Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Új utakon a megye sportja

Sportpolitika - A megyei sportszövetségek egyesülése két éve végez közhasznú tevékenységet. Fennállásuk 15 éves jubileumát nagyszabású családi sportnappal ünneplik meg.
A megyei sportigazgatóság megszüntetésével új fejezet kezdődött a régió sportjában. A győri Batthyány téri épület kezelését továbbra is a megyei közgyűlés végzi és tavaly év vége óta két főállású alkalmazott bérét is állja a testület. Más megyékkel összehasonlítva ez is dicséretes, viszont önmagában kevés lenne az üdvösséghez.

„Az épületben a megyei sportszövetségek egyesülése, a labdarúgó-szövetség és a diáksporttanács kap helyet. A működéshez szükséges pénzt már nekünk kell előteremteni – mondta Horváth Tibor, a megyei sportszövetségek egyesülésének elnöke. – Össze kell húzni magunkat, hogy eredményesen tudjunk működni, hiszen például a telefon- és a postaköltségeket is ki kell gazdálkodnunk, és akkor még nem szóltam a rendezvényeinkről."

Idén tizenöt éves az egyesülés, ebből az alkalomból május végén egy nagyszabású családi sportnap megrendezését tervezik a győri sportigazgatósággal közösen. Valószínű, az Elektromos-pálya ad majd otthont az eseménynek, amely az egészségneveléstől a kulturális programokon át a sportversenyekig széles skálát ölel fel. A huszonhat megyei szövetség egyébként tavaly 254 rendezvényt szervezett.
„Az egyesülés és a szakszövetségek is nagyrészt pályázati és szponzori pénzekből tartják fenn magukat. Vannak természetes és egyéni tagjaink is. Az éves tagdíj tizenkétezer forint, ezért különböző szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a tagok. Az egyesülés két éve számít közhasznúnak, így is vonzóbb a támogatók számára. Ezt kihasználva várjuk az adózóktól az adójuk egy százalékának felajánlását."

Készülőben van az egyesülés honlapja, amelyen szolgáltató jelleggel minden, a megyével kapcsolatos sportos információt megtalálnak majd az érdeklődők. A jövőben szeretnék elismerni azok munkáját, akik javarészt társadalmi munkában sokat tesznek a megye sportjáért, részükre egy díszes emlékplakettet terveztettek, amelyet évente adnak majd át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bravúros Soproni Sörgurítók

Teke - Eredmények a tekebajnokságok legutóbbi fordulóiból. Tovább olvasom