Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 11°C Még több cikk.

Új szakasz a sztáredző életében

Munkába állt a GySEV-Orsi női kosárlabdacsapatánál Natalia Hejková, az új szakvezető.
A pályafutása során korábban a Ruzomberok csapatával két Euroliga-elsőséget szerző szakember nehéz helyzetben vette át a Magyar Kupába a nyolc közé sem jutó, az Euroligában a negyeddöntőben elvérző és a magyar bajnoki alapszakaszban az óriási csalódást keltő 4. helyen végző magyar bajnokcsapatot.

– Az utóbbi időszakban többször is feltűnt a sportcentrumban, a GySEV meccsein. Mely találkozókat látta és milyen benyomásokat szerzett?
– Láttam a Brno elleni soproni Euroliga-negyeddöntőt és a Pécs elleni hazai bajnokit – mondta Natalia Hejková. – Hogy mit láttam? Úgy érzem, fizikálisan, erőnlétileg elég nagy problémák vannak az együttesnél, és elsősorban emiatt nem tudott igazán csapatként játszani a sok neves, kitűnő kosaras. A GySEV szereplése szerintem elsősorban ezért maradt el attól a stabil és kitűnő háttértől, amely ennél a klubnál megvan.

– Az erőnlétet „rendbe rakni" viszont nem nagyon lesz módja, hiszen jövő kedden már a négy közé jutásért játszik a csapat...
– Így van, elég különös a helyzet, tehát bizonyos fokig speciális munkát kell végeznünk, oly módon, hogy fizikálisan valamit előrelépjen a csapat, de ez ne menjen a játékosok teljesítményének rovására.

– Mennyire ismeri a magyar mezőnyt, a bajnokság színvonalát, az erőviszonyokat?
– Nem nagyon. Rögtön itt van például a Szolnok, amellyel a négy közé jutásért játszunk, és még szinte semmit nem tudok róla, a következő napok egyik feladata számomra az ő feltérképezésük lesz. Ha sikerülne túljutni rajtuk, a következő riválist, a Pécs csapatát már jól ismerem, őket láttam kétszer a közelmúltban, egyszer itt Sopronban, egyszer pedig egy francia csatornán a Bourges ellen.

– Azt már tudjuk, hogy a pécsieket ismeri. Új csapata játékosai közül is van, akikkel együtt dolgozott korábban, tehát nem egy teljesen idegen közegben kell dolgoznia. Kiket ismer a GySEV-ből?
– Az előző évadban együtt dolgoztam Rózsahegyen Alessandrával és Bogojeviccsel. Balogh Juditot elég régről ismerem, hiszen a Rózsaheggyel a kezdeti időkben elég sokat jártunk Budapestre és játszottunk a BEAC csapatával, amelyben akkor már játszott Balogh. Egészen más jellegű az ismeretségem Lichnerovával, akit egészen pici kislány kora óta ismerek, hiszen édesanyjával együtt kosaraztam.

– Említette a rózsahegyi időszakot. Milyen emlékei voltak a szlovákiai kisvárosból, amelynek csapatát kétszer is Európa csúcsára vezette?
– Nézze, tizenhat esztendőt töltöttem Rózsahegyen, sok szép, felejthetetlen emlékkel. Annak idején még a másodosztályban vettem át a rózsahegyi csapatot, és onnan indulva nyertünk kétszer Euroligát.

– Máshol eddig nem is edzősködött...
– Így van. Most viszont új szakasz kezdődik az életemben, új feladatokkal, kihívásokkal, szeretnék erre koncentrálni, és itt felépíteni valamit. Ezért is szerződtem három évre, és a hosszabb időre való megállapodás tekintetében találkozott elképzelésem a vezetőségével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordulat egy perc alatt

Magyarország–Svédország 1–2 (0–1) Puskás Ferenc-stadion, labdarúgó EB… Tovább olvasom