Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Újra NB I-ben a Vasas

A Ferencváros bírósághoz és az UEFA-hoz fordul jogorvoslatért, amiért kizárták az NB I-ből.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága kedden határozott úgy, hogy a Vác megkapja az élvonalbeli bajnokságban való induláshoz szükséges licencet, a Ferencváros azonban nem szerepelhet az első osztályban.

Ezzel kapcsolatban Petró László, a Ferencváros jogi képviselője kijelentette, a klub a polgári bírósághoz és az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) fordul, mert álláspontja szerint az MLSZ jogtalanul avatkozott bele a licencadás folyamatába azzal, hogy egy hete visszahívta a másodfokú licencadó bizottságot, s hatályon kívül helyezte annak határozatait.

A Magyar Labdarúgó Szövetség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szerdán délben munkatársai faxon és futár útján is elküldték a hivatalos értesítéseket a fellebbviteli licencadó testület kedd esti döntését követően, a címzettek: a Vasas, a Ferencváros és a Vác.
A Vasast arra szólították fel, hogy az értesítés kézhezvételétől számított két órán belül – amennyiben szándékában áll – hivatalosan nyújtsa be nevezését az NB I pénteken kezdődő 2006/2007-es idényére.
A Ferencvárost felkérték, hogy az NB II csütörtökön délelőtt sorra kerülő sorsolásáig küldje el nevezését a másodosztályú pontvadászatra.
A Vácnak kézbesített levélben az szerepelt, hogy rendelkezik licenccel, s részt vehet az első osztályú pontvadászatban.

Vancsa Miklós, a Vasas labdarúgócsapatának ügyvezetője először arról beszélt, a klubnak engedményeket kell kérnie, hogy elindulhasson a pénteken kezdődő élvonalbeli pontvadászatban. A klub később kiadott nyilatkozatában már arról adott tájékoztatást, hogy a Vasas labdarúgócsapata vállalja az élvonalbeli szereplést.

Tegnap este mintegy három-négyszáz szurkoló gyűlt össze a Ferencváros Üllői úti székháza előtt, így tiltakozva a keddi döntés ellen. Kezdetben nyugodt, csöndes, már-már gyászos hangulat uralkodott a Népligetnél, ezt követően pedig a Ferencvárost éltető, a kormányt, illetve Kisteleki István MLSZ-elnököt becsmérlő rigmusok törték meg a csendet.
 „Mi ebbe nem nyugszunk bele!" – szólt a Fradi-tábor, miközben többen elállták a székház előtt a Hungária körút Lágymányosi híd felé vezető sávjait. A tömeget a helyszínre érkező rohamrendőrök terelték vissza a klubház elé, összetűzés nem történt.

Tepszics Ignác sportigazgató az MTI-nek elmondta: a csütörtöki elnökségi ülésén döntenek arról, hogy a csapat benevez-e az NB II-es bajnokságra.

 „A jelen állás szerint igen, ám továbbra is fenntartjuk azt az álláspontunkat, hogy az összes lehetséges fórumon be szeretnék bizonyítani, hogy az NB I-be tartozik a csapat."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másodosztályú lett a Fradi

A Vác megkapta az élvonalbeli bajnokságban való induláshoz szükséges licencet, a Ferencváros azonban… Tovább olvasom