Kisalföld logö

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 9°C Még több cikk.

Úszólegenda érkezik Győrbe! A holland csapatot vezeti az EYOF-on

A háromszoros olimpiai bajnok Pieter van den Hoogenband lesz a holland küldöttség csapatvezetője a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Az egykori világcsúcstartó már az áprilisi csapatvezetői értekezletre Győrbe látogat...
A júliusi, győri rendezésű Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előkészületeinek fontos állomása az úgynevezett Chefs de Mission Seminar. Április 25-28. között az EYOF-on résztvevő ötven ország csapatvezetői gyűlnek össze a városban, hogy bejárják a helyszíneket, az olimpiai falvakat, véglegesítsék a himnuszokat, a zászlók megjelenítését, és átbeszéljenek minden lényeges kérdést, amely a nemzeti csapatuk szempontjából fontos lehet.

Világsztárokkal nem csak a nyári sporteseményen, de már a csapatvezetői szeminárium alkalmával is találkozhatunk, Hollandiát ugyanis egy igazi legenda és nemzeti hős, a háromszoros olimpiai bajnok (2000, 2004) és világcsúcstartó úszó képviseli. Az eseményre már beregisztrált Pieter van den Hoogenbandot hazájában és a világban sokan csak "The Flying Dutchman-nek" hívják.

A holland nyári és téli sportágak összesített listáján Pieter minden idők 7. legeredményesebb sportolója, nem mellesleg a száz méteres gyorsúszás egykori királya, aki hosszú évekig legyőzhetetlen volt fő számában.  A győri EYOF-on való jelenléte várhatóan nem csak a holland fiataloknak jelent majd motivációt, hiszen az úszósport egyik nagy alakjáról van szó.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küzdősport - Európa bajnokság győri versenyzőkkel Bulgáriában - fotók

Küzdősport - Európa bajnokság győri versenyzőkkel Bulgáriában - fotók
Amatőr MMA Európa Bajnokság Bulgáriában győriekkel. Tovább olvasom