Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Újra válogatott lenne az ETO-ból

Labdarúgás - A Győri ETO FC újabb téli igazolása a 28 éves macedón válogatott labdarúgó, Jovica Trajcev. A futballista szeretne bizonyítani a zöld-fehér szurkolóknak és Győrből akar ismét válogatott lenni.
A védekező középpályás története annyiban hasonlít a korábban érkezett szerb játékosokéra, hogy az új vezetőedző, Dragoljub Bekvalac ajánlására került a zöld-fehér klubhoz. Jovica Trajcev nemzetiségével kapcsolatban több találgatás is napvilágot látott, így magát az érintettet kértük ennek tisztázására.
„Macedóniában születtem, ott kezdtem el futballozni és a Belgiumban töltött évemet kivéve ott is éltem idáig. Végigjártam a korosztályos válogatottakat és a macedón felnőttválogatottban is játszottam öt alkalommal. Kettős állampolgár vagyok, a macedón mellett bolgár útlevelem is van. Mivel Bulgária tagja az Európai Uniónak, ez megkönnyíti a külföldi munkavállalást."

Trajcev – akárcsak a többi, télen szerződtetett légiós – kiemelte, hogy nagyszerű körülmények közé került. Emellett a vezetőedző személye is befolyásolta abban, hogy elfogadta az ETO ajánlatát.

„Dragoljub Bekvalac korábban edzősködött Macedóniában, így tudtam, mire számíthatok. Még nem dolgoztunk közösen, de ismerem az edzői felfogását. Egyelőre minden tetszik itt Győrben, jelenleg éppen lakáskereséssel telik a kevés szabadidőm. A barátnőm odahaza maradt, így egyedül érkeztem a városba."

Trajcevre védekező középpályásként számíthat az ETO vezetőedzője. A harcos játékos saját stílusát a következőképp jellemezte:
„Legnagyobb erősségemnek a labdaszerzést tartom. Egy középpályásnak támadnia és védekeznie is kell, de az én játékomban inkább a védekezés dominál. Szeretném megmutatni a szurkolóknak, hogy jó igazolás voltam és igyekszem jobb tavaszi szerepléshez segíteni a csapatot."

A macedón játékos pár éve már nem kapott meghívót a válogatottba, de bízik benne, hogy egy remek tavaszi szezon után – győri szerepvállalásával – ez megváltozik.

„Szeretnék visszakerülni a nemzeti együttesbe, ehhez persze folyamatosan jó formában kell játszanom. Tudom, hogy a szövetségi kapitány figyelemmel kíséri a magyar bajnokságot is. A Debrecenben futballozó Aco Sztojkov például rendszeresen kap meghívót, ha neki sikerült Magyarországról bekerülnie, akkor ez számomra sem lehetetlen."

Jovica Trajcev szeretné megmutatni a győri szurkolóknak, hogy jó igazolás volt.
Fotó: Krizsán Csaba

Olvasóink írták

  • 1. kikelet_ 2009. január 20. 11:34
    „Hát ha ez a Sztojkov is simán bekerül a macedón válogatottba, akkor erősítés Tracjevből se lesz. Azért kívánom, hogy cáfoljon rám.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Görbicz játékra kész: A diagnózistól lettem beteg

Kézilabda - Görbicz Anita fejében meg sem fordult, hogy fel kell hagynia a kézilabdázással. Innentől… Tovább olvasom