Kisalföld logö

2019. 06. 27. csütörtök - László 22°C | 32°C Még több cikk.

Új Laser Utánpótlás Bázis alakul a Fertő tavon

A cél az, hogy a Fertő tó közvetlen közelében levő, 60 ezer fős egyetemi városból, Sopronból, felneveljenek egy olyan vitorlázó csapatot, amely nemzetközi szintem is megállja a helyét.

Köszönhetően a Fertő tavi Vitorlás Szövetség előző években megkezdett céltudatos nevelő munkájának, és az akkor elindult Optimist programnak, idén már tizenkettőre gyarapodott a Laser Radialban és a 4,7 kategóriákban (3 + 9) versenyző fiatalok száma.

- A felkészülés már januárban elkezdődött, amely a Cyprusi Vitorlás Szövetséggel megkötött együttműködés jóvoltából tovább folytatódott, hiszen tíz napot tölthettünk el a szigetországban - mondta el Schneider István, a Fertő tavi Vitorlás Szövetség vezetője.- Mire a Fertő tavon a Húsvéti szünetben az egész Laser csapattal el lehetett kezdeni a közös - munkát, addigra a csapat kiemelt része, akik a 2012 évi Breitenbruni Laser 4,7 EB– re készülnek elsősorban, már közel hatvan óra vízi edzésen és nyolc futam nemzetközi versenyen voltak túl. Olyan profi felkészülési tervet állítottunk össze, amely az újdonsült Világ Bajnokunk Vadnai Benjamin, vagy a hozzá hasonló elszánt fiatal versenyzők eredményességét növeli.

Mint megtudtuk, a cél az, hogy a Fertő tó közvetlen közelében levő, 60 ezer fős egyetemi városból, Sopronból, felneveljenek egy olyan vitorlázó csapatot, amely nemzetközi szintem is megállja a helyét. A Fertő tó azon helyek egyike, ahol márciustól-októberig hétköznaponként is lehet edzéseket tartani. A vezetőség bízik abban, hogy a város, a szülők, és a FVSZ lelkesedése, és támogatási készsége elegendő lesz ahhoz, hogy a megkezdett munka folytatódjon, és eredményekben is mérhetővé váljon.

Olvasóink írták

  • 2. Kellicottia 2012. április 16. 11:53
    „egy kis helyesírási útmutató a kedves "újságírónak":
    Cyprus = Ciprus
    világ bajnok = világbajnok”
  • 1. anitromai 2012. április 14. 20:11
    „csak az a kár hogy sokat sunyít az FVSZ vezetősége és a gazdag szülők gazdag gyermekeit részesítik előnyben.. és a kevésbé pénzes de vitozlárni vágyó gyermekeket kinevetik és elküldik hogy ez itt a gazdagok sportja! szomorú!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elutasították az óvást: nem lesz ott a magyar válogatott az U17-es Eb-n

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasította a magyar fellebbezést, így a 17 éven aluli… Tovább olvasom