Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Újraválasztották a korábbi elnököt

Tisztújító közgyűlést tartott a megyei labdarúgó-szövetség. A korábbi elnök maradt a testület első embere.

Nagy érdeklődés előzte meg a megyei futballszövetség szombati taggyűlését, a 134 csapatból 112 egyesület képviselője látogatott el az összejövetel helyszínére, ahol arról döntöttek, hogy a korábbi elnök, Horváth Cs. Attila irányítsa-e a következő öt évben is a testület munkáját. A küldöttek aktivitására nyilván az is pozitívan hatott, hogy az összejövetel után vehették át a szokásos éves ajándékcsomagjaikat. A csapatok ezúttal futball-labdákat és jegyzőkönyveket kaptak a szövetségtől.

A szavazás előtt a sportágban nyújtott kimagasló munka elismeréseként adták át az úgynevezett „Megye labdarúgásáért" díjat. Eltérés volt a korábbi évekhez képest, hogy ezúttal posztumusz elismerést is osztott a testület. A díjat a tavaly év végén elhunyt, a gyirmóti futballt támogató Horváth Ferencnek ítélték, akinek özvegye vette át az ezért járó díszes plakettet. A szövetség vezetői egyébként a közgyűlés végén együtt koszorúzták meg a néhai sportvezető sírját.

További díjazottként Eső János, Horváth Miklós, Pozsgai István, Tuba József, Vas László és Várnagy András vehettek át elismerést.
A szakmai, gazdasági beszámoló után következett a tisztújító szavazás. Mivel az elnöki posztra csupán a korábbi vezető, Horváth Cs. Attila kapta meg a kellő számú ajánlást, mindössze annyi volt a kérdés, elfogadják-e elnöknek őt a küldöttek. Nos – egyetlen ellenszavazattal ezúttal négy év helyett már öt esztendőre – ismét bizalmat kapott a napokban az MLSZ elnökségébe is bekerült sportvezető. Változott viszont a megyei elnökség összetétele. A régiek, Funtek János, Káró Ferenc, Kővári András, Németh László, Páder Vilmos, Szokoli Sándor, Tuba Pál mellett három új tagnak szavaztak bizalmat a küldöttek: Molnár Ferenc, Tóth Péter és a Rába ETO egykori kiválósága, Póczik József is segíti, irányítja a megyei szövetség munkáját.

Az országos szövetségben küldöttként a megyét hárman, Horváth Cs. Attila, Tamási Gábor és Kocsis Imre képviseli majd egy esztendőn keresztül, s azért csak eddig, mert az elnökség döntése szerint minden évben majd új küldötteket választanak.

A közgyűlésen egyébként nem csak a szavazásnál volt szinte makulátlan az összhang. Az eseményt levezető megyei sportigazgató, Kovács István és dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke, valamint az újdonsült MLSZ-alelnök, Nemes Ferenc is megköszönte a küldöttek rendkívül korrekt hozzáállását, utóbbi kiemelte: azon dolgoznak, hogy legalább ilyen rend legyen az MLSZ-ben is, mert a viharos napok után vissza kell szerezni a szövetség tekintélyét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hamburg Münchenben győzte le a Bayernt

A Hamburger SV idegenben nyert a listavezető Bayern München ellen a Bundesliga 24. fordulójában. A… Tovább olvasom