Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Újfalun megrúgták a játékvezetőt is

Ismét félbeszakadt egy labdarúgó-mérkőzés a megyei II. osztályban, ezúttal a győrújfalui futballpályán bántalmazták a játékvezetőt, aki azonnal véget vetett a találkozónak.

Korábban beszámoltunk róla (Fejbe rúgták, majd elájult – Kisalföld, 2004. szeptember 28.), hogy nemrég a Mezőörs–Gönyű összecsapáson történt verekedés. Akkor egy vitatott szituá- ciót követően az egyik gönyűi játékost rúgták úgy fejbe, hogy eszméletét veszítette. Az ügyben még meg sem született a döntés, vasárnap újabb botrányos események történtek, ezúttal a győrújfalui futballpályán.

Csapó Sándor, a hazaiak elnöke érdeklődésünkre elmondta: az egyik vendégjátékos rúgta meg Kontár Dezső játékvezetőt, aki ezután lefújta a találkozót.

„ Az esetet megelőzően megsérült a mosonszolnoki kapus, mentő vitte el a pályáról. Az egyik játékosunk vétlenül csúszott össze vele, később kiderült, szerencsére nem érte komolyabb baj. A sérülés miatt rendkívül feszültté vált a találkozó, két futballista dulakodni kezdett, őket ezért ki is állította a játékvezető. A vendégek labdarúgója nem tudta ezt elviselni és megrúgta a bírót, aki elesett. A játékvezető ezek után véget vetett a mérkőzésnek."

Az elnök véleménye szerint mindkét labdarúgó vétett a szabályok ellen, de nem kérdéses, hogy a mosonszolnoki futballista, Molnár Róbert miatt szakadt félbe a mérkőzés.

„ Valószínű, a dulakodás, a kiállítás miatt a mi játékosunkra, Nyíregyházky Dánielre is eltiltás vár, de úgy érzem, nem mi vagyunk a hibásak abban, hogy nem fejeződött be a találkozó."
Török Sándor mosonszolnoki elnök sajnálta, hogy végül botrányba fulladt a mérkőzés. Komolynak tűnt kapusuk, a korábban magasabb osztályban is szereplő Szenderák Szabolcs sérülése, amely feltehetően befolyásolta a történteket.

„ Elítélem játékosunk magatartását, ám nem szeretném, ha olyan kép alakulna ki Mosonszolnok csapatáról, hogy egy durva, sportszerűtlen együttes. Nem mentség, de tulajdonképpen három hete folyamatosan egy balszerencse-sorozat részesei vagyunk, komoly sérüléshullám nehezíti szereplésünket.

Szinte minden mérkőzés után a kórházba kell szállítanunk valakit a csapatból. Rosszul jöttünk ki ezekből a találkozókból, a legutóbbi három mérkőzésünk végeredményeként egy piros lapot és három gipszkötést gyűjtöttünk be. Nem akarom felmenteni a játékost, mivel az ilyen megmozdulás nem a futballpályára való, de abban biztos vagyok, hogy az említett körülmények is közrejátszottak abban, amit tett."

A megyei szövetség fegyelmi bizottsága ma tárgyalja a mérkőzés botrányos eseményeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A súlyos vereségbe makai is besegített

13. p: Bárányos ugratta ki a jobbszélen Sirát, a csatár az alapvonal közeléből… Tovább olvasom