Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

UEFA Futsal Cup: Rába ETO-Croatia 6-3

UEFA Futsal Cup selejtezőcsoportjának 1. fordulójában a magyar bajnok Rába ETO három góllal legyőzte a a svájci Croatia 97 Appenzell együttesét.

RÁBA ETO - MNK CROATIA 97 APENZELL 6-3 (5-1)
UEFA Futsal Cup, selejtező, F-csoport, 1. forduló
Győr, Magvassy sportcsarnok, 800 néző.
V.: Gutierrez (spanyol), Anninos (görög).

ETO: Balázs – Amrani, Lódi, Gyurcsányi, Madarász. Cs.: Neris, Al-Ioani, Harnisch, Dróth, Peczár.
Edző: Paco Araujo.

Appenzell: Krijan – Novoselac, Drndic, Radusin, Sego. Cs.: Mukjkanovic, Agatic M., Mijatovic, Gashi, Agatic D., Gulan, Kovacevic.
Edző: Dragan Jurkic.

Gólszerzők: Madarász (2.p.), Dróth (8.p.), Al-Ioani (9.p.), Neris (10.p., 13.p., 26.p.) ill. Radusin (17.p.), Gulan (30.p.), Sego (31.p.)


Az első félidőben látottak alapján simább meccsre számítottunk, de a második játékrészben feljött a svájci bajnok, és izgalmassá tette az ETO első BL-meccsét. Nem vitás, a jobb csapat győzött, az amelyik egy kicsit fegyelmezettebb játékkal jóval nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.


40. perc: Peczár lőtt közelről a kapus kezébe. Az újabb svájci büntetőt Radusin lövi mellé. Vége a mérkőzésnek.

39. perc: Sego lőtt mellé egy büntetőt.

38. perc: Óriási ziccer, de kimarad. Dróth passzolt a kifutó kapus mellett Gyurcsányihoz, aki az üres kapura lőhetett. A labda mindkét kapufát eltalálta, de nem mnt át a gólvonalon.

37. perc: Gyurcsányitól indult a kontra, amelynek végén Dróth bombázott a kapusba.

34. perc: Balázs védi Drndic lövését.

31. perc: Büntetőt lőhet a Croatia. Sego bombája beakad a jobb felső sarokba. 6-3.

30. perc: Balázs vetődve véd egy lövést, de a kipattanó Gulan elé kerül, aki közelről a kapuba gurít. 6-2.

28. perc: Sego  10 méteres lövését védi lábbal Balázs.

26. perc: Cselek, trükkök, és egy sarkazás, amivel Madarász ad gólpasszt Nerisnek, aki 7 méterről laposan lő a jobb alsó sarokba. 6-1.

Rába ETO-Croatia. Fotók: H. Baranyai Edina

24. perc: Szinte fél percenként ETO-ziccerek. Sokszor már a trükkök élveznek elsőbbséget a góllal szemben.  Óriási a különbség a két csapat között.

22. perc: Dróth közeli bombája akad el a kapusban.

21. perc: Elkezdődött a második félidő. Gyurcsányi cselezgetett a svájci kapu előtt. Nem érkezett segítség így középről 7 méterről lőtt, a jobb alsó mellé.

A nap első mérkőzésén az angol, de honosított brazil játékosokkal kiálló Helvecia London és a spanyol másodosztályban edződő andorrai FC Encamp csatázott egymással. A találkozót az "angolok" nyerték 4-2-re. Nem nagy kockázat kijelenteni, egyik gárda legyőzése sem jelenthet megoldhatatlan feladatot az ETO számára.

20. perc: Öt másodperccel a félidő vége előtt Peczár emel a félpályáról a felső lécre, miután látta, hogy a kapus nincs a helyén. Ezzel vége is az első játékrésznek.

19. perc: Gyurcsányi és Madarász passzolta ki a svájci védelmet, de Madi négy méterről mellé gurított.

18. perc: Peczár keresztbe passzát Lódi lövi laposan a bal kapufa mellé 6 méterről.

17. perc: Szépít a Croatia. Radusin a gólszerző. 5-1.

15. perc: Egy előreívelt labdát a kapunak háttal állva mellel tesz fel lövésre saját magának Madarász, majd hátrahúzással kapura bombáz. Gyönyörű mozdulat, de centikkel célt téveszt.

13. perc: Balázs véd egyet bravúrral, majd 5 másodperccel készőbb Neris már győri gólt lő a kontrából. 5-0.

10. perc: Neris is betalál! Zúg a "Játszik az ETO!" Willi egy jobbról középre gurított labdát lő a jobb alsóba. 4-0.

9. perc: Mekkora gól!!! Amrani passzára Al-Ioani mozdult a bal oldalon, majd a kiinduló kapus fölött kilenc méterről laza mozdulattal a bal felsőbe emelt! 3-0.

