Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Új lakás, régi célok

Salga István maratoni kajakos nem megy edzőtáborba, végig hazai vizeken készül az idei év nagy feladataira.

Salga István legkésőbb márciusban már szeretne a vízen lapátolni.
Az új évet új lakásban kezdő győri maratoni kajakos várhatóan nem megy külföldi edzőtáborba és versenyre. A Győri Vízisport SE tavaly párosban világbajnoki ezüstérmet szerzett kajakosa, Salga István számára jól kezdődött az új év, hiszen új lakásba költözhetett.

„ Január elsejével vehettem át az önkormányzattól kapott lakást. Egyelőre öt évig bérelem, s természetesen nagyon örülök a lehetőségnek, s köszönettel is tartozom a városnak. Most már szép lassan azért sikerül is berendezkednem, így teljes gőzzel koncentrálhatok a kajakozásra."

Az elmúlt években többször is előfordult, hogy Salga István külföldön próbált szerencsét. Hol Dél-Amerikában, hol Franciaországban vett részt – és általában nyert is – nemzetközi versenyen. Idén azonban itthon marad a kajakos.

„ Úgy döntöttünk edzőmmel, Borsodi Gézával, hogy most nem megyek ki egy ilyen versenyre sem. A téli felkészülést úgy állítottuk össze, hogy ezúttal ez nem fért volna bele. Az elmúlt egy hónapban így is túl vagyok egy nagyon kemény felkészülési fázison. Januárban három héten át egyre nagyobb terhelést kaptam, s csak az utolsó héten vett vissza egy kicsit edzőm a tréningek számából és intenzitásából. Így is nagyon elfáradtam, szóval jólesik most, hogy ezen a héten pihenhetek. Persze az idő nem csak fekvéssel telik, azért négy-öt alkalommal biztos edzek majd. Vagy futok, vagy pedig erősítek egy kicsit."
A jövő héttől aztán jön a felkészülés második szakasza, az időjárástól függ, mikor tud vízre menni a sportoló.

„ Remélhetőleg a tél már nem tart sokáig, de legkésőbb márciusban már szeretnék vízre szállni. Felmerült egyébként, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is elutazok Dél-Afrikába edzőtáborba, de az ehhez szükséges anyagia-

kat nem biztos, hogy sikerül előteremteni. Sajnos a klub is megérzi, hogy a magyar sportra kevesebb pénz jut, így ezúttal ők biztosan nem tudnak ehhez hozzájárulni. Természetesen hasznos lenne, ha melegebb éghajlat alatt tudnék edzeni, hiszen más jellegű munkát végezhetnék, de annyira nem létkérdés. Az itthoni környezetben is adottak a feltételek a minőségi munkához."

Az idei esztendőben egyébként egy csehországi Európa- bajnokság és egy ausztráliai világbajnokság vár a maratoni szakág képviselőire. Előbbit július végén, utóbbit október közepén rendezik.
A részvételhez a mindegyik verseny előtt rendezett válogatón kell jól szerepelnie Salga Istvánnak.

„ Ezúttal külön-külön kell kivívni az indulás jogát a viadalokra. Várhatóan egyébként ugyanazok lesznek az ellenfeleim, mint a korábbi esztendőkben. Egyesben nyilván Jámbor Attilával kell megküzdenem, a többiekről még korai beszélni. Nem tudni például, hogy a fiatalok közül kik azok, akik a maratonra készülnek, s kik tartják fontosabbnak a sík vizet. Nyilván sokan ez utóbbit választják, de addig még sok idő van hátra. Párosban úgy vélem, Jámbor Attilával egy hajóban nem fenyegeti veszély pozíciónkat. Ennek ellenére azért biztosra nem lehet menni, mert maratoni szakág lévén a verseny nagyon hosszú, bármi közbejöhet a verseny alatt, előtte pedig a sérüléseket, betegségeket kell megúszni."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még tart a vita

Továbbra sincs egyetértés Remsei Mónika és a Győri Vízügy Spartacus Evezős Klub között. Tovább olvasom