltó szerepléssel. Ebben a csapatban nincsenek bent az egyébként szintén kiválók, mint Herr anita, Herr Orsolya, Tomori Zsuzsa, akik kiválók, de lássuk be ezt a BL szintet nem ütik meg. Meg szerethetők. A mostani két leányzó(anyuka) még jobban szerethetők. Még jobban fáj a szívünk értük. Igen.Akkor szeressük őket - na azt ha az van amit akarunk - tegyük feledhetetlenné legalább úgy az ittlétüket ahogy Ők - csaodálatra méltóan - szintén feledhetetlenné teszik.
  A csapat a Larvikkal Európára (ha nem világra) szóló sikert aratott , ért el. Erre fel - remélem félreértésből - előidéződik egy olyan áldatlan vita, verekedés pocskondiázás, mintha mi kaptunk volna ki kilenccel és keresnénk a felelősöket. Nekem beugrott egy szintén zöld-fehér színekben fociz(gat)ó bp-i csapat ahol a magukat drukkereknek mondók az általuk szentnek vélt cél nevében hol a pénzes tulajt, hol az edzőt hol a csapatot zavarták erre meg arra . Most tartanak ahol tartanak, de nem szeretném ha ezredrészével is de errefelé lépne az AUDI-ETO.
  Mindenkit önmérsékletre, igazi csapatszeretetre buzdítanék.
  Hajrá Csajok!”
 • 48. jóhatudod 2011. február 23. 18:22
  „egyszerü a matek ! a csapat adja amit rászán a többit meg dobják össze a szurkolói csoportok és már megis van oldva a dolog”
 • 47. birdhunter 2011. február 23. 12:26
  „Nagyon király, hogy Győrbe viszik Lökét. Én csak azt kérdezem, hogy minek. Spiridon sokkal jobb beálló! Több poszton is bevethető védekezésben, ellentétben Lökével. Viszont az Audi szempontjából Löke sokkal használhatóbb reklámarc Norvégiában. Nem hiszem, hogy a két román (osztrák) lány teljesíthetetlen feltételeket szabott volna.
  Csak nehogy úgy járjon az ETO mint a Real annak idején Beckhammal. Leszerződtették, hozott egy zsák pénzt a mezeladásokból, de Makalelét nem tudta pótolni. Azóta nem is nyert túl sokat a Madrid.”
 • 46. balee 2011. február 23. 11:38
  „Gombperec, lehet, hogy a játékosok érdeke is, hogy a konkrét indokot ne tárják a közvélemény elé.

  Ha például elkezdik hivatalosan szellőztetni, hogy bármelyik pillanatban bekövetkezhet egy olyan sérülés, ami miatt hónapokat kell kiadni az lényegesen rontja az adott játékos alkupozícióját az új klubjával.

  Erről persze nincs konkrét információm, de ez is lehet egy válasz a kérdésedre és ebben az esetben indokolt a titkolózás. Persze az is lehet, hogy a Csabi elképzeléseibe nem fértek bele, de az is, hogy egész egyszerűen nem volt pénz a megtartásukra.

  A lényegen persze egyik sem változtat, a játékoskeret változásait már gyakorlatilag tényként kezelhetjük, de én személy szerint sokkal nagyobb bajnak érzem azt, hogy a hihetetlen siker kapujában megosztjuk a csapatot, és feleslegesen feszültséget generálunk ahelyett, hogy mindenki (vezetőség, játékos, szurkoló) egy emberként a nagy cél eléréséért harcolna. Ha ennek a levélnek az lesz a hatása, hogy kizökkenti a csapatot, vagy feszültséget szít a klubbon belül már nem érte meg.”
 • 45. balazsmail 2011. február 23. 11:22
  „44. Gombperec 2011.02.23. 11:07

  Így igaz!”
 • 44. Gombperec 2011. február 23. 11:07
  „zoltania2: Ha már sportról van szó, talán fontosabb lenne az utánpótlásba fektetni a pénzt, mint a szurkolók kedvéért sztárjátékosokat venni. És nem csak kézilabda van a világon...”
 • 43. Gombperec 2011. február 23. 11:05
  „Csak azt nem tudjuk meg a válaszból, hogy mi volt az ok, miért kellett őket elküldeni.”
 • 42. balazsmail 2011. február 23. 10:50
  „41. zoltania2 2011.02.23. 10:3

  Azért az nem biztos, hogy a 40milliót a kézicsapatnak kellene adni. Azért mert sokaknak ez a szórakozása, hobbija. Sokan mások meg egyéb helyre adnák a pénzt, ami mögött eleve nincs egy akkora cég, mint az Audi.”
 • 41. zoltania2 2011. február 23. 10:33
  „Tisztelt Polgármester ÚR ! Kérjük Önt hogy egyszer ebben a k....va életbe merjen már nemet mondani a narancsos fejebbvalójának, és 40 millát tegye oda ahova kell.Felháboritó hogy SZ. Petike úri passziója/kosár/ miatt nem tudunk megtartani kiváló embereket. Ha annyira lokálpatriota mint mondja akkor merjen tenni a politikai nyomás ellen. Meg meri Ön ezt tenni-NEM! mert akkor nem lenne sokáig polgármester .”
 • 40. balee 2011. február 23. 10:32
  „Már bocsánat, de a levélben pontosan ez volt megírva.

  "Korábbi kedvenceink (Gogirla, Guiu, Juhász Gabi, Temes Berni, Bognár Barbi, Dokic, a Herr testvérek) távozása után már csak ők ketten maradtak az igazi kedvenceink, akiket nemcsak játékuk miatt szeretünk, hanem emberségük miatt is."

  Akkor ezek szerint azt már tudjuk, hogy az igazi kedvenc az csak és kizárólag a Simi és a Mika.
  Akkor mondjuk a Misike melyik kategóriába tartozik? Vagy a Görbe? Vagy bármelyik másik játékos?

  És én is felteszem a Vanyus úr kérdését.
  Ezek után elvárható mondjuk Görbicz Anitától vagy Kovacsics Anikótól, hogy odamenjen a szurkolókhoz pacsizni?”
 • 39. Infamous 2011. február 23. 10:20
  „#38: pl. itt: ,,Nem biztos, hogy szerencsés volt nevesíteni játékosokat, s úgy írni, hogy mára már csak két játékos maradt, aki igazi kedvenc. Azért arra is gondolhatnának a szurkolók, hogy a többiekkel szemben ez mennyire méltatlan, s talán nem is fogják fel, hogy ezzel többet ártanak, mint használnak. Ezek után elvárható mondjuk Görbicz Anitától vagy Kovacsics Anikótól, hogy odamenjen a szurkolókhoz pacsizni?"”
58 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú a Ligakupától: Haladás-Győri ETO FC 1-1

A Haladás jutott be a labdarúgó Ligakupa elődöntőjébe, miután a negyeddöntő keddi visszavágóján… Tovább olvasom