8. perc: Növeli előnyét az ETO! Al-Ioanitól indult a figura, aki középről kipasszolt a ba lodalra Amranihoz. A keresztbelőtt labdára Dróth érkezett a bal kapufánál, és a kivetődő kapus hasa alatt a hálóba passzolt. 2-0.

6. perc: Az első veszélyes Croatia-támadás. Eladtunk egy labdát, jött a kontra. Gashi bal lábas lövését Balázs szedte ki a jobb alsóból.

5. perc: Amrani passzát lőtte kapásból mellé a nagy lendülettel érkező Lódi 10 méterről.

4. perc: Madarász pörgetett közelről a kimozduló kapusba. Néhány másodperccel később Gyurcsányi cselére ugrottak szét a svájci csapat játékosai, ám a lövés előtt egyszerűen felrúgták az ETO válogatott futsalosát. A játékvezetők nem láttak szabálytalanságot.

3. perc: Egyelőre nem tudja követni a hazaiak játékát a Croatia. Lódi ívelt át a védők fölött a bal szélen érkező Amrani elé, aki 7 méterről kapásból lőtt, nem sokkal fölé.

2. perc: Máris vezet az ETO! Lódi kapta a labdát a bal oldalon a szaggatott vonalon, majd pontosan passzolt a hosszún érkrző Madarász elé. Madi 2 méterről gurított a bal alsó sarokba. 1-0.

1. perc: Az ETO kezdte a meccset. A kezdő sorban Balázs a kapus, előtte Amrani, Lódi, Madarász és Gyurcsányi a pályán.

A csapatok bemutatása után rövidesen kezdődik a mérkőzés. A Magvassy Sportcsarnok csaknem teljesen megtelt a mérkőzésre, remek a hangulat. Reméljük erőt ad a hazaiaknak a szurkolók bíztatása. Hajrá ETO!

Rába ETO:

1 Balázs Zoltán
12 Matkovics Gábor
16 Unger Miklós

2 Tóth Szabolcs
13 Gyurcsányi Zsolt
7 Lódi Tamás
22 Madarász János
6 Neris William
8 Al-Ioani Ion
10 Harnisch Ákos
11 Dróth Zoltán
30 Peczár Csaba
17 Böcz Attila
5 Amrani Fouad

Vezetőedző: Paco Araujo

MNK Croatia 97 Apenzell

1 Krijan Ilija
20 Klaric Slavko

7 Mujkanovic Meho
11 Agatic Miroslav
10 Mijatovic Tomislav
92 Gashi Nikolle
97 Agatic Danijel
9 Gulan Stif
33 Sego Mato
55 Kovacevic Danijel
17 Drndic Patrik
8 Radusin Dalibor
21 Novoselac Drazen

Vezetőedző: Jurkic Dragan


Korábban:

A négycsapatos torna első helyezettje jut csupán tovább, tehát izgalmas, látványos mérkőzések várhatók, így érdemes lesz kilátogatni a győri Magvassy-sportcsarnokba.

Ugyan az ellenfelek játékereje nem ismert, mivel hazájukban a szakemberek szerint nem annyira erős a futsal, mint Magyarországon, a papírforma a magyar válogatott gerincét adó győriek továbbjutását ígéri. Ráadásul az ETO kerete a marokkói–spanyol Fouad Amrani személyében egy világválogatott játékossal bővült. A szakvezetői pozícióba pedig – új lendületet hozhatva – az egykor a Barcelonában futsalozó spanyol Paco Araujo érkezett, akinek a mai találkozó lesz az első tétmeccse a Rába-partiak kispadján.

Hazai győzelmeket vár a futsalcsapat tiszteletbeli elnöke, a városi önkormányzat kabinetfőnöke, Bolla Péter:

– Győrnek rengeteget számít a jó szereplés. A város sok pénzt fordít a sportra, 2006 óta kiemelten támogatja az utánpótlást és a felnőttek sportágait. Óriási öröm, hogy futsalban csapatunk rangos kupában szerepelhet, ugyanez elmondható az ETO FC-ről, amely az Európa Ligában menetel. Az ilyen sikerek viszik messzire a város jó hírnevét, ezért is fontos a jó szereplés. Az UEFA Futsal Cupban a Rába ETO-tól természetesen továbbjutást várok. A legjobb tizenhat közé jutás már nehezebb feladat lehet, óriási sikernek számítana.

Kíváncsiak voltunk, a győriek néhány játékosa hogyan várja a számukra is oly fontos sorozatot:

 
A program

Hétfő: Helvecia Futsal London (angol)–FC Encamp (andorrai), 17 óra. Rába ETO–KMF Croatia 97 Appenzell (svájci), 19 óra.

Kedd: KMF Croatia 97 Appenzell–Helvecia Futsal London, 17 óra. Rába ETO–FC Encamp, 19 óra.

Szerda: VIP-torna a Fidesz, a győri önkormányzat, a Sport TV és az ETO vezetői által alkotott csapatok részvételével 17.30 órától. A belépés ingyenes.

