Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Új társsal a régi célokért

Csay Renáta többszörös világ- és Európa-bajnok maratoni kajakosa új párral vág neki az idei szezonnak.

Csay Renáta, a Győri Vízisport SE többszörös világ- és Európa-bajnok maratoni kajakosa új párral vág neki az idei szezonnak. A jövő évi győri vb-n szeretné feltenni a koronát pályafutására.

Kisfia, Brúnó születése után közel egy évvel az ausztráliai Perthből világbajnoki címmel tért vissza Csay Renáta, a Győri Vízisport SE kajakosa. A korábban egyesben is vitézkedő klasszis tavaly „csak" párost ment, idén azonban újra próbálkozik az egyessel is.

„Nemcsak ez az egyetlen változás. Korábbi társam, Szonda Kornélia nemzetközi szinten már nem kívánja folytatni a versenyzést, ezért a jövőben a szolnoki Folláth Viviennel versenyzek egy hajóban, aki tavaly egyesben második volt a vb-n. Nem tettem le azonban arról, hogy egyesben is rajthoz álljak majd a világbajnokságon" – mondta Csay Renáta, aki szerdán ünnepelte 29. születésnapját.

A kajakos jelenleg napi egy edzést tud vállalni, de reményei szerint hamarosan már délelőtt és délután is vízre szállhat.
„Most szoktatjuk a kisfiamat a bölcsődébe. Lassan talán belerázódik. Szépen fejlődik egyébként, már szótagokban beszélget is" – mondta az édesanya, aki az ausztráliai vb után a horvátországi edzőtáborba is magával vitte Brúnót.

„Nagyon sokat számít, hogy mindkét helyen ott volt velem a fiam. Mindkettőnknek könnyebb így" – folytatta Csay Renáta.
Sok idő már nincs a felkészülésből, május 15-én rendezik ugyanis a válogatóversenyt Győrött, ahol jogot lehet szerezni a vb-részvételre. Idén a világ legjobbjai a franciaországi Tremolat-ban találkoznak.

„Remélem, sikerül folytatni a jó sorozatot, de a koronát igazán egy év múlva, a győri világbajnokságon szeretném feltenni a pályafutásomra. Nagy terveim vannak, melyeket nem nehéz kitalálni, de inkább nem mondanám ki. Nyilván mindenki sejti, hogy az aranyérmekkel vannak kapcsolatban, de inkább térjünk vissza rá akkor" – tette hozzá a versenyző, aki tehát Győrött fejezné be eredményekben rendkívül gazdag pályafutását.

„Utána jó lenne Brúnónak egy kistestvér, de ki tudja, lehet,  egy év múlva azt mondom, van még bennem egy kis hiányérzet, s még egy kicsit tovább versenyzem..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bepánikolt az ETO

A Graboplast ETO csapata végig vezetett az első félidőben, fél perccel a játékrész lefújása előtt a… Tovább olvasom