Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Új egyesület a láthatáron

A játékoskeret, a szakmai stáb adott, a csapat az Euroligában indulhat, ám jelen pillanatban végleges neve nincs a korábban a GySEV nevével fémjelzett háromszoros magyar bajnok női kosárlabdacsapatnak.

Gazdája viszont van, és ez is egy érdekes helyzet, hiszen jelen pillanatban Török Zoltán, a klubot üzemeltető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója az egyszemélyes tulajdonos.

– Milyen minőségben faggathatom a csapat jelenlegi helyzetéről, mint tulajdonos vagy mint ügyvezető?
– Mint ügyvezető, ugyanis remélem, a százszázalékos tulajdonosi szerepkört már nem kell túl sokáig betöltenem, ez csak ideiglenes állapot.
– Kisebb tulajdonrésze az előző évadban is volt a csapatnál. Nem összeférhetetlen ez egy ügyvezető részéről? Korábban mennyire volt ellenőrizve az ön munkája?
– Eddig a taggyűlés, a korábbi többségi tulajdonos, az SVSE képviselői, valamint a felügyelőbizottság ellenőrizte a tevékenységemet.
– Titok, hogy mennyiért jutott hozzá a GySEV tulajdonrészéhez?
– Nem. Százezer forintért.

– Mikorra várható, hogy a klubnál a tulajdonviszonyok véglegesek lesznek?
– Nagyon remélem, másfél-két hónapon belül. Terveim szerint az új tulajdonosi struktúrában lesz egy többségi és egy kisebbségi tulajdonos. Ez utóbbi reményeim szerint a város lenne. Az önkormányzat illetékeseivel előrehaladott tárgyalásokat folytatunk erről.

– És ki lesz a többségi tulajdonos?

– Az egy hamarosan megalakuló sportegyesület lesz, amelynek tagja lehet mindenki, aki magáénak érzi az ügyet szurkolóként vagy támogatóként. Az alapító okiratot elkészülte után nyilvánosságra hozzuk. A tagok felé a tagdíj befizetésén túl nincs elvárásunk.

– Az anyagi helyzettel kapcsolatban a vasutas cég teljes kilépése nem volt betervezve, amikor a most következő évad költségvetését összeállították?
– Az előző évadot egy csúcsra járatott szezonnak terveztük. Pénzügyi vonatkozásában olyan is volt, eredmények tekintetében sajnos már messze nem. Mindenképpen az előző évinél szerényebb költségvetéssel képzeltük volna el a következő szezont. A GySEV teljes kivonulása tényleg váratlanul ért bennünket, az ő támogatásukkal számoltunk, most ezt pótolni kell.

– A csapat nevével kapcsolatban semmi fejlemény?
– Kérem, egyelőre nevezzék csak Orsinak, a GySEV-vel történt szakítás után biztossá vált, hogy eddigi névadónk most nem adja nevét. Hogy ki kerül az Orsi elé, az remélem, két hónapon belül eldől. Vannak jelöltjeink, sőt, egy konkrét verziónk is. Az biztos, hogy sem név, sem másik névadó főszponzor nélkül nem maradunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Címvédésekre készülnek

A Mosonmagyaróvári Botond SE versenyzői szép sikereket értek el a hazai bajnokságon. A többszörös… Tovább olvasom