Csütörtök: FC Encamp–KMF Croatia 97 Appenzell, 17 óra. Helvecia Futsal London–Rába ETO, 19 óra.

Harnisch Ákos: – Sokat készültünk, a csapat ennek megfelelően jó formában van. Vevők vagyunk az új edző, Paco Araujo elképzeléseire. Ha ezekből az új dolgokból már valamit vissza tudunk adni most a selejtezőkben, az csak a javunkra válhat. Sajnos a napokban kisebb betegség hátráltatott, de bízom benne, hogy ez majd nem látszik meg a teljesítményemen.

Madarász János: – Nagyon kemény alapozáson vagyunk túl és taktikailag is sokat fejlődtünk. Igaz, utóbbiban még az út elején járunk, ám biztos vagyok benne, hogy ez nem fog látszani, amikor pályára lépünk. A csapat az elvégzett munka alapján készen áll a nagyobb feladatokra. Egyértelmű cél, hogy a csoport élén végezzünk a győri selejtezőn.

Tóth Szabolcs: – Remek formában van az együttesünk, rengeteget edzettünk. Remélem, ez jó hatással lesz a játékunkra is. Igazából nem vagyok csúcsformában, kell még egy kis idő számomra. Biztos továbbjutásban reménykedem, hazai pályán, saját közönségünk előtt nagy csalódás lenne, ha ez nem sikerülne.

Dróth Zoltán: – Nagyon jól sikerült a felkészülés, személy szerint engem szerencsére elkerült a sérülés, jó erőben érzem magam. Ugyan tényleg keveset tudunk a csoportbeli riválisainkról, azt hiszem, nem jelenthet gondot a legyőzésük. Bízom benne, hogy simán továbbjutunk a csoportból és ott leszünk Csehországban a következő körben.

Olvasóink írták

 • 10. TomDenem 2010. augusztus 18. 19:08
  „Azért Brazíliában nem ezt a játékot játszák... Kb. akkor a különbség, mint a labdarúgás és a magyar foci között. A labda hasonlít...”
 • 9. gólkirály 2010. augusztus 17. 22:29
  „A futsal a világ második legnépszerűbb sportága, ez tény! Csak Brazíliában 15 millió igazolt játékos van! Persze ettől még lehetnek olyanok, akik nem szeretik. Csak legalább egyszer nézzék meg élőben...”
 • 8. BandiÚr 2010. augusztus 17. 16:11
  „engem jobban elszórakoztat, mint bármelyik NB1-es futballmérkőzés...van két pontos passz egymás után, végletekig kijátszott gyönyörű helyzetek, szép mozdulatok... nem értem egyeseket miért zavar, ha létezik ez a sport...talán elfér róla 2-3 cikk a szerveren...”
 • 7. TomDenem 2010. augusztus 17. 15:07
  „Bohócfoci. Cirkuszba is járnak emberek, mégse hasonlítják össze a színházzal. Ezt se lehet a focival összehasonlítani. Egycsapatos bajnokságot nyertek meg, az összes többi csapat hobbyból, amatőr szinten játsza. Van néhány csapat Európában, meg pár száz ember a világban akik komolyan veszik. De ettől még nem kell komoly sportnak tekinteni.”
 • 6. artie75 2010. augusztus 17. 14:13
  „Gólkirály, tudom, hogy te vagy itt a nagy megmondóember, aki mindig megvédi a futsalcsapatot, csak ama egyszerű tény fölött siklottál el, hogy az ETO-Vilcea meccsen úgy voltak 1200-an, hogy az egy edzőmeccs volt. Ez meg állítólag valami BL.”
 • 5. gólkirály 2010. augusztus 17. 09:41
  „Közel ezren voltak, az nem olyan rossz. A mút heti Audi ETO-Valcea női kézimeccsen sem voltak sokkal többen. Csütörtökön tuti teltház lesz!”
 • 4. BandiÚr 2010. augusztus 16. 23:22
  „azért lehettek volna többen a csarnokban. nem valami nagy, mégsem sikerült megtöltenünk.”
 • 3. gólkirály 2010. augusztus 16. 23:21
  „artie 75 - rád ki kíváncsi, mert a győri futsalcsapatra a helyszínen és az országos Sport TV képernyői előtt több százezren!
  BIZTOSAN NAGYON JÓ ÚTON JÁR AZ EGYÜTTES, MERT MÁR VANNAK IRIGYEI IS.
  Hajrá Rába ETO!”
 • 2. artie75 2010. augusztus 16. 18:47
  „Várjunk csak, nem maradt ki egy semmire nem való csapat?

  Drága Bolla úr, hát a telkén építendő sportcsarnokba a kézilabdások majd be sem mehetnek?”
 • 1. gólkirály 2010. augusztus 16. 09:52
  „Nemsemmi hét lesz! Hajrá ETO!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportoktató-tanfolyam

A megyei sportszövetségek egyesülete a 2010/2011-es tanévben 68 sportágban indít egyéves középfokú… Tovább olvasom