Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Újra pályára lép az ETO aranycsapata

A Rába ETO nyolcvanas évekbeli bajnokcsapatainak jubileumi ünnepségét szeptember 22-én tartják. Délelőtt a Győri Nemzeti Színház, délután az épülő stadion lesz a helyszín.

Negyedszázada annak, hogy igazi futball-láz tombolt Győrött. Ki ne emlékezne arra az időszakra, amikor Verebes József irányításával aranyérmet szerzett a Rába ETO legénysége? Amikor sikk volt ETO-mérkőzésre járni, amikor fényesen ragyogott az ETO csillaga?
A jubileum alkalmából Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és az ETO FC jóvoltából szeptemberben ismét láthatják hajdani kedvenceiket a győri futballbarátok.

Az esemény méltó megünneplésére szervezőbizottságot hozott létre a kabinetiroda. A szervezőbizottság elnökének Pálfalvi Gábor rádióigazgatót kérték fel. A testület tagjai továbbá: Klement Tibor, az ETO FC ügyvezetője, Szániel János, a Rába ETO egykori ügyvezető elnöke, Molnár Péter városi sportigazgató, Papp Győző, a Kisalföld sportrovatvezetője, Golubkovics Péter városi marketingvezető, Serfőzőné Tóth Andrea kulturális csoportvezető, Horváth Cs. Attila, a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke.

A tervezett programról Pálfalvi Gábort, a szervezőbizottság elnökét kérdeztük.

– Reméljük, a többszöri időpont-módosítást követően már semmi nem jön közbe, így szeptember 22-én, szombaton a győri futballbarátokkal együtt köszönthetjük a huszonöt és huszonnégy évvel ezelőtt magyar bajnoki címet szerzett együttes tagjait. A menetrend szerint délelőtt a Győri Nemzeti Színház aulájában egy jubileumi kiállítás nyílik, ahol a Verebes-korszak relikviáit is láthatják a szurkolók. Azután a színházban a hajdani bajnokok tiszteletére gálaműsor lesz, ahova várjuk az egykori és a jelenlegi ETO-szurkolókat, a győrieket. Szeretnénk, ha telt ház előtt nyújthatnánk át az alkalomra készített emlékérmeket a Verebes József által irányított aranycsapat tagjainak és vezetőinek. Délután az ünneplés a zöld gyepen folytatódik. Először a győri ovifociklub csoportjai, majd az ETO FC serdülő- és ifjúsági játékosai tartanak bemutatót, azt követően pedig Verebes mester vezetésével pályára lépnek az ETO hajdani sztárjai: Kovács, Csonka, Hlagyvik, Mile, Magyar, Póczik, Hannich, Burcsa, Szabó, Szentes, Hajszán és a többiek. Az ETO FC–Fehérvár FC NB I-es bajnoki mérkőzés előtt a negyedszázados jubileumi találkozón Póczikék a Dunai Antal, MLSZ-alelnök által irányított magyar öregfiúk válogatottal mérkőznek. A gálamérkőzés sztárvendégének Ari Haant igyekszünk megnyerni. Ígéretünk van arra, hogy Győrbe érkezik az egykori sokszoros holland válogatott, aki tagja volt a győri BEK-mérkőzésen szerepelt Standard Ličge csapatának. Terveink szerint a hajdani világsztár végzi el majd a kezdőrúgást. Rajta kívül sok egykori és mai futballhíresség, valamint vezető is ellátogat Győrbe.

A rendezvény létrejöttéhez a városi önkormányzat, az ETO FC és a Rába rt. egyaránt anyagi segítséget nyújt.

A huszonöt éve bajnokságot nyert együttes, állnak, balról: Győrfi László edző, Hlagyvik, Gyurmánczi, Onhausz, Burcsa, Verebes József vezetőedző, Glázer, Csonka, Pardavi, Mile, Józsa Zoltán masszőr. Guggolnak: Szijártó, Szabó, Hannich, Szentes, Hajszán, Magyar, Póczik. Ülnek: Kiss, Palla, Kovács.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három vereség a bajnoki rajton

Az ajkaiak védekeztek, de egy kapufán kívül nem tudott helyzetbe kerülni a vendégcsapat sem. Tovább olvasom