Kisalföld logö

2018. 12. 11. kedd - Árpád 1°C | 5°C Még több cikk.

Új sportiskola Sopronban

Sopron - Az uszodai vizes sportok összefogására sportiskolát hoztak létre Sopronban. Az egyesület Széchy Tamás, az egykori legendás úszóedző nevét viseli.
A Széchy Tamás Sportiskola összefogja a jelenleg Sopronban működő vizes sportokat, az úszást, a szinkronúszást, a vízilabdát és a triatlont. Az egyesületbe belépő szakágak önálló szakosztályként működnek tovább. Amellett, hogy a szakágak megtartják döntési szabadságukat, részesednek az együttműködésből fakadó előnyökből.

Az alapítók fő célja, hogy méltó emléket állítsanak az öt olimpiai bajnok úszót kinevelő Széchy Tamás mesteredzőnek, és hogy egyesületük hozzájáruljon Sopron eredményeihez és ezzel elismertségéhez. Ennek megvalósításához már kora gyermekkorban szeretnék megkedveltetni a fiatalokkal a vizes sportokat, akik ezután célirányosan választhatnak a tömegsport és a versenyszakosztályok között.

Az egyesület partnerségi viszonyra törekszik óvodákkal, általános és középiskolákkal, a Nyugat-magyarországi Egyetemmel, valamint a városban működő más sportegyesületekkel is. A konkrét tárgyalások eredményeként már megalakuláskor együttműködő partner volt a Soproni Sportiskola Egyesület, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Szakközépiskola, alapító tag pedig a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum és a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola vezetői. Az alapítók között számos, komoly szaktudással rendelkező edző és tenni akaró magánszemély is megtalálható.

A sportiskola együttműködő partnerei között olyan kiválóságok is jelen vannak, mint Rózsa Norbert és Czene Attila olimpiai bajnok úszók és Kemény Ferenc vízilabdaedző.

A Széchy Tamás Sportiskola a következő szakosztályokkal alakult meg: Alapítvány a Soproni Vízilabdáért, Lövér Úszósuli Sport és Szabadidő Egyesület, Mozgáskorlátozottak és Siketek Soproni Sportegyesülete, Soproni Úszó Egyesület, Synchro Sopron SE.

Horváth Antal, az alapító tagok egyike lapunknak elmondta, a hivatalos procedúra lezárult és az egyesület megkezdte működését.

„Szerda este hivatalosan is létrejött a szervezet, melynek elnöke dr. Tiboldi Zoltán lett. Most következik a munka érdemi része, rengeteg tennivaló áll még előttünk. Várjuk az érdeklődő felnőtteket és gyermekeket, akik az uszodában Hauer Péternél vagy a sportiskola.sopron@freemail.hu e-mail címen kérhetnek tájékoztatást és ismerhetik meg egyesületünket."

Az egyesület az érdeklődők számára rendszeres időközönként olimpiai bajnokok, élsportolók és edzők részvételével bemutatókat, élménybeszámolókat szervez. A szakosztályok nyílt napokon önállóan is bemutatkoznak. A szülők az edzések látogatásával is meggyőződhetnek a sportiskolánál végzett munka minőségéről. A megfelelő orvosi, pedagógiai és pszichológiai háttér kiépítéséről már gőzerővel tárgyalnak a sportiskola képviselői.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét futballtornával emlékeznek Fehérre

Labdarúgás - A győri Szabadhegyi Közoktatási Központban, ahogy minden évben, idén is futballtornával… Tovább olvasom