Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Új autóval a McLaren-Mercedes

Új autóval indul Magny- Cours-ban a a McLaren-Merce des. Michael Schumacher szerint a Francia Nagydíjon nemcsak a pálya, hanem a meleg idő is megnehezíti a pilóták dolgát.

Az idei Forma–1-es sorozat legnagyobb negatív meglepetését a McLaren-Mercedes szerény szereplése jelenti, így nem is meglepő, hogy a wokingiak a sze zon második felében új autóval próbálnak javítani, s az MP4-19B bemutatkozását a hét végi Francia Nagydíjra tervezik.

– Több okból is várom a fu tamot: egyrészt imádom a magny-cours-i pályát, ráadásul most használjuk majd először az új autót. A két észak-amerikai versenyt követően a jerezi tesz ten próbálhattam ki először az MP4-19B-t, s nagyon élveztem, remek tapasztalatokat szereztem – mondta David Coulthard. A skót versenyző úgy érzi, hogy az új kocsi érezhetően jobb, mint az idei kilenc futa mon használt MP4-19, vagyis a csapat valószínűleg jobb ered ményekre lesz képes.

– A franciaországi pálya elvi leg kedvez majd a stílusomnak, hiszen Magny-Cours-ban na gyobb szerepe lesz a versenyzők tudásának, mint az autók lóere jének. Nem véletlen, hogy a négy évvel ezelőtti győzelmet tartom pályafutásom egyik leg nagyobb sikerének.

Csapattársa, a tavaly össze tettben második Kimi Räikkö nen szintén optimistán várja az idei tizedik versenyt. – Jól sikerült az új autó tesz telése, remélem, hogy ez majd pontokban is megmutatkozik. Az idei kilenc futamon nyolc győzelmet aratott Michael Schu macher továbbra sem tartalékol, mindent megtesz azért, hogy vasárnap Magny-Cours-ban, a Forma–1-es Francia Nagydíjon növelje diadalai számát.

– Örülök annak, hogy a ten gerentúli viadalokhoz hasonló an ismét nem lesz kéthetes szü net két futam között, hiszen a következő hétvégén rendezik a Brit Nagydíjat. Mindkét ver senyt szeretem, a magny-cours-i és a silverstone-i pályát is kedve lem, pedig mindkét helyen ha talmas kihívás vár ránk – mondta a Ferrari hatszoros vi lágbajnok német sztárja. Hozzátette: Franciaország ban nemcsak a pálya, hanem a meleg idő is megnehezíti a piló ták dolgát. – Ráadásul körről körre job ban csúszik az aszfalt, ehhez mindenképpen alkalmazkod nunk kell. Coulthardék valószínű, jobb eredményre lesznek képesek az új kocsival.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kassa a magyar bajnokságban indulhat

A törekvések szerint 12 csapattal indulna a 2004/2005-ös magyar női kosárlabda-bajnokság, amelybe… Tovább olvasom