Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Újra vészhelyzet a Rába partján

Nehéz anyagi helyzetben van a Győri ETO FKC, ezért a klub elnöksége új főszponzor jelentkezését várja.

A nyári krízishelyzetből főként a Rába Quelle révén menekült meg a Győri ETO férficsapata, ám fél év múltán ismét súlyos válság alakult ki a klubnál. A korábbi feltételezésekkel és ígérgetésekkel szemben ugyanis úgy tűnik, a megyeszékhelyen mégsem közügy a férfi kézilabda sorsa. Legalábbis a támogatók – enyhén szólva – nem tolonganak a klub környékén...

„A legutóbbi ülésünkön az elnökség csaknem teljes számban képviseltette magát, ezzel is jelezve, akik nyáron szerepet vállaltak a csapat megmentésében, azok a nehéz helyzetben sem akarják magára hagyni – kezdte mondandóját Kovacsics Imre, a Győri ETO FKC elnöke. – Az első félév ötvenmillió forintba került, ebből több mint húszmilliót a Rába Quelle fürdő fizetett ki. Annyit, amennyit egyébként egész évre vállalt főszponzorként. A további szponzorok, az önkormányzat és a női csapattól szerződés szerint járó összeg segítségével így adósság nélkül zártuk le ezt az eltelt időszakot."

Az elnökség számításai szerint azonban a bajnokság befejezéséhez még további 30–35 millió forint szükséges, az ehhez szükséges anyagi források azonban jelenleg még ígéret szintjén sem állnak rendelkezésre.
„Köszönet illet mindenkit – a szponzoroktól az önkormányzatig –, akik eddig tettek azért, hogy Győrött életben maradjon a férficsapat. A továbbéléshez viszont mások szerepvállalása is szükséges lenne.

Segítségképpen ezért a Rába Quelle lemond a főszponzori névhasználatról, hogy azt újraértékesítve bevételhez juthasson a klub. Az elnökség tagjai egyben vállalták: amennyiben jövő hétfőig lesz olyan jelentkező cég, aki a tavaszi költségek feléért, mintegy tizenhétmillió forintért megveszi a névhasználati jogot – egyben adhatja a klub elnökét –, akkor a KFC működéséhez fennmaradó részt az elnökség tagjai összeszedik. Ha viszont nem lesz új főszponzor, akkor testületileg lemondunk. Az elnökség tagjai ugyanis a saját területükön sikeres üzletemberek és más hazai modellekkel ellentétben nem vállalják a klub eladósodását."

Ha ez meg is történne, a Győri ETO FKC természetesen megmarad, új vezető testületet kell választani a klubnál. Persze a helyzet ettől még nem oldódik meg, a csapatot már huzamosabb ideje kísérő súlyos anyagi válság valószínű, nem enyhül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cannavaro zsebelte be az olasz Futball Oscart is

Fabio Cannavaro újabb elismerést zsebelt be. A világbajnok olasz válogatott és a Real Madrid védője… Tovább olvasom