Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Újra bajnok a Graboplast-ETO

A Graboplast-ETO 26–25-re legyőzte a Ferencvárost a női kézilabda-bajnokság aranyrangadóján a győri Magvassy- sportcsarnokban.

Fantasztikus, csodálatos, felemelő és egyben a sport ünnepe. Persze mindez úgy teljes, hogy a Graboplast-ETO egy hallatlanul izgalmas mérkőzésen megvédte a bajnoki címét.

Néhány szóban talán így lehetne összefoglalni a tegnapi, bajnoki döntővé előlépett mérkőzésen történteket. A szurkolóknak köszönhetően végig csodálatos hangulatban telt a találkozó, ez is méltó volt a téthez, az összecsapás rangjához.

Hatalmas lendülettel kezdett mindkét csapat és részben a jó teljesítményeknek, részben a hibáknak köszönhetően egyik sem tudott meglépni ellenfelétől. Többnyire a hazai zöld-fehérek vezettek, a Fradi azonban nem hagyta magát, mindig egyenlített. Sőt, Kirsner a 19. percben kétszer egymás után volt eredményes és ezzel először vezetett az FTC (6–7).

Nem sokáig tartott azonban a vendégelőny, Görbicz ugyan hetest hibázott, a kipattanó labdát viszont értékesítette. Ezt követően felváltva estek a gólok – 10–10-nél öt másodpercen belül két győri lövést is a kapufa hárított. Görbiczék óriási elszántsággal harcoltak és ennek köszönhetően egygólos győri vezetéssel zárult az első félidő.
Szünet után az ETO fokozta a fokozhatatlant, vagyis a korábbiaknál is nagyobb tempót diktált. A Fradi egy idő után nem is bírta ezt, megtört, megroppant.

A Tóth Tímeát szinte tökéletesen semlegesítő hazaiak pedig egyre-másra voltak eredményesek szinte minden támadásvariációból. Hatgólos vetetést (20–14) mutatott ekkor az eredményjelző és eufóriában úszott a csarnok. Nem sokkal később viszont kettőre csökkent az előny (21–19), a Ferencváros óriási erőfeszítéseket tett a sikerért, méltó ellenfele volt tegnap a bajnoki címvédőnek. Bár voltak még hátra nehéz percek a mérkőzésből, a Graboplast-ETO-ból mindig akadt valaki, aki átlendítette a csapatot a holtponton.

Görbicz például a második félidőben sokáig nem talált a kapuba, a legjobb idegnyugtatóval felérő győztes találatot azonban nem sokkal a mérkőzés vége előtt ő vitte be és ekkor már mindenki tudta: a Graboplast-ETO óriási küzdelemben, kiváló mérkőzésen megvédte bajnoki címét.

Beléphetett az aranykapun. A lefújást követően hatalmas ünneplés kezdődött a játéktéren és a nézőtéren. Dr. Kiss István, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke Görbicz Anita csapatkapitánynak átadta a bajnoki plakettet.

Róth Kálmán:
– Ma újfent bebizonyosodott, hogy egy címet megvédeni sokkal nehezebb, mint megszerezni. Óriási csata volt, méltó a bajnoksághoz, s nagyon örülök, hogy győztünk. Szeretném megköszönni mindenkinek, aki hozzásegített bennünket ehhez az újabb fantasztikus
diadalhoz.

Németh András:
- Megmutattuk, hogyan lehet a legszebben veszíteni. Ez a vereség azonban nem annyira fájó. A szezon során a csapat többször is felülmúlta önmagát, csakúgy, mint a mai napon is. Gratulálok a győrieknek s saját csapatomnak.

„A fantasztikus sportemberek újabb csodás estét szereztek a győri szurkolóknak és a városnak"

Bordásné Horváth Marianna, a Graboplast-ETO másodedzője: – Nagyon örülünk a címvédésnek, de még nincsen vége a hétnek, három a magyar igazság...

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára: – Fantasztikus csatában a jól hajrázó győriek teljesen megérdemelten nyertek, s lettek újra magyar bajnokok. Emellett azonban örömteli volt látni a Ferencváros fiatal játékosainak jó teljesítményét is.

Vanyus Attila, a Győri ETO KC elnöke: – Köszönöm ezeknek a fantasztikus sportembereknek, hogy ilyen csodálatos estét szereztek a szurkolóknak és a városnak.

Kökény Beatrix, a Ferencváros utánpótlás-szakágvezetője: – Nagyon jó mérkőzést játszott a két csapat, úgy gondolom, méltó volt az egész bajnoksághoz. Ami bennünket illet, nincs okunk az elkeseredésre, mert megcibáltuk az oroszlán bajszát. Remélem, jövőre akár a trónt is átvehetjük.

Vérten Orsolya ismét a győri csapat egyik motorja volt támadásban és védekezésben egyaránt: – Nagyon örülök annak, hogy sikerült megvédenünk a címünket. Ahogyan vártuk, nagyon nehéz volt, de a lényeg, hogy összejött.

Herr Orsolya, a Graboplast-ETO sérült kapusa az egész szezon során rengeteget tett hozzá a címvédéshez. A tegnapi találkozót a lelátóról követte: – Olyan hangulat volt, hogy szinte megszólalni sem tudtam. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült elérnünk azt, amit a szezon előtt célul kitűztünk magunk elé. Természetesen jobb lett volna ott lenni a pályán, de most ez van. Ami engem illet, már javulok, s biztos vagyok benne, hogy ennél csak jobb jöhet.

Juhász Gabriella egy góllal és kemény, határozott védekezéssel vette ki részét a sikerből: – Nagyon jó érzés újra bajnoknak lenni. Köszönjük a szurkolóknak és mindenkinek, aki itt volt, hogy hozzásegített bennünket az aranyéremhez.

Görbicz Anita ma ismételten bebizonyította, nem érdemtelenül lett a világ legjobbja: – Boldog vagyok, hogy egy ilyen fantasztikus csapat tagja lehetek.

Bódi Bernadett négy góljára is szükség volt a győzelemhez: – Fantasztikus közönség előtt győztünk. Nagyon boldog vagyok, s örülök, hogy nekem is kijött a lépés. A lényeg azonban a csapat, s a siker.
Petróczi Viktória több alkalommal is bravúrosan védett: – Igazán csak szombaton örülhetünk, mikor remélhetőleg megszerezzük harmadik aranyérmünket...

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az aranyérem kapujában

Ma dől el a női bajnokság sorsa. A címvédő Graboplast-ETO már egy döntetlennel is megőrizné trónját.… Tovább olvasom