Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Újra edzhet a Kosaras

Egy éve még rózsaszínben látta a világot a tehetséges, 19 éves, 208 centi magas soproni kosaras, Pintér Mihály.

Nem sokkal később szörnyű kór támadta meg, kosarazásról pedig szó sem lehetett. A jelek szerint véget értek a fiatal kosárlabdázó szenvedései.

Tavaly óriási bravúrral második lett Kecskeméten, az országos juniorbajnokság nyolcas döntőjében a soproni együttes. Az egyik meghatározó csapattag a középjátékos Pintér Mihály volt. A center – aki az előző szezonban az akkor NB I/B-s Ászok felnőttegyüttesénél is edzett, sőt, percekre szóhoz is jutott a nagycsapatban – bekerült a torna All Star-válogatottjába.

A tehetség a következőket mondta erről az időszakról: „Tényleg minden szépnek tűnt. A jól sikerült országos döntő után tagja lettem a korosztályos válogatott keretnek is."

A baj pár nappal a döntő után következett. Pintér Mihály így emlékezett vissza a történtekre: „Egyik reggel, ébredés után nagyon zsibbadt a jobb kezem, amely láthatóan meg is dagadt. Először arra gondoltam, hogy az erősítéstől, a kondizástól »durrant be«. Aztán egyre erősebb lett a fájdalom, elmentünk az orvosi ügyeletre, ahol pezsgőtabletta szedését javasolták. Ez azonban semmit nem hatott, a nap vége felé már nem is tudtam vízszintes fölé emelni a kezemet, így elmentünk a kórházba."
Ott a vizsgálatok kiderítették, hogy a fiatal kosarasnak trombózisa volt. Az orvosok hozzátették: még szerencse, hogy akkor ment el a kórházba, mert ki tudja, ha később teszi, akár tüdőembóliában meg is halhatott volna.

A kórházban egy hétig kezelték, majd több hétig otthon kellett feküdnie, s közben saját maga kötözte, rögzítette a jobb kezét. Emellett persze gyógyszereket is kapott, bő fél éven át véralvadásgátlót kellett szednie.
Amikor a gyógyszeres kúrának vége lett, elkezdhetett mozogni. Edzésről, s versenyszerű kosarazásról egyáltalán nem. Közben a kosaras megkezdte tanulmányait a Nyugat-Magyarországi Egyetemen, s a gyógyszeres kúra után is rendszeresen járt kontrollra. Pár hete nyilvánították gyógyultnak.

Pintér Mihály ezt követően természetesen nem szerette volna „veszni hagyni" ígéretesen induló kosaraskarrierjét. Az előzmények után viszont talán érthető: a soproni sportorvos nem vállalta a felelősséget, nem engedte versenyezni. Pintér Mihály a sok-sok lelettel együtt felment a Sportkórházba, ahol egyedül dr. Martos Mihály sem vállalta a döntést. Ehelyett egy négy szakemberből álló konzíliumot hívott össze. Ez a csoport gyógyultnak és sportolásra alkalmasnak nyilvánította a játékost. Mint Pintér Mihály elmondta, még egy vérvételt kell elvégezni. A közelmúltban már volt ilyenen, s mindig negatívak voltak a leletei. Nagyon bízik benne: bő egyéves kálvária után a következő évadra újra edzésbe állhat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több ezer szurkolót várnak az első győri futballdélutánra

A Győri ETO FC, a Gyirmót és az Integrál-DAC összefogott a szurkolókért, akik a szombati másodosztályú városi rangadót és az élvonalban a Kaposvár győri vendégjátékát is megtekinthetik. A rendező klub, az Integrál-DAC nevében Birkás Tivadar elnök arra kéri a szurkolókat, hogy a várható torlódások elkerülése érdekében a szokottnál korábban induljanak el a találkozóra. Tovább olvasom