Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Új filozófia az ETO utánpótlásánál

Az ETO utánpótláscsapatainak felkészüléséről és a tehetségkutatás helyzetéről tartott beszámolót Liszkai Dezső, a klub utánpótlás-igazgatója és Vincze Ottó tehetségkutató menedzser.
A zöld-fehéreknél sajátos klubfilozófiát alakítottak ki és új utakat keresnek

Az ETO utánpótláscsapatainál is elkezdődött a felkészülés a következő szezonra. Új filozófiája van a klubnak és más célokat is meghatároztak. Több új edző is érkezett, akiknek fő céljuk az új „ETO-stílus" kialakítása lesz.

„A nyári pihenőt követően az utánpótlás felkészülése is megkezdődött – kezdte Liszkai Dezső, a zöld-fehérek utánpótlás-igazgatója. – Egyedi filozófiánk és céljaink vannak, egy újfajta struktúra alapján fogunk dolgozni. Szeretnénk kialakítani egy stílust, ami csak az ETO-ra lesz jellemző. Támaszkodnia kell a hagyományokra, Győrre, ezért a Vaskakas útja nevet kapta. Célunk, hogy nemzetközi szinten is teljesíteni tudó játékosokat oktassunk, éppen ezért nem csak képezni, nevelni is akarjuk őket. A sajátos stílus a játékunkban, a képzésünkben és a futballistáink viselkedésében is megmutatkozik majd. Rengeteg próbajátékosunk van, biztos vagyok benne, hogy sokan maradnak majd közülük. Indítottunk egy újfajta elitképzést, amit Preszeller Tamás vezet. Új edzőink is vannak Bordás Csaba, Szabó Attila és Csató Sándor személyében."
A tehetségkutatás sem állt le a Rába-parti együttesnél.

Az ETO U13-as és U14-es csapata szombaton Győrött Kuvait válogatottjával játszik edzőmérkőzéseket.
Az ETO U13-as és U14-es csapata szombaton Győrött Kuvait válogatottjával játszik edzőmérkőzéseket.


„Az elsődleges célunk, hogy a régiónkból kutassuk fel a tehetséges gyerekeket, de természetesen az ország bármely pontjáról jöhetnek és jönnek is hozzánk futballisták. Szeretnénk főleg tíz és tizenöt év közötti fiatalembereket találni, ezért a régiónkat öt-hat kisebb területre osztjuk fel. Reményeink szerint így egyszerűbb lesz kutatni és több talentum kerül elő. A programunk többlépcsős, jelenleg az általános iskolai bajnokságok visszaállítása az egyik célunk. A feladatom egy információs és megfigyelőhálózat kialakítása volt. Olyan szakembereket keresünk, akik minden energiájukkal az ETO-t szolgálják. Regionálisan és országosan is jó a lefedettségünk. Bátran mondhatom, hogy az országban a legjobbak vagyunk, a labdarúgás mellett emberi értékeket is közvetítünk és fontos szempont nálunk a hitelesség" – mondta Vincze Ottó, a klub tehetségkutató menedzsere. 

Olvasóink írták

 • 1. Marci01 2011. július 15. 22:50
  „A hitelesség nagyon fontos, és ezt ki tudná jobban szűk kis hazánkban mint Ottó!

  Tavaly még a futsal csapatunk "arca" volt, ma már a nagy csapatnál fújja a követ együtt HCSA-val.
  Igaz, a mondás örök érvényű: "Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci!" :)

  A hitelesség kedvéért:
  Vincze Ottó: fontos az utánpótlás is ( forrás: etofutsal.hu; http://www.etofutsal.hu/hirek/show/28 )

  Érdemes megnézni a linket, már csak a mögötte található fotó miatt is... :P

  Az ETO másik "nagy" igazolása HCSA pár év alatt megjárta a férfi kézilabda, a női kosárlabda, és a futsal csapatot. Most a férfi labdarúgó csapatnál van, vajon ki lesz a következő? A Darts csapat, vagy lesz csörgőlabda egyesület is Győrben??? (Inkább a strandot kellene rendbe hozni, hogy ne Pápára kelljen fürdeni járni.)

  Csak azt nem tudom, hogy miért veszik be ezt évente egy újabb győri klubnál...

  de a hitelesség az fontos...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy menetelésben az egykori legendák

A július 29-én a Bayern München All Star ellen pályára lépő ETO-öregfiúkcsapat nagy menetelés… Tovább olvasom